12 November 2017

Het Tweede Huisfeest van 2017

Huisfeest

Lieve Eikels. Ik had jullie moeten vertrouwen. De pessimist in mij geloofde er niet in, op korte termijn een feest aankondigen en de datum verschuiven. Als klap op de vuurpijl ging ik uit het niets op vakantie. Een soort auto-jetlag kwam over me heen bij het binnenlopen van ons Paleis naast het Oosterpark. Gelukkig was iedereen ready to party, dus een kwestie van even opfrissen onder de douche en zo min mogelijk aantrekken voor de Nacht van de Gekken. Het eerste huisfeest dit jaar was in maart.

https://imgur.com/OjvT2ef.jpg Lyon vrijdagavond.

Vroeg op de avond

Voor ik het wist kwamen de eerste gasten binnenlopen, ik stond in de keuken met mijn handdoek nog om. Ik nam me voor om die als accessoire bij me te houden voorlopig. Net iets minder naakt. Wel commando de korte broek aan voor het eerst. Genieten. De eerste dj, Aram die zijn gear al had uitgestald vanmiddag zou pas rond middernacht komen. Dus ik zette vast iets aan voor de eerste gasten. Vrij uniek, alle vroege bezoekers zijn BlaBlaCar-passagiers die meereden van of naar Berlin recentelijk.

Mensen vonden de set van Henry niet vrolijk genoeg, maar probeer 'm vooral zelf.

Tambourine

Gelukkig was Mr. Tambourine er ook al vroeg, ik vroeg hem of hij een set wilde aanzetten, die geeft je meteen een idee wat je kunt verwachten volgende zondag, 19 november in Jungle Amsterdam!

Foo

Aram

Tot middernacht bleef de inloop rustig aanhouden, ik heb weer geleerd dat mijn aankondiging van een dj om 00:00 onterecht het idee gaf dat er eerder niks te doen zou zijn. Om twaalf uur was het tijd voor een ware klassieker aan het Oosterpark: dj Aram High T. Onze liefste bovenburen hadden hem flink onder handen genomen en aangekleed als enthousiaste indiaan. Nou verdient hij al jaren onze gouden medaille maar hij flikte het vanavond gewoon wéér.

https://imgur.com/sse5Gge.jpg

Hoogtepuntjes genoeg tijdens de set van Aram, dit was er één van.

Ook al dwalen mensen af naar andere kamers waar Spotify-dj's hun best doen, het gebeurt in de keuken vanavond. Dat de dj niet blijft hangen in één genre is een sterk punt, op een huisfeest hoef je je aan weinig regels te houden. Daar wordt luidruchtig van genoten tijdens deze sleazy one.

Ambulance

Het was een avond van vele facetten. Opeens lijkt er sprake van een inval. Ik spot per toeval via een raam in de gang achter de dj zwaailichten in de straat. Ik draai het volume omlaag en zeg Aram dat het menens is. Een van mijn favoriete huisgenoten schreeuwt tegen de binnenstormende agenten om het tonen van een dwangbevel en strekt zijn armen uit om ze te stoppen. Ik trek een t-shirt aan en zoek een ID.

Chaos in huis, niemand begrijpt wat er gebeurt, een minuut na de agenten volgen een aantal broeders van het OLVG om de hoek. Ze stormen een van de mooiste kamers van het huis in. Het duurt niet lang of het gerucht van een beetje teveel G gaat rond. (Daar blijkt allemaal niets van waar natuurlijk). We hergroeperen in de kamer waar in maart de legendarische after plaatsvond. De bewoonster was nog zo van plan het rustig te houden in haar kamer vanavond. Arme schat.

Ippy

Als Ippy binnenloopt is het ziekenhuisuurtje bijna over. We zijn wat gasten verloren, maar er bellen ook nog nieuwe mensen aan. De biervoorraad blijft mooi op peil met weinig volk in de keuken. Om een uur of drie gaan we door alsof het nooit stil is geweest. Met een beetje Young Marco om in de sfeer te komen.

Voor je het weet staat de hele dansvloer weer vol, mensen worden uit andere kamers weer lekker de keuken in gedweild. Ik blijf opmerkingen naar mijn hoofd krijgen over 'wie ik ben'. Waarom moet je iemand zijn? Het thema is gek. Of ik nou zonder shirt rondloop of met, geklaagd wordt er. Maar gelukkig zijn er ook wat verdwaalde complimenten.

https://imgur.com/4V5bdtb.jpg Ippy at the kitchen office

Het was me nog niet eens opgevallen, maar navragen bij de dj leert dat deze heerlijke plaat voorbijkwam. Mensen luisteren massaal naar de titel, aan alle kanten wordt wild gezoend. Een van de opvallendste heren in het wit met ultiem geile stevige boots aan (en bretels natuurlijk) gaat op standje buitenboord met zijn dame zoals ik het lang niet zag.

dj Nick

Ik vind mezelf tegen de bar leunend met De Glitterkoningin. De djtafel is niet veilig voor ons. Die blijkt op wat instabiele kratten te zijn gebouwd. Gelukkig kunnen we het totale instorten nét op tijd tegenhouden. Hoewel Nick eerder zijn iPod kwijt was heeft hij via De Nachtwerker een USB stick kunnen volgooien met zijn favoriete tracks.

Sfeermaker Nick houdt de disco gaande.

Een van de spannendste pakjes van de avond is van de side-kick (of is het leider?) van De Gamemaker in haar Lara Croft-outfit. Ze blijkt er vaak op te zijn aangesproken, no surprise there. Maar dat iemand zei dat ze met dit pak aan tot President zal worden gekozen, is lastig te plaatsen. Als ik al lang in een heerlijk warm bed lig hoor ik dat Nick, The Unstoppable, onderstaande plaat draait. Ik beeld me een zonsondergang in zoals ik miste in Spanje deze week, ik zag er genoeg dit jaar. Wat een geile plaat. De eerste geruchten van een Weekender voor 2018 doen de ronde naast het Oosterpark. Ik zie jullie graag in maart! Fijne week!

https://imgur.com/ReB5STM.jpg Toen ik ergens op de zondagmiddag het daglicht trotseerde en de keuken in mijn eentje inspecteerde zag dat er zo uit.

Maandagochtend

https://imgur.com/1eMbnzP.jpg Als je denkt dat je alles hebt gezien, gescheurde bierkratten, opgedroogde kots achter de wasmachine, staat daar opeens het laatste biertje.

Follow Nachtsnuiver

Like Nachtsnuiver on facebook.
Listen to Nachtsnuiver using SoundCloud.
Swipin' around the Nachtsnuiver Instagram.
Is somebody still using Twitter?
Receive an update in the Nachtsnuiver WhatsAppgroup when new articles arrive.
Or just send an email!

Nachtsnuiver ADE 2017

Wednesday: The report on Wednesday is here
Thursday: Still in beta!
Friday: Click here!
Saturday: Coming up soon.
Sunday: Find Part I here. You just finished Part II.
Never miss a single Nachtsnuiver update (Dutch): Join the Nachtsnuiver WhatsApp group

Gastbijdrage ADE 2017 (Dutch)

Lees wat een Nachtsnuiver schreef over zijn ADE. Rush Hour, Rolling Rock Kitchen, De School, Tolhuistuin, hij was erbij.

Tambourine

Elke derde zondag van de maand overdag in Oost. Foo