12 February 2017

Op reis met SETH TROXLA

Wat een trip.

Met De Nachtwerker, een relatief nieuwe huisgenoot, toog ik gisteren van Oost naar West.
Na een Sexy Pasta Party van Met Hamer En Vork om mee op te warmen, een thuiswedstrijd, bleek dat de ideale opmaat voor een prachtige nacht.

http://i.imgur.com/9Ccc2Dj.jpg

Misschien hebben jullie het een beetje meegekregen dankzij de eerdere stukjes, maar ik heb me nogal verheugd sinds de aankondiging in januari, op deze nacht met Koning Troxler.

De laatste keer dat ik meneer zag genieten op een feest, hoefde hij helemaal niet te draaien, het was 3 januari 2015, Trouw sloot haar deuren voorgoed. Seth was erbij, schaars gekleed, met entourage.

Vorig jaar was zijn comeback in de School, maar ik was heel ver weg, februari 2016, stond voor mij in het teken van de Zuid-Amerikaanse zomer! Dat was wel even slikken toen ik die aankondiging zag! Toen was er nog hoop, bij mij, dat ie het in de Europese zomer weer eens zou komen doen, maar daar bleek niks van waar.

Zo kwam het dat het verheugen een belachelijk lange geschiedenis kreeg, maar dat is natuurlijk ook een heerlijk iets, en boy, bleek die beloning vannacht groots!

Op hoog tempo, dit keer de parken vermijdend, vlogen we over de weg op de fiets, volgens mij met wind mee, richting de Jan Evertsen. Geen rood stoplicht kon ons tegenhouden, de sneeuw was op de grote wegen allang netjes weggepoetst. Ik had een superdeal op ticketswap gescoord midden op de middag, maar met Nachtwerker had ik een mooie discussie over de naaierij van die website, met het nieuwe beleid van de maximumprijs vast voor je invullen, hebben ze voor mij hun vrolijke imago totaal om zeep geholpen, en ongeloofwaardig gemaakt.

Dus stapten we netjes in de linkerrij, die uit 5 mensen bestond, het zal tegen half twaalf zijn geweest, de fietsrekken waren nog praktisch leeg. Twee I Amsterdam-mutsen worden lachend geweigerd voor ons neus, ze hebben geen idee waar ze zijn. Too bad guys. Het bleek alsnog een UK Night te worden, de voertaal binnen is British. Maar dan wel plat.

De lieve bontmuts laat ons direct naar binnen, er wordt een sticker op de achterlens van onze telefoons geplakt, nog steeds zijn selfies oogluikend toegestaan. Het goedkope kaartje blijkt nog te werken ook, Nachtwerker rekent af, en we staan bij de garderobe. Hier is het echt nog fris, en het oogt nog rustig, het klinkt ook nog kalm, de muziek beneden, dus ik laat m'n korte broek nog even in m'n rugzak zitten.

Een korte rondleiding geef ik, het is wederom een ontmaagding, wat is het toch een genot om mensen die eerste keer te kunnen blijven geven nog steeds. De tuin zit op slot helaas, de sneeuw ligt er nog steeds prachtig bij. Het rookhok heeft deze recent gestopte man niet meer nodig, de pisbakken, glimmend en groots lachen ons toe. Ik leg uit dat ie ook de andere wc mag gebruiken, hard onderscheid hier bestaat niet. De rest van de avond zie ik ook veel meisjes uit de herentoiletten komen, gecontroleerd of dat door drukte hiernaast komt, heb ik niet.

Ik neem stiekem de rechtertrap, waardoor we bij de bar aankomen, die er strak bijligt als altijd, nog superrustig. Meteen een gewetensvraag, wat wil je drinken, ik heb me ingehouden bij het Italiaanse feest eerder op de avond, de afgelopen dagen waren niet bepaald nuchter. Ik stel dus een spa rood voor, rustig beginnen, maar Nachtwerker wil er niet van weten en stelt met een glimlach voor daar een vodka spa rood van te maken. Twijfels, maar ach, een prikkelend begin, waarom ook niet, we proosten en lopen de mistwolken tegemoet.

Daar staat Seth, gewapend met bakken aan vinyl achter zich, hij is duidelijk met een goed gevulde koffer op reis gegaan, was eerder dit weekend al in Duitsland. Hij kijkt naar z'n apparatuur, maar bespiedt ons ook af en toe zonder zijn hoofd te kantelen, een mooi gezicht. Hij wil duidelijk weten hoe we reageren op zijn verrassingen.

Nachtwerker en ik kijken elkaar aan, we proeven dan wel geen vodka, de blijdschap is er niet minder om. Seth draait een aantal nummers die ik nooit had verwacht in een club te horen. Warm, vol verwachting, er komt nog geen dreun aan te pas.

Om ons heen was het bij binnenkomst hartstikke kalm, we stonden oog in oog met Seth voor zeker een half uurtje. Langzaam komt de menigte op gang, en als dat eenmaal gebeurt gaat het hard. Het zal een uur of één zijn geweest, dat ik om me heen kijk en besef dat het bijna ongemerkt is volgelopen, ik sta allang niet meer op de 50 cm afstand van eerder. Maar ook op een paar meter afstand is het goed toeven, inmiddels heeft de meester een welgemikte beat gelanceerd.

De beats werken als witte magie op de ontstane menigte, De Nachtwerker is weggelopen voor nog een drankje, zo te ruiken is meneer overgeschakeld op vodka redbull, yak! Hij roept in m'n oor 'ik voel me net een gladiator die de arena betreedt, als ik van die bar af kom', en hij heeft gelijk, inmiddels wordt hier een strijd (zonder wapens) uitgevochten, eentje die je je tenen kan kosten, gezien de punten van m'n schoenen bij thuiskomst.

Seth trekt gedurende de komende uren alle registers open, er wordt hard gejoeld, hij laat weinig stiltes vallen, geen Dixon hier, maar als er wat lucht is tussen de nummers laten de mensen zich luid horen, en terecht!

Om me heen verschijnen wat pilletjes, die soms worden doorgebeten alvorens te worden gedeeld & ingenomen, neusinname (gesnuif vanuit de losse pols) wordt ook bijna in m'n gezicht geoefend. Een meisje vraagt 'is anyone selling?', ik vertel haar dat ik wel veel people using zie, dus ze moet maar even iemand anders proberen. Niet veel later krijg ik het aanbod van een beetje X, dat is lief, maar de maandag is de enige vrije dag deze week, dus dat voelt niet optimaal.

Als ik moet gokken was het een uur of drie toen er opeens een Franse vocaal klonk, dit bleek een hele fase in te luiden van tracks met donderende bass en ophitsende vocalen. Qu'est-ce que vous voulez/ HASHIS! Nou dat hebben we geweten, de tent oplofte totaal, luister mee. Er volgden vele andere klappers, ik heb zelden zo genoten van nummers met vocals, eigenlijk helemaal geen liefhebber, het bleek ook niet voor iedereen te werken.. Een aantal nummers later, hoorde ik achter me hou je bek, en dit leek duidelijk gericht aan Seth T.

Veel UK perfume was er ook te ruiken om ons heen, ik zeg wel ons maar Nachtwerker was regelmatig kwijt, opeens dook ie weer op en hing ie om m'n nek om te vertellen hoe ie een half uur mesmerized achter Seth was gaan staan om te kijken hoe meneer te werk ging, puur genieten! Maar ook een Engelsman vond het nodig shut the fuck up te roepen, toen Seth er nog maar een vocal tegenaan knalde. Ik wilde niet eens meer naar de wc, zo lekker ging het, veel high fives van vreemden, kort oogcontact met Meester Uitsmijter die ik ook tegenkwam op de dansvloer maanden geleden in de Sugar. Een uur later kwam ik 'm tegen bij de pisbak in gesprek met de Lange Beveiliger on duty, en wat bleek, het viel in het donker niet op, ook deze vanavond vrije man met weergaloze paardenstaart had een korte broek aan. Daardoor wordt zijn enorme tattoo ook mooi getoond. Ik had het je niet verklapt, maar toen het volliep ben ik snel naar boven gerend rond een uur of één om snel de groene shorts aan te hijsen.

Dat meisje op zoek naar sellers bleek naar meer op zoek, ze dook opeens op naast me en bewoog haar hoofd naar me toe, ik vermoedde voor een tweede vraag, maar de mond kwam rap dichterbij, ik duwde mijn oor bijna in haar mond, toen ze aan m'n hoofd trok om bij te sturen.. Ja zeg kun je je even voorstellen voor we zo gaan beginnen? Ze riep nog iets van don't worry! & do you have a girlfriend? maar voor ik kon antwoorden was ze verdwenen en ze rukte haar vriendinnen snel mee het donker in. OK doei!

Het begon laat te worden, vocal hour was voorbij, het tempo dropte even teveel wat mij betreft. Ik voelde wat moeie lichaamsdelen, dat is zonde, het zal zeker vijf uur zijn geweest, maar ik wilde nog niet naar huis! Gelukkig had Seth kennelijk alleen een adempauze nodig, na een aantal kalme nummers kwam de swing terug, de sub ging weer aan, m'n armen gingen de lucht in, en ze kwamen niet meer naar beneden, extase!

Uit welk koekblik deze heerlijke platen kwamen, de stroboscoop ging aan, de zaal liep opnieuw vol zo leek het, een gekkenhuis. Nog één pleebreak was nodig, Nachtwerker had me toch een aantal bier gebracht de laatste uren, dus ja daar ontkom je niet aan, er kwam ook nog een blondine voorbij die haar tasje niet openkreeg, twee handen nodig, zodoende mocht ik haar limo opdrinken, brrrrr niks voor mij. Op de wc bleek niet iedereen het eens met de nieuwe powerboost beneden gaande, hij mag wel wat gezellige platen opzetten, zo werd er overlegd. Ik rende naar beneden waar ik de kolkende massa terugvond, die toch echt geen gezellige plaat tekort leek te komen, maar ieder z'n eigen smaak natuurlijk.

Een moment van rust viel en m'n rug kraakte en piepte, ik voelde een kans om er tussenuit te sneaken, uiteindelijk ging m'n maatje toch mee, samen uit samen thuis, hij had nog wel een mooie Argentijnse encounter, een erg internationale nacht!x

Nachtsnuiver kun je ook volgen op facebook.
Nachtsnuiver tipt lekkere platen op SoundCloud.
Lekker op Insta kijken naar de foto's.
Spaar je liever tweets? Kan!
Of.. een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.

Nachtsnuiver TIPT alvast SUPERZONDAG van 19 FEBRUARI 2017:

TAMBOURINE 2! - Jungle Amsterdam - Taart & meer van Met Hamer En Vork - GRATIS ENTREE

http://i.imgur.com/oTdbe2F.jpg

Afterparty:
Mike Servito & Carlos Valdes - School - 23:00 - 07:00 - 15,-

Lees ook: Poëzie van vorige week.