11 February 2017

Een Nacht met Aurora in OOST

Een missie in het Noorden.

We hadden nog nauwelijks een stap binnengezet. Ik probeerde me aan de kassa te melden:
"Er komen hier wel vaker mongolen die zeggen dat ze B&R kennen", "niet dat jullie mongolen zijn". OK. Welkom in het Hoge Noorden.
Goed, de walkie talkie hielp ons, we mochten toch passeren.

Ik kan je nog niet verklappen waarom ik ben ontsnapt voor een nachtje Aurora. Wel kan ik je aanraden OOST eens te proberen (als je in de buurt bent), dit is een intieme club waar lineups worden neergezet die voor dit formaat, en met deze deurprijzen (dank Groningen), gewoon ongekend zijn.

Ook de opwarmende DJ was ontzettend de moeite waard. Een Duitser, Christoph, die alweer aan z'n derde OOST-show bezig was. Het ruime beleid van Groningen zorgt ervoor dat het pas vrij laat druk wordt, en daarom is gekozen voor een flinke opwarmende set van drie uur. De DJ profiteert daar enorm van en draait op goed tempo de sfeer erin. Voor de liefhebber nog eentje op Spotify.

http://i.imgur.com/aKha8dB.jpg

Met een huisgenoot, Gamemaker, ben ik hier ver van huis op een nieuwe dansvloer, zo'n eerste keer krijg je nooit meer! Een heerlijk geluidssysteem, mooie aankleding die een huiskamergevoel schept zoals ik niet gewend ben van het Amsterdamse.

En dan loopt er een klein meisje langs.
Het kleine meisje Aurora.

Ik heb een Waar is Wally voor je gemaakt. Als je Aurora kunt vinden.. Dan gaan we morgen naar de Berghain! Hmmmm.
Ik zou wel willen, maar je zult het moeten doen met Seth in School!

http://i.imgur.com/5lFM9O6.jpg

Het was ongeveer 02:00 toen Aurora zich kwam melden in de booth. Het kleine meisje uit het grote New York was daar, voor ons. Voelt toch echt bijzonder dat je met een klein fanatiek groepje Groningers je staat te verheugen op een superheldin. Wat een verwennerij dat ze hier voor ons staat.

Ze zet meteen een betoverende plaat uit New York op. Voor mensen zonder Spotify of met YouTube-voorliefde, kijk en luister hier.

De komende twee uur zal ze ons bedwelmen met haar gewelddadige tunes. Blijft weergaloos om zo'n meisje aan de knoppen te zien trekken, ze doet denken aan Tijana T., en dan de gevolgen op de dansvloer waar te nemen. Genieten.

Sterke verhalen, voor een sterke dame. Zo verleidelijk als Tijana in november in School stond, volgende week komt ze terug!, zo staat Aurora beduidend ingetogener, misschien ook door de vloer die nog steeds wat frisjes is, houdt ze het hele eerste uur haar jasje aan, rits open, dat wel gelukkig.

http://i.imgur.com/OkM0BTm.jpg

Een donker kiekje, maar geeft je toch een idee. Muziek voor je oren: Een blockbuster van Boris Bunnik(!) - jullie misschien bekend als Conforce - uit haar collectie.

Op haar dwingende beats zie ik later een man die op nog geen meter van Aurora staat, en laat zien dat ook daar zwoel mee gedanst kan worden. Shakin' them booty, wie zegt dat hoge BPM's niet sexy kunnen zijn!

Ware het niet dat m'n huisgenoot verplichtingen had op de zaterdag, dan was het zeker een latertje geworden hier, wat een beestachtige set wordt hier neergezet, nooit meer naar huis!

De donkere paranoia-sound die klinkt tegen de tijd dat we weggaan lijkt ontworpen voor een Duitse donkere tempel, het leuke is dat het in het fijne OOST prima functioneert, en slechts iets minder duister voelt, nu ik het thuis opnieuw beluister, is pas duidelijk hoe heftig het er gisteren aan toeging. She is well prepared Berlin!

Laten we erop inzetten dat dit niet het laatste noordelijke uitstapje was, Aurora Halal in OOST smaakt naar meer, meer OOST, en ook zeker meer Aurora! Ben je morgen in Berlin, dan doe je er goed aan je te melden aan de donkerste poort van de stad. Van 21:00 tot 01:00 zal de B'Hain trillen van genot. SoundCloud snippet uit OOST.

Op dat moment morgen begint Seth rustig aan wat hopelijk een vlammende Schoolsessie zal worden, kom het proeven, neem je maandag vrij!x

Nachtsnuiver kun je ook volgen op facebook.
Nachtsnuiver tipt lekkere platen op SoundCloud.
Lekker op Insta kijken naar de foto's.
Spaar je liever tweets? Kan!
Of.. een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.

Nachtsnuiver TIPT SUPERZONDAG van 12 FEBRUARI 2017:

SETH TROXLER ALL NIGHT - School - 23:00 - 07:00 - 15,-

Verder chronologisch Zaterdag:
Redlight instore vanaf 17:00.
WM Gallery 17:00 tot 19:00.
Shelter vanaf 23:00.
Tsepo & de diarrave vanaf 23:00.
Marktkantine vanaf 23:00.

Poëzie van eerder deze week.