31 March 2017

Nachtsnuiver viert de zomer (lente)

Met deze zomerse dagen zou je nauwelijks geloven dat het nog april moet worden. Dichtbij zijn we wel natuurlijk.

Het lijkt er dan ook op dat iedereen weer zin krijgt om op pad te gaan, ik hoor om me heen het feestenthousiasme aan alle kanten groeien. Dat kan ik alleen maar aanmoedigen natuurlijk, dus daar gaan we!

Vrijdag 31 maart:

Hou je van tosti's? Dan moet je zeker even langsgaan bij Tosti Creative. In de Van Wou openen ze vandaag de nieuwe hotspot. Wel even een RSVP doen. Zodat ze een tosti voor je achterhouden, tot 21:00, voor nop!
Opening: Tosti Creative, Van Woustraat 2. Vanaf 17:00. GRATIS.

Ook bij Sexyland is het deze vrijdag weer een hele mooie boel. Red Light Radio bundelt de krachten met Ben Westbeech en Faberyayo. Fatima Yamaha is er ook bij. Voor de spotprijs van 5,- ben je vanaf 20:00 welkom, en wie weet tot hoe laat het duurt?
Kleine club: Wrong Planet, Ms. van Riemsdijkweg 39. Vanaf 20:00. 5,-

Een ander sexyland is Claire. Sexy Koning Valdes daalt af naar de booth van het Rembrandtplein. Baas Boo Williams kijkt zeker niet alleen toe. Laatste keer dat ik Carlos zag, was op School, dat was een ongekend mooie zondagnacht.
Club: Boo Williams / Carlos Valdes, Rembrandtplein 17. Vanaf 23:00. 15,-. 10,- vóór 00:00 en ná 05:00.

Las je het interview begin deze maand met Cassettebaas? Beter bekend als (dj) Kaap, doet ook zaken met Scott Franka. Samen vormen zij Working Titles. ZeeZout ging er wild op, luttele weken geleden. Deze vrijdag staan ze voor je klaar in mijn favoriete Bovenkamer. Radion is daar wat mij betreft op z'n best. Bovendien is daar Kassem Mosse uit Leipzig, je zag hem in Berlin bij Atonal vorige zomer, of ziet 'm live in Den Haag bij Rewire dit weekend! Als dj zal ie de Bovenkamer doen schudden.
Club: Working Titles / Nathan Surreal / Kassem Mosse, Louwesweg 1. Vanaf 23:00. 10,-

http://imgur.com/fznKFvH.jpg

De nieuwe zaak van Rush Hour is alweer een jaar open. Dat moet natuurlijk in stijl gevierd worden. In de winkel aan de Spuistraat zal je genoeg in-store-sessies vinden, maar OT301 dient ook weer even als hoofdkwartier. Margie zag ik veel de laatste tijd, en mag hier vermoedelijk openen. Later volgt Antal met Patrick Gibin. Live staan Dream 2 Science en Vincent Floyd op 't program.
Club: Dream 2 Science / Vincent Floyd / Antal / Margie, Overtoom 301. Vanaf 21:00. 15,-

Zaterdag 1 april:

Mijn lievelings: KAMMA & Masalo, ze staan tussen 17:00 en 18:00 in de Spuistraat. Red Light Radio zendt alles live uit, dus thuis kijken mag. In de Rush Hour Store. Vanaf 12:00. GRATIS.

Na twee uur 's middags mag je al aan de Lentebokjes. De bbq wordt aangeslingerd, de beerpong-tafel tevoorschijn getrokken. Bij de Vergulden Eenhoorn kun je terecht voor het eerste bierfestival van april!
Bier: Bierfestival & BBQ, Ringdijk 58. 14:00. GRATIS.

Be there or be hair! Ja, ze knippen je ook voor nop tijdens deze opening. Durf je het aan? De expositie kijkt naar alle mogelijke uitingsvormen die we maar hebben met ons haar. Een verhaal zonder einde. In de WM Gallery.
Opening: João Manoel Feliciano / Fleur Ouwerkerk, Elandsgracht 35. Tussen 17:00 en 19:00. GRATIS.

Niet alleen Clone Records begon in 1992. Ook Schokkend Nieuws viert feest. 124 nummers verder, over horror, fantasy, cult. In Kriterion kun je naar een aantal heftige films, met tussendoor een podcast en muziek. Filmquiz begint om 18:30.
Film: Army of Darkness / Train to Busan, Roetersstraat 170. Vanaf 18:30. Eerste film om 21:00. 15,-

Afrofunk uit Soedan, vanavond in de Sugarfactory. Als je vorig jaar bij een avond van Antal was, en bent aangestoken door het virus, kom je hier zeker heen. 3FM doet een live-uitzending mocht je het niet redden. Luister een nummertje.
Live: Sinkane / sir Was, Lijnbaansgracht 238. 20:00. 12,50

Vanaf 20:00 ben je welkom voor diner met dj. Maar om 22:30 begint het Braziliaanse feestje pas echt. Kost je niks en je weet als Roda da Holanda in charge is dat het een mooie warme avond wordt!
Brazil: Roda da Holanda / Lilian Vieira, Tt. Neveritaweg 59. 22:30. GRATIS.

De Lumberjacks in Hell. Onder leiding van Marcel Vogel. In zijn oude Kondo is vanalles gaande. Zelf doet ie nu Berlin. Als aanhanger van Tambourine kan ik niet om een Philou Louzolo heen. Jij dus ook niet. Zelfs Hellie Berrie is erbij. Kom dansen dan! In Radion.
Club: Rahaan / Marcel Vogel / Philou Louzolo, Louwesweg 1. 23:00. 15,-

Ruigoord viert 1 april in stijl. De Grote Man aka Tornado Wallace is in de stad. Pendelbussen brengen je vanaf Sloterdijk naar De Kerk. Zijn eerste album, in de klassieke zin van het woord, zet je hieronder meteen aan. Max Abysmal is er ook bij. De storm zelf draait van 2 tot 4.
Club in Kerk: Tornado Wallace / Max Abysmal / Pieter Jansen, Ruigoord 76. 23:00. 15,-

De helden van Reza, aka Marvin & Guy zijn uitgenodigd door de specialisten der hangover. Ook Kiasmos is present, als dj. In het Sieraad, waar de meningen over verdeeld lijken als ik ernaar vraag. Ik hou wel van een hoog plafond.
Club: Kiasmos / Marvin & Guy / Nuno dos Santos / Tsepo, Postjesweg 1. 23:00. 19,50

Felix. Felix da Housecat. Hij is in Amsterdam, je moet wel even op de fiets naar de Elementenstraat, maar dan heb je ook wat. Met een garnizoen aan (oude) helden is hij daar. Kijken wat die timetable doet. De deurprijs is met 47,50 belachelijk te noemen, maar dan heb je ook wat.
Edit: Felix is ziek. Arme jongen kan niet cashen in Dubai en Amsterdam. Tot de volgende!
Dure club: Joost van Bellen / Dimitri / Mike Risk, Elementenstraat 25. 22:00. 47,50
Scherpere prijzen nu op TicketSwap.

Ben je toevallig in Zeeland dit weekend, dan mag je Zierikzee niet overslaan. Een speciale relatie heb ik met dit plaatsje opgebouwd gedurende mijn leven, vandaar de tip uit de route. Ferro op stap naar het zuiden.
Kleine club in Zeeland: Ferro / Minimalloot, Julianastraat 46. 21:00. 7,50

Zondag 2 april:

Hoewel ik mezelf nooit een verslaafde zou noemen, heeft Espresso wel een speciaal plekje in m'n hart. Een tent waar ik fijne koffiemomenten heb gepakt is Filter. Ze kappen ermee. Een laatste zondagse koffie alhier drink je vandaag.
Afscheidskoffie: Filter, Valkenburgerstraat 124. 10:00. GRATIS

Stel de zon schijnt echt vandaag. Dan zitten we natuurlijk allemaal te bubbelen bovenop het Volks.
Bubbelen: Badplaats met Jacob de Berker, Wibautstraat 150. 13:00. GRATIS

Omdat Wicked Jazz Afrikaanse klanken in het zonnetje zet vandaag, doe ik graag een duit in het zakje. Als je maandag niet vroeg op hoeft, kom je gewoon nog ff dansen! In de Sugarfactory.
Club: Wicked Jazz afro, Lijnbaansgracht 238. 23:30. 9,50

Sinds vorige zaterdag is het Boekenweek, geheel in thema Verboden Vruchten een gastbijdrage.

Nachtsnuiver kun je volgen op facebook.
Nachtsnuiver tipt lekkere platen op SoundCloud.
Snel op Insta naar de foto's.
Liever een tweet, tweet, tweet!
Of.. lekker intiem een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.
Ouderwets een mailtje sturen mag nu ook.

Nachtsnuiver tipt vast vooruit deze maand TAMBOURINE IV:

23 april is het de derde zondag, tijd voor TAMBOURINE 4! Dit keer editie: A secret formula. Een gratis feest om midden op de zondag te dansen, met overheerlijke taart, warme beats, YES!

http://imgur.com/VuESPJJ.jpg