26 March 2017

Nachtsnuiver pakt zonnetje mee

Wat een heerlijk zonnig weekendje was dat!

Hopelijk heb je er flink van genoten. Zaterdag lekker naar Wijk aan Zee gereden met Familia en De Dokter.

http://imgur.com/FZ3skry.jpg

Wat een geluk dat we de zee zo dichtbij hebben. En dat de motor het weer doet.

Het weekend begon op vrijdag. Met liefde lag ik in bed, altijd een risico. Op het nippertje wist ik eruit te springen, op de fiets, op naar 't oosten. Daar organiseerde Studio/K haar K met Peren-nacht, een langlopende traditie. Een paar keer per jaar mogen ze langer open, en gaan alle remmen los.

Extra speciaal deze keer. Er staan alleen vrouwen in de booth! Je leest het goed. Ik heb er felle discussies over gevoerd deze week, positieve discriminatie blablabla. Ik stem vóór. Of dat nou meer vrouwen op de dansvloer zijn, of aan de knoppen. De Soundvrouw van De School. De Portiers, of dat nou bij een Claire, Shelter of School is. Ze zijn overal. Maar graag vaker achter de draaitafels.

Femmes Centrales dus. Ik wil om 1 uur binnen zijn, dan begint TITIA, en het lukt! Bijna haar hele set ben ik bij, ze bouwt een feestje in SK3.

http://imgur.com/El2LlT7.jpg

Hoewel het nooit zo druk wordt als ik had gehoopt, is de sfeer goed. Mensen dansen massaal, ze laten zich meeslepen. Dat is ook niet zo gek, want TITIA in de booth, betekent altijd feest.

Ze maakt me helemaal gek, ik ben hartstikke moe, maar dat even vergeten gaat makkelijk. Dankzij de meesterlijke platenselectie, ik pieker er niet over naar huis te gaan. De nacht kan me niet lang genoeg duren, ik wil nu al een allnighter met TITIA ergens in een fucking donker hol. De verlichting hier, is een beetje op hol geslagen, maar wel goedgemutst.

Er komen veel klassiekers voorbij, voor mijn gevoel heeft ze zich op deze avond verheugd, en kan ze vrij haar gang gaan, het lijkt alsof wat ze ook opzet, het wordt opgepikt. Belangrijk om even te noemen dat we het hier over een ware kunstenares hebben, er zijn een aantal overgangen van platen die zo ongelofelijk lekker worden gemixt, een genot voor de (gokje) minderheid die goed luistert.

Wat ook opviel; TITIA had een heel vet t-shirt aan, kregen we overigens pas te zien toen de trui uitging na een paar nummers. In dikke spacende letters stond er: SPACEGIRLS. Wat blijkt nou, na een korte speurtocht, dit is eigen werk van een zekere Charlotte. Vermoedelijk een collector's item.

De jongens van Ondersteboven hebben TITIA weer voor je geregeld in Canvas volgende maand, waar ze met Space Dimension Controller de avond voor je zal verzorgen tot in de puntjes!

De aankomst bij Studio/K was al sfeerverhogend trouwens:

http://imgur.com/JNQCvx4.jpg

Is dit stiekem de eerste knacht-tip? Jazeker. SDC+TITIA!

Om half drie zou het ook los moeten gaan in SK2, een kleinere bioscoopzaal. De stoelen zijn aan de kant geschoven, de projector stuurt leipe visuals op ons (en het hoofd van de dj.. oops) af. Tijd voor Margie! Heel kort geleden zag ik haar voor het eerst live, in Cinetol. Daar was de opkomst vrij laag, en nu stond ze in de tweede zaal, terwijl de eerste al niet heel vol was.

Met haar ongelofelijk mooie selectie wist ze gelukkig een groep blijerds vast te houden, zo bleef het feestje ook hier intact. Maar wat was hier eigenlijk gebeurd voor ik kwam kijken? Het leek alsof er een paar kratten bier, of liever gezegd, troep, over de vloer was gegooid. Eén grote plakkende bende. Niet goed. Dan heb ik verdorie m'n fijne dansschoenen aan, en dan zit ik muurvast aan de vloer.

Kijk, een beetje viezigheid heb ik veel liever dan mannetjes en vrouwtjes met poetsdoekjes, maar wat gebeurt hier? Bewijs van een beschonken feestje lijkt geleverd. Laat ik wel erbij zeggen dat dat de sfeer absoluut ten goede leek te komen. Ik mag dan gevoelsmatig de enige nuchtere ziel in het gebouw zijn geweest, doe mij ook maar een Jupiler, Tiets! Gedanst werd er aan alle kanten. Het was kort na haar set dat TITIA aansloot om op de eerste rij bij Margie te dansen, lekker!

Zoals je hoort biedt Margie veel perspectief om mee door te dansen deze nacht. Voorgaande plaat werd opgevolgd door:

Ultieme zwoelheid op je vrijdag. Hardhandig doorbroken. "Hé gappie, heb je vuur?". Ik had bijna geantwoord met 'vraag Margie maar'. Ze deed wat ik sinds oktober noem, 'een Dettmannetje': af en toe een peukie, maar dan wel verborgen. Zelfs in dit kleine niet heel drukke zaaltje, zakte ze wat naar beneden om een hijs te nemen, als het ware buiten het zicht, prachtig.

Als je baalt dat je er niet bij was is dat volledig terecht. Gelukkig krijg je gauw weer een kans. Ze staat namelijk binnenkort in Claire!

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de gekkies die toen TITIA aan het draaien was beurtelings met een koprol op elkaar af gingen en opeens in een knappe handstand tegen vriend of vriendin aan eindigden. Soms werd er zelfs door een vriend ingegrepen om de jurk soepel mee de lucht in te laten gaan, dat je niet die handstand even in je nakie pakt!

Ik denk dat Roelien dat zaaltje diep in de nacht nog wel even lekker heeft gekgemaakt. Voor mij was het mooi geweest, zaterdag staat een huisfeest in de steigers waar de boel flink mag worden afgebroken omdat het huis binnenkort niet meer overeind staat, krachten sparen dus!

De jongens hadden hun best gedaan zaterdag. De hele dag hadden ze spullen lopen sjouwen, om die dansvloer vrij te maken en lekker in te richten.

http://imgur.com/kKVD0fB.jpg

Spectaculair. In de wasmachine zat een discolicht, hier nog niet in actie. De geruchten gaan dat het ochtendgloren rijkelijk is verslagen, het is jammer dat ik niet even een foto heb gemaakt van de tafel met 7up en Smirnoff. Ik weet niet wanneer ik voor het laatst zo'n stapel lege vodka flessen aantrof. Je begrijpt dat ook hier de sfeer er goed inzat.

En omdat het dak er toch af moest en het ook een verjaardagsfeestje was, toch maar een biertje erbij. Tot De Argentijnse Schone haar intrede deed, en me meteen wilde laten delen van haar geheime Smirnoff-uit-de-dure-nachtwinkel die ze nog bij zich droeg in haar tas. Ja, zeg daar maar eens 'nee' tegen. Ingewikkeld.

Glazen waren er allang niet meer, dus daar liep ik met m'n theemok. Witte thee drink ik vaak genoeg. Dit was iets sterker. Feestvreugdeverhogend was 't zeker. Blokje ijs erin. Proost!

Later op de avond werd er er ook nog een mengpaneel naar binnen gedragen. De dj van het huisfeest van enkele weken geleden was hier gelukkig ook aanwezig om te helpen bij het aansluiten, want dat liep in eerste intantie niet helemaal soepel. Toen de nieuwe dj en de rookmachine eenmaal waren ontketend, was het feestje niet meer te stoppen. Als de bubbling-tracks elkaar opvolgen... Kan me de laatste avond niet heugen waar zoveel mensen hebben geklaagd over de hitte.

Je weet hoe ik daarover denk. Huisfeestjes en hitte: kom op zeg; nakend dan! De Nieuwe Vlam Van De Oude Huisgenoot had ik bij de wc bijna overtuigd. De sport bh kwam even tevoorschijn, maar, later zag ik haar toch weer op de dansvloer verschijnen met lange mouwen. En ze was de enige niet. Tja, medelijden is dan ver weg.

Ongevraagd wordt m'n mok bijgeschonken, en dat gaat op een tempo dat je denkt, hoeveel shotjes zijn dit eigenlijk, ohjee. Alles voor het feestje. Foto's blijken allemaal x-rated, je had erbij moeten zijn.

Zondag nog even de zon in bij De Ceuvel, ze hebben flink verbouwd, er is een nieuwe serre. We zaten wel een beetje op de tocht, maar heerlijke stoelen, en heerlijke snacks, hier moet je een kroket gegeten hebben.

Ook nog even bij 't Monumentje op het terras in de zon gestaan, en vooruit, ook even naar binnen voor Clube do Samba.

http://imgur.com/ksnbcjd.jpg

Het zit er al weer op. Een paar dagen aan de bak, tot we de kermis weer aan kunnen slingeren. Volgend weekend dagenlang Rush Hour-feest, altijd een gekkenhuis. Tijd om vooruit te gaan kijken naar april. Nog meer zon. Kom maar door!x

Wacht even, nu je toch in de zon aan het lezen bent, pak dit prachtige stuk even mee, gaf mij een flinke tik meer inzicht in het 'waarom' achter mijn ellenlange dansvloersessies!

Volgende week Tornado Wallace in Ruigoord! Hier zijn laatste Boiler Room-set in de zon:

Sinds zaterdag is het Boekenweek, geheel in thema Verboden Vruchten een gastbijdrage.

Nachtsnuiver kun je volgen op facebook.
Nachtsnuiver tipt lekkere platen op SoundCloud.
Snel op Insta naar de foto's.
Liever een tweet, tweet, tweet!
Of.. lekker intiem een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.

Nachtsnuiver tipt vooruit in april TAMBOURINE IV:

23 april is het de derde zondag, dus tijd voor TAMBOURINE 4! Dit keer editie: A secret formula. Een gratis feest om midden op de zondag te dansen, met overheerlijke taart, warme beats, YES!

http://imgur.com/VuESPJJ.jpg