21 February 2017

Nachtsnuiver bij Servito & Carlito

Servito & Carlito, de hosts van deze zondagavond in School.

Even die drempel nemen, vermoeide benen, er werd al veel gedanst dit weekend, lekker visje gegeten thuis met Familia, Nachtwerker ging net de deur uit voor een nieuwe shift. De neus drukt op de feiten, de nacht in het Westen van de stad staat al op beginnen, waar ben ik! Ik stop iets lekkers voor Carlos in m'n tas, vers gemaakt door Met Hamer en Vork.

Vol op de trappers, beetje tegenwind, maar in elk geval geen regen. Ik arriveer net voor twaalven en hoe anders dan een weekie geleden is de ervaring, weg pak sneeuw, geen UK accent te bespeuren in de rij, oja, er is geen rij.

In de middag werd ook al bewezen dat dit niet de geschiedenis in zal gaan als de drukste zondag in Amsterdam, dat blijkt hier net zo goed waar. Gelukkig hou ik van een intieme dansvloer, dat belooft wat! Een ontspannen begroeting aan de deur, hoe anders zal het volgende week bij Nina zijn, met teveel eager people! Even in m'n tas moet er gekeken worden door de mannen die weinig te doen hebben op dit moment, zelfs de surprise voor Carlos mag mee. Ik plak m'n eigen stickertje op de telefoonlens, ik vind ze te groot, die stickers! Afhankelijk van je type telefoon kan dit eigenlijk nooit mooi passen.

Teveel kou bij de entree, en teveel rust bij de garderobe om shorts te gaan aantrekken, eerst maar eens proeven beneden. Bij de pisbakken is iets grappigs aan de gang, er hangen er drie, ze hebben één afvoerputje per bak. In elke bak spot ik één sticker in het putje, ja precies dat type waar ik net van zei dat ze te groot zijn. In Berlin kan ik ze soms nauwelijks verwijderen zo hard plakken ze, hier blijkt dat een ander verhaal. Mijn telefoon ligt alweer bij de garderobe, waarom mensen daar plezier van denken te hebben beneden, ik heb geen idee.

Vol verwachting naar beneden! Rust heerst aan de bar, en Carlos staat in de booth. Er zijn al flink wat schimmen aan het dansen, er hangt ontzettend veel rook! Vorige keer met Carlos was nog 'De nacht van Rødhåd' - voor mij een prachtige kennismaking met Tijana T. - lees hier nog eens terug. Zo'n nachtje Dystopia is onvergelijkbaar met de huidige avond. Ik zie Carlos als door een koektrommel grabbelen in de stapels platen die hij heeft meegenomen. De vinyldecks liggen direct om de mixer heen, daarbuiten nog wat CDJ's voor noodgevallen.

Dit zorgt direct voor een warmer geluid, we zijn gewoon aan de house, ik heb niks tegen techno, bepaald niet zelfs, maar ik hou van afwisseling, en dit is een heerlijk contrast met de vorige set van Carlos. Zoals ik van TITIA heb geleerd, het swingt hier al gauw de pan uit! Het is nauwelijks een uur of één denk ik als hij me het idee geeft op de Seth-toer te gaan, oftewel er knalt een vocal in met een bas achterop, heeeeeerlijk! Maar bij Seth raakten we de vocalen twee uur lang niet kwijt, begonnen mensen te schelden, werd er geklaagd bij de wc's, overigens allemaal, wat mij betreft, geheel onterecht geleuter, als je niet wil horen wat Seth wil draaien, wat doe je hier dan? Ik dwaal af, Carlos ging niet zomaar een uurtje vocalen rammen, maar de warmte steeg verder, de menigte was dense, niet te druk, maar lekker dicht op elkaar voor de booth, opzuigen en uitdelen die energie.

Uit het donker word ik begroet door een man met pet, in combinatie met de donkerte moet ik even knipperen met de ogen om door te hebben dat het Cassettebaas is. Ik ontmoette hem vrijdag, maar dat blijft nog even een verrassing verder, voor jullie dan. Wat ik wel kan verklappen is het leuke shirt wat meneer aan had getrokken, Motor City Drama Ensemble stond er met koeienletters op! Bewijs staat op facebook. Lang leve de selfiecam en niet functionerend spiegelbeeld.

Erg fijn dat het weer zondag is, de outfits spreken tot de verbeelding. Glitterpakjes, zwarte pakjes, zo uit CREA komen jut & jul, maar dan dus Fishnet & Badpak - geil. Blote schouders met spannende tattoos, je moet je best doen te ontwaren wat ze voorstellen, de lichtman lijkt tot een uur of twee sowieso betaald te worden om rook te blazen. Soundvrouw daarentegen, loopt lekker rond om te checken of de warmte van Carlos' vinyl goed de ruimte in dendert, en dat is zeker het geval, een waar genot vanavond.

Het is flink wat eerder op de avond, ik gok nog voor enen, als Mike opeens in de booth verschijnt, petje nog achterstevoren. Hij is natuurlijk niet alleen, deze man uit de States krijgt sterrentreatment, The Girl also known as The Handler is erbij, om te zorgen dat het hem aan niets ontbreekt. Zij wees me er tijdens de opening van Tijdgenoten nog op dat foto's maken niet de bedoeling was. Dat verraste me, want camera's werden die avond nou juist niet afgeplakt, en een expositie draait alleen om beeld, raar als er niks naar buiten zou mogen komen. In any case, ze oogt lief, maar toch ook streng.

Gelukkig stond er een meisje naast me stiekem te Shazammen toen Carlos die eerste vocal kraker erin gooide al vroeg op de avond. Het is Delicious Inc. Yes really. Nou geloof me, op het systeem van de School in de Kelder, is dit wat je wil horen vroeg op de avond. Geen lichaamsdeel was nog veilig!

Het was ook een avond vol mooie krullen, in alle soorten en maten kwamen ze voorbij, sommige leken pas binnen te komen halverwege de nacht! Mike werd nog even meegenomen op pad door het pand door de blonde Handler. Carlos stak z'n tweede pakkie peuken in de fik, en blies door.

Het was ook zo'n zondag van mooie meisjes, eentje rook ik voor ik haar zag, cocos in haar haar zorgde daarvoor. Een strak donker pakje deed de rest. Ik was niet de enige die dit opmerkte, alleen de dronkenman die er werk van probeerde te maken was mij wel een doorn in het oog. Leek zich eerst te bekommeren om een blonde dame, die meer aandacht voor Lennart(d) op WhatsApp had, maar die had meer oog voor haar scherm, dus hij dacht ik steek m'n tong gewoon even tussen de krullen. Lekker. Ze was er niet van gediend, maar hij nam ook geen afstand.

Later vroeg ik haar of ze kon toelichten wat er gaande was, het bleek een vriend die ontzettend graag met me naar bed wil, dat was te zien, en dat ze geen enkele interesse leek te hebben ook, maar ik kan hem wel aan hoor. Meer hoef ik niet te weten. Vrouwenrechten zijn in de Kelder op orde.

Een wondere wereld, de zondagse dansvloer, die langzaam voller loopt, maar nooit zoals vorige week, toen het me eigenlijk veel te druk werd, maar daarmee ook lekker heet, wat de korte broek een must maakte. Vanavond niet, maar dat komt volgende week bij Nina zeker goed! Heerlijk dat er de ruimte is om te bewegen, waar je ook gaat, een groot gedeelte van de avond sta ik op luttele meters van Carlos, gewelddadig klinken de boxen vanavond. Hele middenrif trilt.

Hoewel Mike z'n platen (vers gekocht bij Clone dit weekend?) mooi ordent, lijkt hij te gaan knallen met USB. Soundvrouw komt speciaal voor hem even de booth in, trekt vakkundig de platenspeler los, wisselt het apparaat met de CDJ om, zodat hij in elk geval flink wat apparatuur recht voor z'n neus kan gebruiken, plus een CDJ in de, voor hem, rechterhoek. Lange armen? Niet echt. Hij blijkt geen grote man in het echt, petje gaat met de cap naar voren, en met gestrekt been duwt ie het basslevel een aantal factoren hoger, de luchtdruk in de kelder verandert als hij begint! Carlos had iets laten vieren in het laatste half uur, Mike pikt op en pakt door, een wervelstorm van warme beats raast op ons af.

Dit is waar Cassettebaas voor gekomen is, later vertelt hij me trots dat YLD004 net werd gedraaid, een eer, en leuk voor jullie om thuis te luisteren. Zou het nummer 6, Achtung Baby, zijn geweest?

De avond wil verder, ik voelde mezelf al kraken en piepen bij binnenkomst, gelukkig is er de heerlijke muziek om te vergeten dat het lichaam er bijna klaar mee is, maar zonder speciale stimuleringsmiddelen houdt het ergens op. Gelukkig sta ik plots naast een De Collega, ja zo heet dat in De School, en kan ik me eindelijk aan hem voorstellen, ik zie hem wekelijks rondrennen, ooit gingen we samen uit.

Dan loopt Carlos ook nog langs, dat geeft me de kans hem te bedanken voor zijn heerlijk energieke set, zoveel vinylplezier, toch een zeldzaamheidje. Ik vertel hem over de brownie die klaarligt bij de garderobe, maar niet geheel onverwacht is dit niet het moment ervoor. Mooi om te horen dat ie wel een Pastel de Nata op heeft, van Meneer de Wit. Daar wilde ik dus ook van proeven, maanden geleden alweer, maar tegen de tijd dat ons dessert mocht worden besteld, hartstikke uitverkocht. En nu vergeet ik zelfs te vragen hoe ie had gesmaakt!

Carlos gaat naar de wc en ik schuif van de zijlijn weer naar mid-mid, waar ik later ontdek dat het een echte zondag is, de mensen die vermoedelijk lange garderobe-diensten hebben gedraaid de afgelopen nachten, kunnen vanavond lekker uitwaaieren over de eigen dansvloer. Ook opvallend, ze staan massaal te paffen, vrij hilarisch wel. Maar ze hebben het verdiend. Mijn favoriete Jassenman, die nog jaren in Trouw heeft gewerkt, vond ik ook al eerder springend vooraan, pieken kun je niet vroeg genoeg! Het is een mooie familie, zelfs met Luc in de hitte van Brazilië, die hoeft zich nergens zorgen om te maken.

Juist omdat Mike zo'n mooie orde in het selecte rijtje platen leek aan te brengen, zoals hij eerder uitstalde in het linkerhoekje van de booth, verheugde ik me op het horen ervan, maar Cassettebaas is niet overtuigd, en vermoed een digital only set, ook wel op safe genoemd. Dit mag dan safe zijn, de zaal is niet te stoppen, fistpumpin' madness, ja zelfs door The Handler herself, niemand wil naar huis. Wonderlijk dat namen zo belangrijk zijn in onze stad. Vorige week was het packed met Seth-fans, van spreiding geen sprake. Volgende week vol in de Nina-hype.

In plaats daarvan hebben wij alle ruimte, en dat is genieten, in het donker zie je het verschil toch niet. De kolkende massa bestaat slechts recht voor je neus!

Omdat er ook nog gewoon gewerkt moet worden, is het diep in de nacht toch tijd om te gaan, alsnog hoor ik vogeltjes fluiten op de terugweg, de garderobe is uitgestorven, gelukkig, niemand gaat naar huis!x

Nachtsnuiver kun je ook volgen op facebook.
Nachtsnuiver tipt lekkere platen op SoundCloud.
Lekker op Insta kijken naar de foto's.
Spaar je liever tweets? Kan!
Of.. een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.

Nachtsnuiver tipt alvast TAMBOURINE III van 19 MAART 2017:

TAMBOURINE DERDE EDITIE! - Jungle Amsterdam - Taart & meer van Met Hamer En Vork - GRATIS ENTREE

http://i.imgur.com/oTdbe2F.jpg