5 April 2017

Nachtsnuiver is laat

Even terug naar vóór het weekend.

Ik hoor vaak dat mensen niet begrijpen hoe ik naar al die feestjes toe zou gaan. Het mag dan misschien de afgelopen tijd gelukt zijn vaak minstens twee nachten van een weekend te dansen, dat voelt al snel als een missie. Schrijven over de avonturen helpt ook als motivatie om door te zetten, om te gaan, zelfs als niemand anders zin heeft.

Bovendien, als ik eenmaal een idee heb over wat er gebeurt, ga ik me erop verheugen, dan is vaak de beer los. Dan wordt het moeilijk om niet te gaan. Dit weekend liep anders. Afreizen naar andere steden is niet een van mijn specialiteiten. Toch stapte ik op de motor, De Econometrist achterop. Oude tijden herleefden deels, we waren ooit al scooter maatjes. Een verjaardag in Leiden was het excuus om rustig te cruisen langs een Bosbaan waar de duisternis net goed inzette. Aanrader.

Een kroegentocht werd het niet. Grand Café de Werff (wie kent 'm niet) was de hoofdmaaltijd van de verjaardag. Gelukkig had de lieve Leidse zangeres haar favorieten uitgenodigd, want de tent zelf zou ons er zeker niet doorheen trekken vanavond. Spotify leek af en toe ook vastgelopen op bejaardenstand. We hebben ons er taai doorheen moeten slaan. Wel met de beloning van een aantal vrolijke ontmoetingen.

Terug naar de vrijdag dan, daar kwam je voor.
Radion, zonder de grote zaal, slechts met de topsalon, Bovenkamer, lekker gevuld. De Cassettebaas (Kaap) heeft een verbond gesloten met Scott Franka. Zij heten samen Working Titles. En dat kan nog wel eens uitgroeien tot een Lövestad, niet bedoeld om iemand op het verkeerde been te zetten, hier is misschien sprake van meer improvisatie. Toch zijn de gelijkenissen daar, al was het maar de categorie; LIVE gekmakers!

Lekkere visuals ook weer, Radion!

http://imgur.com/1bh8tAp.jpg

De Bovenkamer was niet te houden toen de jongens eenmaal een half uur stonden te zweten. Ik heb een kleine impressie geschoten tijdens het eerste uur (de show duurde anderhalf).

Het was lekker donker, maar het geluid geeft je hopelijk een indruk wat te verwachten tijdens een volgende nacht met de heren. Op dit moment is er nog geen volgend event gepland, ik zal je op de hoogte houden van nieuwe kansen om ze te ontmoeten! Overigens kun je Kaap (rechts) wel de 14e treffen in Cinetol. Scott Franka (links) heeft net een nieuwe plaat in de schappen liggen, de video check je hier.

Radion had het lichtplan een poetsbeurt gegeven trouwens:

http://imgur.com/TYCVgHA.jpg

De bas stond wel zó te loeien, ook al toen Nathan Surreal de zaal nog aan het opwarmen was, dat je niet eens bovenaan achterin kon loungen; het meubilair kraakte en piepte, het klonk daar naar weinig. Voor als je wilde hangen, niet heel ontspannen, normaal zo fijn in de Bovenkamer! Verplicht dansen op de trap!

Een avond dansen met Liefde, was al veel te lang geleden. Fijn om samen door de nacht te bewegen, op de krakende fietsjes door het donker naar de tempel. De oordoppen-automaat wilde ons naaien bij binnenkomst, maar de vriendelijke manager geloofde mij op m'n woord. Lief Radion!

Kassem Mosse pakte de sfeer van Working Titles in eerste instantie erg hard door, té hard voor velen aan de zaal te zien. Hij herpakte zich, zo dansten we ongezien nog even een uurtje op de onheilspellende klanken.

Huiswaarts met de eerste vogeltjes al weer in actie viel m'n oog op een strak ingepakte auto op het parkeerterrein:

http://imgur.com/ciixt9q.jpg

Zaterdag lekker uitgeslapen, Rush Hour vierde het eenjarig bestaan van de nieuwe vestiging in de Spuistraat, met KAMMA & Masalo at work:

http://imgur.com/6GrIhis.jpg

Een set om van te watertanden, die je gelukkig meteen kunt aanzetten.

Antal die complimenten leek te fluisteren, ouders die stonden te glunderen, shoppers aan het dansen, het was een feestje, deze zaterdagmiddag.

KAMMA & Masalo zijn inmiddels geland in Tokyo, JPN. Jamie 3:26 is naar ze onderweg, vanmiddag (NL tijd) draaien ze in Dommune. Meekijken/luisteren kan! Check om 14:00 deze link. Of volg Masalo op facebook, daar kondigt hij het vast nog even aan.

Zondag stond in het teken van een heerlijk zonnige rit, maar eerst eens in de was die jongens:

http://imgur.com/HHZbEQP.jpg

Richting Loosdrecht in 't zonnetje, op het terras waar de boterhammen met hagelslag alleen mochten worden opgepeuzeld door peuters, flauw! Hele crews aan Harley's kwamen voorbijtuffen, open Jaguars uit vervlogen tijden, de lente is begonnnen! Tot snel!x

Nachtsnuiver kun je volgen op facebook.
Nachtsnuiver tipt lekkere platen op SoundCloud.
Snel op Insta naar de foto's.
Liever een tweet, tweet, tweet!
Of.. lekker intiem een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.
Ouderwets een mailtje sturen mag nu ook.

Nachtsnuiver tipt vast vooruit deze maand TAMBOURINE IV:

23 april is het de derde zondag, tijd voor TAMBOURINE 4! Dit keer editie: A secret formula. Een gratis feest om midden op de zondag te dansen, met overheerlijke taart, warme beats, YES!

http://imgur.com/VuESPJJ.jpg