7 April 2017

Nachtsnuiver plonst in 't IJ van 't Muziekgebouw

Welkom in april!

Wonderlijk hoe een avond onvoorspelbaar kan verlopen. Op de DJB-burelen werd gisteren gesproken over zachte kussens en lepeltje-lepeltje van de Minimale Salon. Die had op woensdag al veel indruk gemaakt, curator Arif heeft ervoor gezorgd dat Tako daar toen al stond, donderdagavond is een allnighter voor Strange Boutique. Nee, niet de band uit de Eighties. Deze.
Ik heb het over het World Minimal Music Festival.

Verliefd word ik, de zware klanken in het onweerstaanbare donker, deze dj's verstaan hun vak! De ruimte is aangekleed op een manier die aan Trouw doet denken, met één prachtige gloeilamp. Zet iets aan van de dames. Het is maar een klein hoekje in dit immense theater. Tussen de prachtige gordijnen, de enorme plant, een paar kussens en een mooie stoel is het goed toeven. De Liefde van een van de dj's lijkt slapend de avond door te brengen in de houten stoel.

Ik ben hier terecht gekomen na een klus in de avond, geheel tegen mijn principes, maar daardoor wel gemotiveerd om toch nog even op pad te gaan. Zo besluit ik niet naar huis te fietsen, maar te kijken wat het Muziekgebouw nog te bieden heeft na tienen. Als het concert eenmaal is afgelopen in de grote zaal, komt er soms iemand met z'n hoofd om de hoek kijken, de meesten durven geen stap naar binnen te zetten, zonde.

http://imgur.com/IvtEOwX.jpg

Het is al ver na elven als ik besluit om de Salon even uit te wandelen, ik moet wennen aan het licht(!) en langs de IJ-kant van het gebouw daal ik de sneaky trap af, waar ik hoor dat er een artiest bezig is op het foyerdeck, boven.

Het blijken de klanken van Steve Hauschildt te zijn. Af en toe lijkt het of hij een orkest bedient, een ware meester over zijn knoppen. Zelden heb ik in een redelijk verlichte ruimte zoveel mensen gezien met ogen dicht. Genieters. We zijn in goed gezelschap. Shane staat tevreden met een Juup aan de bar.

http://imgur.com/uNwV3tS.jpg

Schielijk loopt de artiest weg van het podium zodra hij de volumeknop naar nul heeft geduwd. Dit is geen man van lange buigingen en applaus in ontvangst nemen, ook al heeft hij het zo verdiend. Dankjewel voor deze verrassend mooie avond. Zaterdag ben ik er uiterlijk weer bij, als Mark Ernestus de boel gaat opstoken met zijn Ndagga-gang.

Luister trouwens een nummer van Steve:

Zaterdag dus, neem snel We Are Public en ga zonder te betalen mee naar Mark Ernestus.

Nooit had ik geweten van het bestaan van Mark & co. als het niet was dankzij René. Dus, ga zaterdag mee op Minimal-avontuur.

Wat kan er nog meer dit weekend? Even kijken:

Heb je zin om te knallen vanavond? Ga dan zeker even de kelder in bij Shelter! Fade Blank trekt een koekblik Berlin open waar je U tegen zegt.
Fade Blank met Ancient Methods, Freddy K b2b PVS, Tom Liem. 23:00. €15,-

Als Mata Hari naar 't Muziekgebouw komt, ben je daar graag bij. Tasker sluit af. Het kost geen fluit, dansen met uitzicht! Vergeet niet langs te lopen bij de Minimal Salon!
WMMF met Mata Hari, Forma, twice upon a time, Tasker. 23:00. €5,-

Lesje hypnose namens Midori Takada kun je ook nog meepakken, voorafgegaan door een concert van Bachir Attar met Jajouka.
WMMF met The Master Musicians of Jajouka w/ Bachir Attar, Midori Takada. 20:15. €27,50

Isis staat vannacht al in Radion, waar weer een Vierentwintiguurcultuur begint. Je treft haar tussen 1 en 3 in de nacht. Maatje Kraut sluit het weekend zondagavond af!
Radion Vierentwintiguurcultuur, 23:00 vanavond tot 00:00 komende zondag. €15,-

De jongens van De Omroep deelden gisteren al gratis bier uit op de Zeedijk bij Mary Go Wild, vanavond is het niet meer gratis, maar net zo feestelijk in Claire.
De Omroep met Tenzers, Aurelius, Festimi SoundSystem & Eddie C. 23:00. €12,-

Op avontuur met smal budget kan bij Noorderlicht. Daar staat Esta Polyesta, waarmee je de hele wereld overvliegt in één djset.
Dans La Serre met Esta Polyesta. 22:00

Zaterdag 8 april:

Uit Berlin komt Mark Ernestus met de Ndagga Rhythm Force. Ik kijk hier al maanden naar uit. Dankzij We Are Public hoeft het je letterlijk niets te kosten. Kom ook!
Mark Ernestus’ Ndagga Rhythm Force, Ensemble Klang. 20:15

Blijburg viert een Lentefeest! Met Isis en meer sfeervols.
Lentefeest met Isis, Radio Noet-Noet, Bagjuice, Altin Gün en Donker Collective. 22:00. €22,-

Deze clubavond in 't Muziekgebouw is nu al legendarisch (De School organiseert), ga je mee naar het concert van Mark Ernestus dan sta je hier gratis, anders is 't nog steeds een fooi. Met Vladimir Ivkovic, Oceanic, Izabel, kan hier heel weinig misgaan.
WMMF met Vladimir Ivkovic, Oceanic, Izabel, Leafar Legov, Deep Listening, Gilb'R. 22:30. €5,-

Nachtsnuiver kun je volgen op facebook.
Nachtsnuiver tipt lekkere platen op SoundCloud.
Snel op Insta naar de foto's.
Liever een tweet, tweet, tweet!
Of.. lekker intiem een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.
Ouderwets een mailtje sturen mag nu ook.

Nachtsnuiver tipt vast vooruit deze maand TAMBOURINE IV:

23 april is het de derde zondag, tijd voor TAMBOURINE 4! Dit keer editie: A secret formula. Een gratis feest om midden op de zondag te dansen, met overheerlijke taart, warme beats, YES!

http://imgur.com/VuESPJJ.jpg