29 July 2017

Een nachtje de hort op

De hele Nachtsnuiver-agenda voor juli, één event per dag, staat hier.

Kom je morgen dansen? Bij De Tropen, gestreamd door DanceTrippin.tv

Terug naar vannacht.

Met De Wereldreizigster en De Ergotherapeut via Kriterion, Crea, Pizzabakkers Oost, en een tequila en la casa, door naar Claire!

Met zwoele jazzplaten hadden de gebroeders Tenzers ons meteen aan het dansen. We waren alleen, de houten vloer viel me nu pas op. Zacht en mooi.

Het zal half één zijn geweest, toen deze plaat werd aangeslingerd. Ook als ik 'm nu opnieuw opzet ben ik meteen gelukkig. Tijdelijk, maar genoeg!

Helemaal alleen waren we. Pas tegen enen veranderde dat en rap ook. Het stroomde vol, er leek weinig Nederlands te worden gesproken. De heren Fantastic Man en Tornado Wallace hebben buitenlandse fans in de stad.

http://imgur.com/ByWSlDW.jpg

De Fantastische Man.

Waar de flyer twee uur fantastische man en daarna de tornado beloofde, werd een heel ander plan getrokken door de heren. Al gauw werd er rug aan rug gedraaid, het leek of ze nooit zouden stoppen. De zaal was enthousiast, net als de mannen.

Op een gegeven moment komt Spastik voorbij, maar dan met een of andere fluit eroverheen, lekker!

Ook al zag ik heer Kaap vandaag niet op de dansvloer, hij kan in zijn nopjes zijn, want DJ Sports kwam ook voorbij.

Overal liepen Red Light-boys, gestreepte broek was het meest opvallend. Deze tovenaar danste uren rond de booth.

http://imgur.com/tFTJ1El.jpg

De Wereldreizigster was aan de tequila, net als thuis, zelf stapte ik over op vodka. Claire laat je kiezen tussen Ketel1 en Grey Goose. Rembrandtplein de gekste.

Het vertraagde de avond wat, een dansvloer en veel alcohol, meestal sloopt het me, voordeel van sterke drank puur consumeren is dat je het tempo kunt beheersen en daarmee mezelf nipt staande heb gehouden.

Veel liefde komt er voorbij, zoals:

Met platen als Trance Sexual steeg de temperatuur op de dansvloer naar het zweetstandje, er werd luid gejoeld, en meer en meer gesjanst.

Zwoel en viezig, de heren bleken van alle markten thuis.

De Ergotherapeut verdween verdacht vaak in de richting van de rookruimte, De Wereldreizigster duwde me in de richting van een Zuid-Amerikaanse. Ik laat me niet zo goed sturen, dus dat was tevergeefs. Later werd er in alle hoeken en gaten van de Claire getongd, lekker, zo'n Rembrandtplein op de vrijdag.

Even langs bij de tostiman die aan het scratchen bleek te zijn met vuige hiphop van vroeger. Telefoon kort in de lader om te zien dat er goed nieuws uit de richting van Shelter kwam. Hoewel de dames me hadden verlaten en ik al vijf uur dansende was, moe en deels voldaan, trekt het avontuur en steek ik over.

http://imgur.com/vBIhTPr.jpg

Er wordt gewaarschuwd, de trap af vinden we een betaalde entree. Het zegt wat over het volk wat hier aanklopt in het holst van de nacht. Dat het na vijven en is en we nog binnenmogen, waardeer ik!

Woody heeft duidelijk de smaak te pakken, ook al draait hij voor honderd man als ik moet gokken. Ja man, ja.

Niemand plakt je lens af in het holst van de nacht, dus ik schiet er maar eentje.

http://imgur.com/HulSgk3.jpg

Een vrouw wijst me op de subwoofer, daar mag ik van haar mijn tas wel even neerleggen. Vet lief. Ik schenk iemand een glaasje water in aan de bar, dorst! Deze heer vangt een straal uit de Shelterhemel.

Ik weet dat ik moe ben, maar volgens mij gaat het niet goed met de plantjes hier onder de grond.

http://imgur.com/9IMogLT.jpg

Woody trekt zich daar in het geheel niks van aan, en vermoedelijk geïnspireerd dankzij David Vunk die nog rondhangt en goedkeurend meebeweegt op de beats.

Met deze plaat alleen al, Koning Woody maakt me blij dat ik ben gekomen nog even!

Dit mag dan vast niet de edit zijn die hij ons liet horen vannacht, we waren op een Harvey-esque tour inmiddels, maakt het allemaal nog uit met deze fijne Moroder!

De plukjes mensen zijn niet te stoppen, tot de laatste druppel worden de platen van Woody uitgeperst voor een maximum aantal danspasjes!

Bedtijd! Brrrrrrrrrr, die regen buiten. Nee wacht nog eentje dan.

En hoe. Woody held.

Zijn dansjes waren onnavolgbaar, en liggen in de kluis. Zie ik je morgen bij De Tropen? In de Thuishaven? In De Tuin? Wat een zondag op komst!

Stukken van eerder dit jaar.

Koningsnacht met HARVEY.
Lente Kabinet wat een stralend festival was dat.
Esa in Studio/K met KAMMA & Masalo dé clubnacht van juni.
Sterk Water huiskamerconcert begin juli.

Een like uitdelen kan in mijn tijdelijke afwezigheid in juli natuurlijk nog steeds op facebook.
Spannende nummers kun je beluisteren via SoundCloud.
Lekker swipen bij Instagram.
Wie gebruikt er nog steeds Twitter?
Altijd op de hoogte met een berichtje in de Nachtsnuiver-WhatsAppgroep bij een nieuw stuk.
Of stuur gewoon een mail!

De hele Nachtsnuiver-agenda voor juli, één event per dag, staat hier.