19 July 2017

Zomaar een dinsdagavond

De hele Nachtsnuiver-agenda voor juli, één event per dag, staat hier.

Dinsdagavond, na een heftige, geile, enge SneakPreview van L'amant double in Kriterion, dronk ik een biertje met De Econometrist. Hij zat aan de thee. Na middernacht, met een onrustige film vol spiegels en seks achter de rug zaten we daar, tot de lieve blonde dame het terras kwam opruimen.

Omdat Meneer een serieuze woensdag voor de boeg had, en ik wat minder, scheidden onze wegen. Op weg naar huis lonkte Bukowski. Er werd gedanst, Brazilianen zetten de toon. De Maastrichtse Twee die ik zondag al had gespot voor ze op avontuur gingen die nacht, hingen nog op het terras. Toen ook hier de mensen naar binnen werden gejaagd vroeg ik ze naar de afloop van zondag.

Op aanraden van de barvrouw stapten ze in een veel te dure taxi die avond, op naar het centrum. Ze belandden in de rustige Bloemenbar. Waar ze getipt werden om de Nyx een kans te geven, daar namen de mensen het er flink van, en zo werd het nog een latertje tot ver in de maandagochtend!

Ik stel voor om op deze dinsdag eens de DOKA in te duiken verderop. De Maastrichtse Twee stappen op de snorscooter en ik trap zo hard als ik kan met ze mee. We vliegen de zomerse nacht door richting de Wibaut. Aangekomen in de kelder is het muisstil. De deur is dicht. Wat een teleurstelling.

Niet te lang bij stilstaan, de stad in dan maar, Disco Dolly wellicht? Kijken of we kunnen afdingen aan de deur, niet bepaald, de zomervakantie is begonnen, de zestienjarigen staan massaal in de rij. Bij de Bloemenbar lopen we zo binnen voor een Jupiler. Dat je híer ooit in de rij moest staan, luttele jaren geleden.

De avond vraagt om meer dan een biertje aan de bar, dus over de grachten bewegen we ons richting het Leidseplein. Vorige week nog raadde ik iemand aan te gaan kijken bij Techno Tuesday, zij was erg enthousiast, maar toerist. De Hongaarse heeft me ook al eens tevergeefs uitgenodigd, nu ben ik er dan toch. De scooter dubbel geparkeerd bij de politie voor de deur, soepeltjes.

Even op ons beurt wachten bij een Melkweg waar de teller op 1300(!) staat. Ik wilde het niet geloven, maar binnen is het bomvol. Weliswaar de oude zaal, maar Stefano Richetta draait alsof ie in de Westergas voor Awakenings bezig is. Het vuurwerk ontbreekt nog net. Het is wel warm genoeg om mijn zomeroutfit volledig de moeite waard te maken, ook het balkon staat helemaal vol bovenin de zaal.

Nauwelijks kan ik geloven wat er om ons heen gebeurt, het zal inmiddels ongeveer 02:00 zijn en hier is de avond duidelijk al lekker onderweg. De mannelijke meerderheid is stuitend, als je door je oogharen kijkt is er geen vrouw aanwezig. Techno Male Tuesday. Overal pils, maar niet iedereen is aan de alcohol.

Ook de Sugarfactory doen we aan, het is er nóg drukker, de muziek minder indrukwekkend, geen woord Nederlands te horen. De meisjes stellen voor om een plek met ruimte te vinden. We steken het Leidseplein over waar al flink wordt opgeruimd, en komen langs nare plekken als Amsterdamned.

Zou het, dat ik bij de Bourbon nog wat oude maten kan vinden? Ja hoor, de deurman is nog steeds de lieverd die er in het vorige decennium ook al zo vaak stond, en wie zie ik daar achter de bar! Zonder hem was ik er nooit komen werken. Een mooi weerzien op deze gekke dinsdag.

Een van de twee dames levert haar resumé in, True Bourbon Fashion, op een Heineken-papiertje. Begint hier een nieuw tijdperk? Elke paar minuten komt er een Amsterdammer binnenlopen, het aantal bekende koppen is shockerend. Ik ben een tijdje niet geweest, maar dat is nergens aan af te zien! Er is nu een cocktailkaart, dat wel.

Geniet van de zomertijd lieverds, zelfs op dinsdag is Amsterdam voor geen gat te vangen op dit moment.

Stukken van de afgelopen tijd.

Lente Kabinet wat een stralend festival was dat.
Esa in Studio/K met KAMMA & Masalo dé clubnacht van juni.
Sterk Water huiskamerconcert begin juli.

Een like uitdelen kan in mijn tijdelijke afwezigheid in juli natuurlijk nog steeds op facebook.
Spannende nummers kun je beluisteren via SoundCloud.
Lekker swipen bij Instagram.
Wie gebruikt er nog steeds Twitter?
Altijd op de hoogte met een berichtje in de Nachtsnuiver-WhatsAppgroep bij een nieuw stuk.
Of stuur gewoon een mail!

De hele Nachtsnuiver-agenda voor juli, één event per dag, staat hier.