11 May 2017

Nachtsnuiver FIBER Festival preview (vrijdag)

Dinsdag ging ik kijken bij de experimentele films van FIBER Festival - lees een kort verslag vanuit EYE. Het festival opende donderdag aan de Looiersgracht met een expo. Tot en met zondag 21 mei te bezichtigen.

Voordat de opening even later druk werd.

http://imgur.com/SljFPbt.jpg

Welkom bij de FIBER preview! Een verheug-overzicht voor de vrijdag van FIBER Festival in de Brakke Grond.

Om zes uur kun je het werk van Verena Friedrich(DE) voor één dag komen bekijken. Andere kunstenaars die meewerkten zijn Tobias Revell (GB), Femke Herregraven (NL), Frederik de Wilde (BE), RYBN.ORG (FR) en Natalie Kane (GB). T/m 2 juli loopt de tentoonstelling in de Brakke Grond.

In de foyer kun je een aantal van mijn (nieuwe) favorieten aan het werk zien. En beluisteren.

Merites overtuigde in een korte set in de pauze van een eerder programma in het Muziekgebouw. Hij staat vanaf 19:45 in de Brakke Grond (foyer).

Izabel betoverde zeer recent nog het Foyerdeck van 't Muziekgebouw. Daar opende ze het nachtprogramma na een avond Ndagga-avontuur wat zijn weerga niet kende. Ze is extreem goed in aanvoelen wat past in de omgeving, je kunt haar gelukkig regelmatig bewonderen op Red Light Radio. 21:00 in de Foyer.

Foto Izabel in 't Muziekgebouw, april 2017.

http://imgur.com/c3K8Bt4.jpg

Aan het einde van de avond in de foyer zal Arif sfeerbepalend zijn. Ik zag hem voor het eerst in Trouw, toen nog als oprichter van de Malawi-bende. Hij zat afgelopen zaterdag uren en uren met Woody op Het Bankje in De Tuin. Daar speelde hij bijvoorbeeld deze.

Eng wordt het al vroeg op de avond, het Mirage Festival uit Lyon heeft Pierce Warnecke & Yair Elazar Glotman aan het werk gezet. Om een idee te krijgen, kijk je deze vast. 20:00 in de Main Hall.

Min of meer tegelijk met Izabel komen de spannende heren Joris Strijbos & Daan Johan (Macular) op het toneel met naar ik hoop een waanzinnige installatie. Deze mannen maken eigen kinetische machines en gebruiken modulaire synthesizers.

Een maatje van Surgeon, Ali Wade, komt zijn kunsten vertonen. 21:30 in de Red Space.

Paul Prudence zie je net na elven. Van zijn beelden kun je zeker in trance raken, neem een voorproefje.

Met Pita als bijna-afsluiter van de vrijdagavond haalt FIBER ongeveer een legende in huis. Alle grote festivals heeft hij al bezocht, vaak lang geleden. Vorig jaar kwam hij terug. Hier is hij als laatste 'opwarmer' voordat de Chinese Pan Daijing afsluit aan de beurt, Peter Rehberg! 23:30 in de Red Space.

Middernacht moet je zéker in de Brakke Grond aanwezig zijn, Pan Daijing zal haar kunsten vertonen. Het schijnt dat haar werk zwaar doorspekt is van feminisme en seksualiteit. Ga er maar voor zitten (ik bedoel staan).

http://imgur.com/VtAv5PS.jpg

Wat een avond. Mis het niet! Het hele blokkenschema voor vrijdag staat hier.
Een kaartje koop je online voor 25,- Of je loopt GRATIS binnen met We Are Public.
Helemaal gratis naar binnen? Meld je aan als vrijwilliger.
Alle tips voor het weekend lezen?

Like Nachtsnuiver op facebook.
Luister door Nachtsnuiver getipte platen op SoundCloud.
Swipe op Insta-foto's.
Tweet je nog?
Of ontvang een berichtje in de Nachtsnuiver-WhatsAppgroep bij een nieuw stuk.
Iets spannends te melden? Stuur een mail!

Ultieme verheug-zondag van de maand.

21 mei mogen we weer!