7 August 2017

Nachtsnuiver viert PRIDE 2017

De hele Nachtsnuiver-agenda voor augustus, één event per dag, wordt aan gewerkt.

Donderdag, Manhattan aan de Nieuwezijds

http://imgur.com/gWWTikj.jpg Het weekend begon op donderdag. Een lekker glaasje prosecco met uitzicht op de meest luxe dildo's. De Hongaarse hangt aan de muur, is nogal wat om zo oog in oog met je bilpartij te staan lijkt me. De dj had er rond zevenen nog niet zoveel zin is, dus toen we alle speeltjes even hadden betast ben ik met De Lerares doorgegaan naar de buren: Ben G.

Appelsap bij Ben G

http://imgur.com/QpdfqgN.jpg Bij Ben G werd de nieuwe lijn van ORDER gepresenteerd. Speciaal voor het Appelsap-festival dit weekend. Er was ook een expositie door Lotte van Raalte, ze ging naar Kaapstad en vertelde erover aan Crack. Deze dj had ook niet als instructie gekregen 'dansende mensen graag', maar de Gin & Tony smaakte, en kon mee naar onze volgende stop! De PRIDE-vlaggen hingen er mooi bij aan de Zeedijk.

http://imgur.com/4UkezNS.jpg

YIELD bij Bordello

http://imgur.com/l6L0VJ3.jpg Kaap draaide de afsluitende set aan de Oudezijds bij zijn Bordello a Parigi-vrienden, eindelijk konden we dansen zoals ik me op verheugde. Ik kwam een mooie Braziliaan tegen die recent The Black Madonna aan de tand voelde. De blikjes bier gingen in het rond en de platenverkoop liep soepeltjes door.

De Lerares maakte aanstalten naar huis te gaan, voor mij was de avond pas net begonnen. Leuke gesprekken met andere gasten gehad, wel werd het tijd voor een hapje eten. Op naar Familia die op een huis past met een stoute kater.

Adonis bij de Waterkant

http://imgur.com/SPui2gr.jpg Na een lekker biertje met Familia bij de Filmhallen was het tijd voor een bezoekje aan de Waterkant. Iedereen komt hier voor het terras, ook op deze donderdag. Bomvol is het buiten, maar de dansvloer wil nog niet echt op gang komen. Aan Carlos zal het niet liggen, rond middernacht draaide hij deze.

Eerder sprak ik De Italiaanse aan, ze was hier met een aantal vrienden en voor ik het wist dronk ik mee uit de pitcher. Ze noemde zichzelf een oma om aan te geven dat ze weinig uitging denk ik, maar ze kwam juist energiek over dus helemaal begrijpen deed ik het niet. Ze was enthousiast mannen aan het hosselen voor een vriend die hier rondliep, hunting grounds geopend. Carlos vertrok voor zijn volgende show, verderop in de Sugarfactory, de vriend en De Italiaanse gingen met mij mee die kant op.

Carlos en Titia in de Sugarfactory

Het verschil tussen de twee plekken had niet veel groter kunnen zijn. Het mag dan niet superdruk zijn geweest, wel was iedereen al wild in beweging! Logisch natuurlijk, Carlos was begonnen en kende geen genade.

http://imgur.com/RyeZbzb.jpg De Italiaanse riep meteen om bier bij binnenkomst. Mijn beurt, op naar de bar. Terug naar de booth met een biertje, dicht op Carlos. Er stond een dranghek opgesteld, ik zag hoe ze het vastgreep. Ze oogde niet meer helemaal stabiel. Tijd voor een cola, maar het hielp niet. Ze had frisse lucht nodig, ik liep mee naar buiten. Door de zomerse storm gefietst om haar thuis te brengen. http://imgur.com/yqKJLED.jpg

Toen ik terugkwam was Titia al bezig, Sandrien zat achter haar in de booth. Carlos liep langs en greep mijn tepel vast voor een nippletwist, hey!

Met dit soort elf jaar oude krakers geeft Titia me nieuwe energie, ik moet even opstarten na de frisse tocht buiten.

Sowieso was ze met een avondje classics bezig.

Maar later belanden we in de moderne tijd, ik dans nog even verder!

Nog eentje dan!

Jullie zien (en horen) het, ik ben fan van Titia! 19 augustus staat ze in De Bovenkamer met Wendel en Alex. Hopelijk zie ik je daar!

http://imgur.com/kxFSOdf.jpg

Vrijdag, Rollerdisco met Marcel Vogel en zijn vrienden

De donderdag moest ik wel even van bijkomen, ik had het geluk dat Familia me kwam wakkermaken, er was een verjaardag in Scheveningen waar we werden verwacht. Ik waande me op vakantie. http://imgur.com/SUSpGq3.jpg

's Avonds waren we pas weer in de stad, en na het ontvangen van een nieuwe couchsurfer wachtte de Rollerdisco! Philou Louzolo draaide in de Rabozaal van de Melkweg bij binnenkomst. http://imgur.com/Lexr3ZC.jpg

De Kalmerende was de eerste die mocht proeven aan de rolschaatsen, maatje 45 moest ik wat langer op wachten. http://imgur.com/Nj1dYBT.jpg De Journalist zag uiteindelijk teveel concurrentie, de mannen op de baan waren schaars en op mezelf na, geen stuntelaars. Ik heb zo genoten, maar hem niet kunnen overhalen. Volgende keer zal ik trucs moeten gaan leren, nu mocht ik nog rondjes doen met de meute van mezelf. Wat een heerlijk gevoel, de discobal glinstert je van alle kanten tegemoet.

Puur geluk, rolschaatsen met deze muziek.

Na enen hield de rolschaatsverhuur op, iedereen trok de dansschoenen weer aan. De heren Rahaan en Marcel Vogel draaiden nog wat fijne platen, maar veel mensen leken niet gekomen met schoenen, het werd al snel wat rustiger. Er kwam ook vers bloed binnen, waaronder extreem veel mannen. De Kalmerende verliet ons, wat de situatie niet verbeterde. Dan kan de muziek nog zo lekker zijn, dit weekend is nog niet voorbij, krachten sparen, genoeg spierpijn in de bovenbenen van dat geschaats!

Chic werd gedraaid, Rahaan had het naar zijn zin onder de discobal. http://imgur.com/oHRwaFD.jpg Die discobal wakkert het verheugen aan, Harvey is eind oktober weer bij ons, mis het niet.

Er is ook nog de video van Marcel Vogel op wieltjes, daarvoor kijk je op Instagram.

Zaterdag, PRIDE

Opstarten ging langzaam vandaag, op de middag langs de Amstel gefietst en daar was het feest in volle gang. Ik spotte de laatste paar wilde boten, en toog het centrum in. Mooie vogels kwamen voorbij. http://imgur.com/VYDPPqy.jpg Bijna elk jaar zie ik deze Mr. Leather-mannen lopen. http://imgur.com/n3bdpne.jpg Later ben ik na een drankje met Familia en de ouders wat gaan eten op de Zeedijk met Meneer Film en De Programmeur. We hoopten buiten bij Mary Go Wild oude rot Joost van Bellen te treffen maar het geluid stond uit, er bleek iemand onwel te zijn geworden. Nadat de ambulance te motor passeerde, mocht Joost alsnog verder. En hoe.

Soms moet zelfs ik meezingen. Lovedancin'!

Mooiste hier vond ik de combinaties van mensen, te zien in de video, alle leeftijden, Amsterdammers en toeristen, voor even happy together! Joost trok het lekker vuig open, Lupe maakte het vol liefde af.

Eigenlijk moest de nacht nog beginnen.

Elena Colombi en Interstellar Funk in De School

Na een korte pauze met glazen water en espresso's voor de heren bij Het Tuinfeest, waar even met de barvrouw moest worden geknuffeld door een van mijn vrienden, sprongen we op de fiets westwaarts. Tussen de bierblikjes door baanden we ons een weg, de stad had er een mooie zaterdag opzitten inmiddels. Meneer Film merkte op dat ik slechts een zomerse korte broek aan had. Ik was de enige van ons drie. Al weken probeer ik de warmte ook in de nacht aan mijn zijde te houden door me zomers te kleden. Elena heeft mij betoverd midden op de middag van Lente Kabinet eerder dit jaar, ik was dan ook extreem benieuwd wat deze nacht zou brengen. Om een idee te krijgen kun je deze podcast luisteren.

Wat de avond extra veel belofte gaf, was de aankondiging dat ze de hele avond b2b met Interstellar Funk zou draaien. Een man wiens naam ik zo vaak heb gehoord, maar die ik nog niet veel live in actie zag. Welke diepten zouden ze samen opzoeken? De entrée verliep dankzij Ron extreem soepel, hij zou de hele nacht ambient door De Tuin blazen, veel dank! Dat gold trouwens niet voor iedereen, terwijl mijn tas werd doorgespit bleek de friskmeneer naast mij een Engelsman om zijn hand te vragen. Die zat nogal diep in zijn zakken verstopt. Dat had een goede reden, na het zoveelste luide verzoek kwamen ze tevoorschijn: twee joekels van pillen. Als blikken konden doden. Friskmeneer was not amused. Of hij direct de zaak zou willen verlaten. De Brit smeekte, tevergeefs. Door naar de garderobe waar een en al vrolijkheid overheerste, mijn hele rugzak vol gestopt met de spullen van de heren en weg ermee, slippers uit, dansschoenen aan!

Voor http://imgur.com/H2utDmq.jpg

Zondag nog geen week geleden was ik er nog, het is altijd interessant om te merken hoeveel die avonden van elkaar verschillen in zo'n korte tijd. Dit is het weekend van Pride en Het Grote Festival Waar Elke Toerist Bij Wil Zijn. Maar alle kenners willen daar ook bij zijn. Dat zal het wel wat rustiger maken hier. Vanavond zullen we zeker mensen treffen die er al een dag of meer op hebben zitten in het Amsterdamse Bos. De lichtman lijkt zich ervan bewust en heeft alles uitgezet en dat terwijl we binnenkomen wat later dan gewoon, het moet toch tegen enen lopen inmiddels. De rookmachine draait overuren, het is pikdonker.

Leuke van het donker is dat alles kan. In alle hoekjes kruipen mensen, tijdens een van mijn wandelingen struikel ik bijna over het gestrekt liggende been van een liefkozend koppel ergens totaal verstopt aan de zijlijn. In De Tuin Ron gegroet, die vertelt dat De Hoofdredacteur ook komt vanavond, zonder hem was ik hier waarschijnlijk niet want dit interview vormde het begin van mijn liefde voor Elena. Na Lente Kabinet was het duidelijk, deze vrouw moet ik in de gaten houden. Daar draaide ze donker en spannend, zeker voor het vroege tijdstip waarop ze geprogrammeerd stond. Maar ik vond het heerlijk, en ben zo nieuwsgierig waar ze vannacht mee komt.

Het begon met energieke platen die je Italo zou mogen noemen, maar wat opviel deze nacht was de loomheid van de muziek, met ontzettend diepe bassen op onze lichamen inbeukend. Het samenspel tussen de twee spelers in de booth moet ik iets over kwijt, er lijkt namelijk wel wat aan de hand. Wellicht zijn zij niet gewoon collega's samen aan het werk, is hier liefde in het spel?! Het is al wat later op de avond als ik dit doorkrijg, ze zitten aan elkaar, plagerig oogt het. De muziek krijgt zo ook een nieuwe dimensie voor me, ze spelen op elkaar en op ons in met gevoelens en bijbehorende platen.

Buiten schijnt ondertussen de volle maan, heb nog geprobeerd haar te zoeken in De Tuin maar zonder resultaat. Dat maakte het effect er niet minder op, ik denk dat velen van jullie dit weekend bijzondere ervaringen hebben opgedaan! De heren liet ik even dansen, zij hadden een biertje opgepikt in de tuin, ik nam genoegen met een shotje vodka. Naar beneden, vlak voor de booth aan het dansen, kijkend naar het dj koppel. Beiden hadden witte shirts aan, in overleg? Zij bleek er een spannend leren rokje onder te dragen maar dat was door het donker nauwelijks te zien, ook haar schoenen heb ik naar staan turen, benieuwd of ze echt langer is dan de man aan haar zijde, of dat ze hulpmiddelen gebruikt..

Het mooie van de ritmes die op ons afgevuurd werden was de gelaagdheid, met zoveel lijnen om te vinden voor je dansmoves die je zo vrij kon uitvoeren als je maar wilde. Geen dwingende technodrum. Al dansend kwam er een meisje dichterbij, heel dichtbij wel. Ze keek me aan, ze lachte. Ik waande me een paar jaar jonger in Chili. Volgens mij werd ik veroverd, daarna pas kreeg ik te horen wie ik voor me had. Of ik een biertje wilde. Nee, eigenlijk niet, maar laten we de soberheid naar september verwijzen en er nog even van genieten. Proost! Het duurde niet lang voor ze vertelde over de loo, per ongeluk had ze de dark room gevonden. Hoewel ze er geen bedoelingen bij leek te hebben, maakte ze mij nieuwsgierig. Ze nam me mee naar de verstopte ruimte, maar vertelde ook dat ik me niets in mijn hoofd hoefde te halen, we kenden elkaar nog niet!

Toch ben ik haar dankbaar voor de tocht en de kus. In het donker is niet alles spannender, ook niet mooier, maar wel heel fijn! Terug naar de dansvloer, ik werd voorgesteld aan haar vrienden, zoals dat gaat in een donker hol met harde muziek, je schreeuwt wat in iemands oor, weinig verschil. Ik ben hier om te dansen. Ik keek naar de dj's, die om elkaar heen draaiden, vol concentratie op de muziek en het spel van verleiding.

Later werd ik uitgenodigd om mee te gaan naar het appartement, ze was met haar vrienden speciaal voor het grote festival al dagen in Amsterdam. Maar ik was hier nog helemaal niet klaar, Elena en Olf nog niet uitgespeeld. Ik probeerde het uit te leggen maar geloof dat ik er niet in ben geslaagd. Ik kreeg een bye te horen en een kus op mijn wang. Gelukkig waren Meneer Film en De Programmeur druk dansende, er werd zelfs nog een vriendinnetje verwacht. De bas overrompelde van gruzeligheid, niet altijd leek het geluid helemaal scherp, maar hard dat was het zeker. Hoe later het werd, hoe meer tracks er met vocalen werden gedraaid, er kwam een 'Open Your Eyes' voorbij waarvan ik graag zou weten wat het precies was. De Programmeur kreeg bezoek thuis van zijn meisje en was er klaar mee, ik wilde nog lang niet weg. De dj's leken erg druk met elkaar, maar dat had muzikaal heerlijke uitwerkingen, niet te voorspellen en ze bleven spelen met ritmes en tonen, niks geen vuige techno om het af te maken.

Diep in de nacht was daar de blonde dame om Elena in te fluisteren dat er nog maar beperkt tijd was. En Interstellar Funk leek op de vingers te worden getikt, iets niet in de haak, zijn biertje op de draaitafel wellicht? Voor een gevoel bij de avond kan ik deze plaat van harte aanraden. Urenlang hebben ze de dansvloer verrast met nummers die ik stuk voor stuk nooit had gehoord in deze club, uitzonderlijk. Meneer Film drukte op de stopknop, het was een mooie nacht geweest, ik ging nog even door.

De Programmeur merkte zondag op hoe moedig het is zulke trage platen te draaien. Ik hou van moedige dj's. Ontzettend benieuwd wat ze samen van plan zijn, onze lovebirds. Ik verheug me op volgende samenwerkingen. Tot dan!

Na http://imgur.com/YyFNAEO.jpg

Nachtsnuiver belevenissen eerder dit jaar.

Koningsnacht met Harvey.
Lente Kabinet het stralende festival.
Esa in Studio/K met KAMMA & Masalo, dé clubnacht van juni.
Het Sterk Water huiskamerconcert begin juli.

Volg Nachtsnuiver

Like Nachtsnuiver op facebook.
Spannende nummers beluisteren via SoundCloud. (Hoe lang nog?)
Lekker swipen met je vriendjes en vriendinnetjes bij Instagram.
Wie gebruikt er nog Twitter?
Altijd op de hoogte met een berichtje in de Nachtsnuiver-WhatsAppgroep bij een nieuw stuk.
Of stuur een mail!