23 December 2016

De Grote Nieuwjaarspreview, deel III [slot]

Misschien las je deel I & II al, misschien nog niet. 1 januari komt sneller dan je denkt, en net als eerdere jaren, zijn er een aantal waanzinnige feestjes, waar je zowaar een rustige(r) oudejaarsnacht voor zou kunnen gaan vieren. Maar misschien zag je al 3 interessante feestjes voorbijkomen de 31e, en is het de vraag of je de zondag ooit nog uit bed komt.

Hoe dan ook, je leest misschien onder invloed van het een of ander, of omdat je thuis blijft, maar wel benieuwd bent waar de rest zoal uithangt!

http://i.imgur.com/QYbIpcp.jpg

Het begint al goed, net uit bed, of net naar buiten uit een ander donker hol, hoe dan ook is het tijd voor ontbijt. Clubbend ontbijten doe je natuurlijk bij The Breakfast Club, ze geven met Is Burning een heerlijk feestje tot het einde van de dag. Ontbijt is tot het middaguur, dus geen brunch hier! Er zijn nog kaartjes, en qua muziek hoef je je met heldin Steffi, mannen & vrouwen als Prosumer && Volvox nergens zorgen over te maken. Tickets: 25,- inclusief ontbijt.

Het Nieuwjaarsbal, dit keer om de hoek bij DOK, in het Theater Amsterdam, zal je vanaf het middaguur onthalen voor een balzaalfeest van jewelste, omringd door Olivier Weiter, Gabriel Ananda, Miss Melera, & Arjuna Schiks speelt live! Benieuwd? Kijk het filmpje opgenomen bij DOK, vorig jaar. Kaarten zijn schaars, maar op dit moment nog te koop voor 32,50.

Hartstikke uitverkocht, met zoals altijd 300 kaarten aan de deur vanaf 13:00, je wist het al, natuurlijk Thuishaven, met een schare aan fans, Ticketswap wordt bedolven onder mensen met goede hoop. Ik zou zeggen, gewoon door de kou heen, het is even een fietstochtje naar west, maar dan krijg je ook Dennis Ferrer, Konstantin Sibold, en Michel de Hey b2b met Benny Rodrigues! Dat wordt natuurlijk een heerlijk feestje, maar wel eentje om op tijd naartoe te gaan!

Clube do Samba dan, zoek je wat warm Braziliaans vertier tussen 4 en 7 op de middag, lekker binnenlopen bij Checkpoint Charlie (Nassaukade), ook dat kan op deze prachtige eerste januari. Je kent de band misschien al uit 't Monumentje, waar ze in principe maandelijks op zondag te vinden zijn. Om 1 januari een stuk warmer te maken, weet je waar je kunt aanschuiven!

http://i.imgur.com/tvhl93x.jpg

Radion waar rond het middaguur het licht uit is gegaan (mis het niet, Masalo die afsluit in de Bovenkamer), gaat om 20:00 weer open, dus hoef je niet te werken maandag, dan mag je weer door! Tot 7 in de ochtend met Dekmantel, Beesmunt, Titia, Moody Mehran, hier is het nieuwe jaar pas ingeluid als er nog vele uren zijn bijgedanst. Kaartjes koop je voor 15,-

Confetteria organiseert een ouderwets verkleedfeest, maar dan op het water. Enorm uitverkocht, maar oogt zeker nog te Swappen, hou het in de gaten. Alter Ego is bepaald geen onbekende, voor een vrij feestje moet je zeker het ruime sop kiezen deze eerste nacht van het jaar. Ze varen van 23:00 tot 05:00, je bent welkom voor boarding vanaf 22:00! Bovendien koop je de mooiste kleren bij Emporium of Wonders, waar je korting krijgt op vertoon van je kaartje bij het shoppen naar je meerminnnensuit. Schoolgenoot Mees Dierdorp draait je de verrukkelijke diepte in, en Kraut staat in de Salon, dit wordt er eentje hoor!

http://i.imgur.com/TOuGlZG.jpg

Kriterion doet ook een duit in het 1-januari-zakje in 2017. Met Radikal Rüpert, Ondersteboven Soundsystem, en nog aan te kondigen bandjes, ben je voor 12,50 verzekerd van een vrolijk feestje tussen 10 en 5. Extra geschikt voor elke student die deze maandag 2 januari heerlijk mag uitslapen, welverdiend. Kaartjes koop je heerlijk ouderwets in hardcopy aan de bioscoopkassa voor 12,50.

Hoewel 1 januari technisch gezien al bijna over is, opent Shelter vrolijk haar deuren om 11, waar routinier Roman Flügel mijn aandacht heeft, Daniel Avery daar niets voor onderdoet, een hele sfeervolle avond staat hier op het programma tot 8 in de ochtend! De review die René Passet (DJBroadcast) schreef over het laatste album van Roman is me altijd bijgebleven. Kaartjes zijn voor 22,- te koop.

Wicked Jazz gaat deze zondag gewoon door waar het al 15 jaar mee bezig is, mooie zondagavonden hosten in de Sugar. Tot 5 in de nacht verwennen Phil Horneman en de zijnen je graag, en dat kost je slechts 9,50. Een Leidsepleintje op zondag, ouderwets lekker. Met Smoove & Turrell als toetje voor het nieuwe jaar.

Maar, de uitsmijter, al de hele dag gaande, dat wist je al dankzij Parool, je vrienden, je facebookfeed, je SMS, je Snapchat, je ALLES. DE NIEUW. Iedereen waar je zin in hebt op zondag is er. En meer, en z'n oom, en de dansende aap waar niemand naar durft te vragen. Uitverkocht in luttele secondes. Maar, zoals altijd, bakken vol met kaartjes (helaas krijg je geen fysiek kaartje voor aan de muur) aan de deur. Als je even lekker in de rij komt staan.

Bovendien heeft School net een Brunch toegevoegd. Tussen 11:00 en 19:00 eet je voor 15,- je buikje rond aan Oliebollen met OJ. Mooi begin voor je naar de club doorhobbelt.

Je killer-overzicht voor 1 januari 2017!

Breakfast Club met Is Burning @ Warehouse Elementenstraat 09:00 - 18:00 Steffi, Prosumer, Daan Groeneveld, Carlos Souffront, Volvox, incl. ontbijt tot het middaguur - 25,-

Nieuwjaarsbal @ Theater Amsterdam - 12:00 tot 23:00. Olivier Weiter Gabriel Ananda, Miss Melera, Arjuna Schiks, Stefano Richetta - 32,50

De Nieuwjaarsdans @ Thuishaven 13:00 - 23:00 met Dennis Ferrer, Konstantin Sibold, Michel de Hey b2b Benny Rodrigues. 300 kaarten aan de deur - 19,50

Clube do Samba @ Charlie Checkpoint - 16:00 - 19:00 - FREE

RADI O&N @ Radion - 20:00 - 07:00 - Dekmantel, Beesmunt, Titia, Moody Mehran - 15,-

CONFETTERIA 22:00 - 05:00 - Kraut, Mees Dierdorp, Spaceandtime - 50,-

Kriterion 22:00 - 05:00 - Radikal Rüpert, Ondersteboven Soundsystem, live bandjes - 12,50

Shelter 23:00 - 08:00 - Roman Flügel, Daniel Avery, Ferro - 22,-

Wicked Jazz ft. Smoove & Turrell @ Sugarfactory 23:30 - 05:00 - Phil Horneman - 9,50

DE NIEUW - 09:00 - 09:00 - Iedereen - 18,-

Dit was 'm dan, 2017 kan beginnen. Deel I, je tips voor 30 december. En Deel II, je tips voor oudejaarsnacht, aka 31 december.

Nachtsnuiver op facebook. Nachtsnuiver op soundcloud. Nachtsnuiver op instagram. Nachtsnuiver op twitter.

VOORAANKONDIGING Vanaf half januari, jaja 2017 begint goed, is het moment daar, Tambourine, een project geïnspireerd door zondagse feesten in wereldsteden, zal Amsterdam verwennen met een zoals ze dat zelf noemen Tea Dance. Zondagmiddag (eens per maand), denk tussen 3 en 6, zal er warme muziek klinken, in het Muiderpoort Theater. Hapjes zullen worden verzorgd door Met Hamer & Vork. Lekker dansen, ook voor mensen die op maandag op kantoor worden verwacht. Schrijf dus vast in je agenda, 15 januari! Welke muziek je daar kunt verwachten? Zo'n plaat bijvoorbeeld! Swing it!