25 December 2016

De Hoopvolle Flutkerst

Het is feest, de straten zijn kalm. Behalve de Javastraat, daar is het volgens mij drukker dan meestal op maandag. Ja het is maandag, nauwelijks te geloven, wat een heerlijke ontregeling in deze tijd van het jaar. Dit jaar valt Kerst helaas samen met een ontploffing binnen de familia, ook wel het gezin. Spullen, ook wel troep, vullen een groot huis. Een onleefbaar huis. Behalve voor de mensen die erin leven.

Kun je daarover schrijven, en heeft dat zin? Liever schrijf ik om mensen te enthousiasmeren de deur uit te gaan. Wat als die deur door de troep nauwelijks meer open kan? Schrijf je dan door, hoop je dat ze door de brievenbus kruipen? En wat als je naar binnen zou willen, door een open deur.

Die deur zit dus dicht dit jaar. Muurvast. Je vraagt vriendelijk of ie open mag, en of daarachter een bank mag staan waar vier mensen op kunnen zitten. Moeilijk. Een jaar later is er nog steeds geen bank (te zien).

Samen een biertje dan maar, buiten de deur. Koffie blijkt niet verkrijgbaar de 25e. Wat een verrassing, zo midden in Amsterdam. De smaak van bier wordt bepaald door de sfeer las ik ergens, dat blijkt niet helemaal waar. IJbiertjes zijn lekker genoeg om ook op treurige dagen goed te smaken, maar, er ligt een bitterheid die vermoedelijk niet door de makers erin is gestopt op de loer. Tranen met bier.

Gelukkig is morgen de 27e, de meest rustige hectische week van het jaar staat op het punt van beginnen. Er werd heerlijk gegeten de afgelopen dagen, er werd geknuffeld. Liefde, vrienden, & veel lekkers. Nu is het tijd voor een borrel. Stuur een berichtje als je ook een proostend glas zoekt vanavond.

In de nacht van deze 26e december kun je terecht bij Dolly/Bloemenbar, laatstgenoemde viert haar vijfde verjaardag, dus dat gaat tot in de vroege uurtjes door, entree bestaat niet, en het bier kan niet op, wat wil je nog meer op supermaandag?

Zoek je meer dan bier, dan heeft Shelter vanavond een schitterende dansvloer om je te laten verrassen door Mr. Ties. Of was het nou Madame Ties? Deze held(in) uit Berlin verdient zeker een paar gekke dansers voor z'n neus! 15 euro aan de deur. Maar dan mag je wel tot na 7AM door.

Deze week weet je natuurlijk dat The Black Madonna op het programma staat. Dan volgt pizza, en dan is het al O&N. Je hebt er alles over kunnen lezen in de preview(s). Uitzicht met oudejaarsnacht is al geregeld, en het feestje van de High T boys is dichtbij in de Werkplaats. Wie weet!

Maar het echte feest is toch waarschijnlijk 1 januari. Ongeveer elke dj-held die je nodig hebt op zo'n dag is in de stad. Dus ja, dan is het toch even duidelijk voetjes van de vloer!

Hoopvol naar 2017! Tot snel,x

Nachtsnuiver op facebook. Nachtsnuiver op soundcloud. Nachtsnuiver op instagram. Nachtsnuiver op twitter.

Nog even terug naar vrijdag, ver voor de Kerstperikelen echt loskwamen. Fietsend over de Singel kwam ik opeens een prachtig afscheidsfeestje (Villa Zeezicht) tegen. Later zou Beesmunt er nog staan, dat ontdekte ik helaas pas na afloop. Overdag zag het er zo uit!

Een ontzettend lieve crew gaf ons als buren een paar muntjes waarmee we op de brug heerlijke vers gesneden frietjes van de frietfiets aten in de straffe decemberwind. Door naar het eerste grootse eetfeest, en nog een open haard-sessie bij de Wetering.

Zaterdag waren culinaire hoogstandjes al helemaal niet om aan te slepen, chocolade werd geserveerd na het dessert, zie het bord boven dit bericht. Toefje op de taart van een avond waren de Beesmuntjongens, die verlichting brachten in de donkere Kerstnacht. De vers gebouwde jungle van Shelter werd opgeluisterd door warme tracks als deze Mangwana & Calypso of House. Met het feestje van Villa Zeezicht bij hen zichtbaar in de benen was het toch genieten in de kelder.

Dat drankrek van Shelter ziet er trouwens zo uit!

http://i.imgur.com/Fb5XlHb.jpg

VOORAANKONDIGING Vanaf half januari, jaja 2017 begint goed, is het moment daar, Tambourine, een project geïnspireerd door zondagse feesten in wereldsteden, zal Amsterdam verwennen met een zoals ze dat zelf noemen Tea Dance. Zondagmiddag (eens per maand), denk tussen 3 en 6, zal er warme muziek klinken, in het Muiderpoort Theater. Hapjes zullen worden verzorgd door Met Hamer & Vork. Lekker dansen, ook voor mensen die op maandag op kantoor worden verwacht. Schrijf dus vast in je agenda, 15 januari! Welke muziek je daar kunt verwachten? Zo'n plaat bijvoorbeeld! Swing it!