13 December 2016

We zijn er bijna

Een bizar einde aan een bar en boos feestjaar.

Hoewel het schier onmogelijk is het overzicht te behouden de komende weken, ga ik voor de liefhebber een korte uiteenzetting neerpennen over de allerlaatste dagen v/h jaar. En 1 januari nemen we daar stiekem natuurlijk graag bij.

In dit stuk, deel I, aandacht voor Vrijdag 30 december.

Michel, daar gaan we!

Vrijdagmiddag is het natuurlijk de hoogste tijd om de boel vol in gang te zetten. Hoewel ik zelf vermoedelijk wat pizza's in de oven aan het schuiven ben, raad ik je aan om Dollkraut bij Zwart Goud te gaan bewonderen. Een topzaak die zichzelf ook al bewezen heeft tijdens A D E. Vanaf 18:00 gaat het hier al de goeie kant op.

Vanaf 21:00 ben je al welkom in het Sieraad. Ergens dit seizoen, maar dan vorig jaar, was ik daar voor het eerst. Mij beviel het heel goed, na wisselende verhalen van tevoren. De klassieke ruimte, enorm hoog plafond, maakt het lekker onalledaags. Dit jaar pakt NMD uit met favorieten Bicep, Gerd Janson, Oceanic, SHMLSS. Uitverkocht, maar zeker nog te Swappen.

Ik hou van non-overhyped niet uitverkochte feestjes. Vandaar deze tip, een lekker kleintje in de Sugar. Als de DJ's Vingerwerk, DONDERSTEEN & ANNEFLEUR heten, kan je avond toch eigenlijk al niet meer stuk. Early bird kaartjes nog te vinden.

Marcel Dettmann, je weet wel, van dé donderdagavond afgelopen A D E in OT301, staat met Ryan Elliott in de Marktkantine. Nog niet uitverkocht (& niet duur!) en kwaliteit meer dan gegarandeerd. Kaartje kopen.

Ook Suzanne Kraft krijg je voor een fooi deze vrijdagavond in Claire. De club deze maand voor het eerst door mij getest en zeker OK bevonden, wat rommelig was het wel nog, tweede zaal opende gek laat, maar wie weet deze avond toch even meepakken voor meer onderzoek op de dansvloer! Met Samo DJ. Kaartje kopen.

Mijn vreemde eend in de bijt, is geworden: Pacific Parc! Ja ik schrik je meteen even af, ik loop er normaal gesproken ook niet vaak meer warm voor! Maar, vanavond, is het niet gratis, dat weert hopelijk een aantal sjonnies. Wél is er Analog Africa, en gaan ze tot 6(!) uur door. Voor een tientje, alleen aan de deur te betalen. YES!

OK, nog ééntje dan, misschien wil je vanavond rustig aan doen, hét allerlaatste weekend v/h jaar staat tenslotte pal voor de deur.. Fair enough. Canvas heeft nog steeds de meest zure vergunning in de hele stad, ik kan er ook niks aan doen. (Ook al kun je natuurlijk rond 4 door naar de donkere cocktailkelder, aka DOKA). Mooie is wel dat er aan de muziek niks mankeert met Interstellar Funk & Medlar. Kaartje kopen. Medlar heeft een mooie remix voor je klaarstaan:

Je killer-overzicht voor de vrijdag de 30e, nog 2 weken!

Vrijdag 30 december, 18:00, Dollkraut in-store @ Zwart Goud - FREE

Vrijdag 30 december, 21:00, Bicep, Gerd J., Oceanic, SHMLSS @ Sieraad - SOLD OUT

Vrijdag 30 december, 23:00, Lnksvr: De Laatse Dans @ Sugarfactory - 11,-

Vrijdag 30 december, 23:00, Marcel Dettmann @ Marktkantine - 15,-

Vrijdag 30 december, 23:00, Suzanne Kraft, Samo DJ @ Claire - 12,-

Vrijdag 30 december, 23:00, Analog Africa @ Pacific Park - 10,-

Vrijdag 30 december, 23:00, Medlar & Interstellar Funk @ Canvas - 10,-

Prijzen hierboven zijn VVK(!), wil je gaan, sla dan nu je slag, want aan de deur zal het je altijd meer kosten. Dit was deel I van de grote eindjaarsfiestagekte, op naar deel II!x

Inmiddels staat deel II online!