22 December 2017

Hunee & Antal terug in het donker

Een vol jaar verder.
Wat ik dacht in 2016 toen ik begon met schrijven over de door mij zo geliefde dansvloeren in de stad weet ik niet meer precies. Veel tijd verdoen op facebook voor het opsporen van een of ander, ik was klaar met het schrijven van censureerbare losse flodders tussen de wit/blauwe layout. Een meer gelikte uitvoering van Nachtsnuiver met extra aandacht voor het logo zou in 2018 zomaar het levenslicht kunnen zien. Maar er is meer dan gelikt. De afgelopen weken heb ik het nagelaten om de balans op te maken na het weekend. Verdwaald tussen de vrouwen, is het moeilijk concentreren.

2018

2018 brengt nieuwe avonturen, zoveel is nu al zeker. Ook op de dansvloer, maar vooral erbuiten. Ver hiervandaan zal ik met Familia de zomer opzoeken. Wat voor invloed dat heeft op de kalender durf ik nog niet te zeggen. Goed, genoeg filosofie, tijd voor het weekend!

Vrijdag

Dit keer geen overzicht van alle opties, het is een mooi moment om die kortlopende traditie te doorbreken. Eenvoudigweg omdat er een feestje wordt gegeven wat je niet wilt missen. Er zijn wel alternatieven maar soms is het leuk om focus te houden, niet uit te zoomen, nog één keer het donker in; nu het nog kan.

Foo Omdat ik de flyers van De School wel kan waarderen, speciaal voor jullie.

Lange verhalen vertellen was (en is) een specialiteit. Online zit (bijna) niemand daarop te wachten. Wie heeft er nou tijd voor lappen tekst. Over de dansvloer nog wel. Op zomaar een vrijdagavond. Of lees je mee en ga je terug naar vorig jaar, in het donker met Scooterboy en Huisgenootje. Weet je nog?

Masalo

Facebook brengt soms mooie dingen. Op zoek naar nummers om de nacht mee te herbeleven trof ik Bobby in de chat. Hij scheen zijn eigen plaat te hebben gehoord, over een van de fijnste speakersets van de stad die nacht. Het maakte nieuwsgierig. Een jaar later, na vele hoogtepunten, dansten we afgelopen weekend onafgesproken samen naast Rahaan in Shelter. Ook al zo'n Amsterdamse kelder met helder geluid.

Bobby's plaat begon aan een trip vorige winter. Het einde van die reis is nog lang niet in zicht. In de studio worden nieuwe vlammenwerpers geproduceerd. Als je durft aan te sluiten in de rij vanavond, zal je als beloning zeker worden getrakteerd. Om je een idee te geven, als je het nog niet had, zet je een van de krakers van Antal en Hunee in De School (dec '16) op.

Doe jezelf dus een plezier, kom dansen!

Zaterdag

Kerst valt flink scheef dit jaar, dus voor je bij je (schoon)familie aanschuift kun je onbeperkt de dansvloer op. Nou zou je dat lekker massaal kunnen doen, maar dat kun je ook nog prima een weekje uitstellen. Het advies luidt om Sexyland nog één keer met een bezoek te vereren. Want inmiddels is het allemaal bijna voorbij, namelijk.

Vorige week stonden Andrei en Fenna samen aan het roer van het slot van de avond namens Subbacultcha in Het Muzieklokaal. Zet ook even haar meest recente mix op, nu je toch de tijd hebt.

Foo Zaterdag dus, BREW // OG_Beers Release Party.

Kleine terugblik op vorige week, Andrei legde platen op in Het Muzieklokaal, ik geef je een van zijn nummers uit De School mee van vorig weekend.

Volg Nachtsnuiver

Nachtsnuiver op facebook.
Nachtsnuiver op Instagram.
Nachtsnuiver op WhatsApp [Altijd op de hoogte met een berichtje in de Nachtsnuiver-WhatsAppgroep bij een nieuw stuk].
Nachtsnuiver op SoundCloud.
Of nog leuker, stuur een mail!

Tambourine #11

Volgende maand bestaat Tambourine Amsterdam 1 jaar, het wordt een speciale, deze eerste van 2018! De toekomst is niet geheel duidelijk, waar we zullen dansen daarna houden we nog even spannend. Maar 21 januari ben je welkom op de mooiste houten dansvloer van Oost op zondagmiddag. Foo 15:00 Tambourine #11 in Jungle Amsterdam GRATIS