12 January 2017

Een lange aanloop naar Tambourine Sunday

SuperThursday!

Zeiknat van een avondje School, maar was wel volledig cultureel verantwoord dankzij Donna Verheijden - in maar liefst drie zalen waren korte films van haar te zien, en dan tel ik de garderobe niet mee (want geen geluid). In twee zalen werd gebruik gemaakt van Silent Disco-techniek, de grootste zaal had heerlijke strandstoelen staan voor een cinema-plus-ervaring. Donna ging zelf mooi met haar eigen thema mee, in blauwe glimmerglitterjurk liep ze rond, glamour als industrie wordt door haar flink aangepakt, kijk hier lekker thuis vast naar.

Woody, Carlos, ze waren er allemaal, alleen geen spoor van Luc! Een drankje van 't huis bij binnenkomst, gratis gebruik van de garderobe met de meest lieve medewerkers denkbaar, exposities tot in de wc aan toe, wat een avond! Ik werd er wel door een medewerker op gewezen dat foto's ook nu niet gewenst waren. (Geen stickervel aan de deur vanavond). Of, ik mocht er wel een maken, maar niet delen. Maar een foto maken zonder te delen. Wie doet zoiets? Kun je zoiets van mensen vragen, (ja, je kunt alles vragen), terwijl personeel de show op Instagram zet? Donna heeft ook een mooie korte film genaamd 'Prison' draaien in Het Kunstlokaal, een soort helse kermisattractie, gaat dat zien! Trouwens, als ik je niet kan overtuigen, laat Adriënne/SSBA Salon je dan overhalen binnenkort te komen kijken!

De dag van gisteren begon met een bezoekje aan Studio/K, Nachtsnuiver kreeg een kort kijkje achter de schermen, er staat iets heel moois op het programma voor februari! Niemand minder dan 'mijn boys' Lövestad gaan 3 februari de boel totaal op z'n kop zetten in de goed in het gebouw verborgen clubzaal! Mis dat zeker niet. Wat zeg ik, de enige manier om februari echt goed te beginnen is het eerste weekend van de maand direct naar K!

Maar, even gas terug, er staat ons namelijk nú een prachtig weekend te wachten, waarbij ik je graag mee on tour neem.

Vanavond, vrijdagavond, wacht, wat is de datum? In elk geval, de man of the hour is te gast, net voordat ie naar de Panoramabar, Berlin vertrekt, ik heb het natuurlijk over Call Super. In de heerlijk donkere kelder van De School, Coder, je kent hem nog van Rainbow Disco Club, is erbij! 18 februari staat mr. Super in London voor de presentatie van zijn nieuwe fabric-mixcd, je kunt nog even EasyJet pakken als je durft! Allemaal leuk en aardig, in London enzo, fietsen vanavond mag ook gewoon, we zien je linksvoor!

Zoek je het liever wat goedkoper, dan mag je je netjes voor 00:00 melden voor de opening van 2017 in Radion, kost je niets! Kom je na twaalven, ook goed, wel even vijf euro inleveren. Max, Dandyism & Dusty Machines op het programma.

Direct uit kantoor aan de drank? Of je hiphop lust? Kan allemaal op de begane grond bij het Volkshotel, in de goeie ouwe Werkplaats. Juvanice, Boobytrap Boys, zelfs de Fijne Snuiters zijn erbij. En vergeet Johnny Mosterd na de maaltijd niet! Ik heb het natuurlijk over Juicy.

Het is niet te merken dat het januari is, of misschien juist wel, clubseizoen is in volle gang zo blijkt! Dit is namelijk bizarro-vrijdag, want alle vorige tips kun je nog steeds lachend in de wind slaan als je zoiets hebt van, man heb je niks aan het Rembrandtplein ofzo? JAWEL! Masalo, de man die met Jamie 3:26 een absolute monsterplaat recentelijk afleverde: Als je de beuker dus even aanzet, en je kunt me dan met droge ogen melden dat je niet naar die avond in Claire wil, dan weet ik het ook niet meer, misschien oren laten uitspuiten? Overigens is het niet zomaar Masalo, nee, je krijgt Kamma er ook gratis bij, b2b! Dansen!

Heb je op zaterdag energie over, ben je vrijdag lekker met regenbreakie gegaan, of stuiter je sowieso liever het hele weekend door? Geen enkel probleem deze zaterdag, enige echte Giegling-opperbevelhebber Konstantin staat er helemaal alleen voor in School deze avond. Mocht je nou niet weten over wie ik het heb, dan is het wel van belang deze set te gaan luisteren voor het te laat is.

Bierliefhebbers lassen trouwens vast graag even een danspauze in zaterdagmiddag, en drinken een strippenkaart vol lokaal gebrouwen bier op, aan de Overtoom. Oedipus, Troost, Two Chefs Brewing, De Prael, Gebrouwen door vrouwen, en veeeeel meeeeeeeeer! Mosquito komt draaien, zou het echt Theo met z'n vrienden zijn, die ik nog ken uit de Bourbon? Helden! Vergeet je tequila niet!

Ondenkbaar om niet even stil te staan bij de verjaardag van niemand minder dan Dimitri. Ik zal niet snel vergeten hoe Trouw een evenement uit de grond stampte toen meneer net een nieuw been had, al was het maar om te demonsteren hoeveel liefde er in deze stad is voor onze helden. En een held dat is ie. Je kunt ook lekker tafelen bij Radion van tevoren, of gewoon komen dansen, waar je maar zin in hebt!

Nu dacht je misschien, lekker weekendje zo. Ja, leuk gedacht, maar je bent er nog niet. De hoofdmaaltijd wordt geserveerd op zondag dit weekend. There Is A New Party In Town. It's Called Tambourine. Over tien jaar, wil je kunnen zeggen, ik was bij die eerste editie, dus kom nou maar. Alsof één event nog niet genoeg is, heb ik ook nog een extra Hamer & Vork voor je. Zet deze plaat vast op om in de stemming te komen. In 1994 werd hier al zo hard op gedanst! Heerlijke snacks, maar vooral de allersoepelste gratis dansvloer die je op een zondag overdag zult vinden in Amsterdam! Van 3 tot 6! Feest! Zie je zondag, of eerder!x

Nachtsnuiver delen met je vrienden op facebook. Nachtsnuiver volgen via je oren op SoundCloud. Visueel genieten van Nachtsnuiver via Instagram. Nachtsnuiver op Twitter volgen voor de laatste updates. Of! Gewoon een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.

Supertip: Tambourine #1 - zondag, 15 januari, Jungle Amsterdam (Oost) - Start 15:00 - Einde 18:00 - GRATIS