13 January 2017

Tambourine Sunday op komst

We leven zaterdagmiddag, Tambourine #1, waar ik al maanden naar uitkijk, staat eindelijk op het punt van echt gebeuren.

Gisteren was een rustige avond met een drankje bij Crea, een etentje bij Econometrist, helemaal ontspannen. Masalo nodigde me uit om langs te komen op het Rembrandtplein alwaar hij b2b met Kamma een heerlijke warm-up set draaide. Zij is een DJ zoals ik er meer zou willen zien, als de headliner het overneemt, staat ze zelf helemaal vooraan te joelen en te dansen, YES!

Sowieso is vooraan dansen een totaal feestje in Claire, het geluid is er echt loepzuiver, zeker als je dicht op de DJ-booth staat. Een niet zo zuivere opname van het laatste stukje van de opwarmset kun je beluisteren op SoundCloud. Geeft je hopelijk een leuke indruk van de warme sfeer die er hing gisteravond!

Er werd zo lekker gedraaid dat ik bleef hangen, tot Liefde me uitnodigde voor een geil drankje, dat kan natuurlijk niet worden afgeslagen op zo'n frisse vrijdagavond, dus ik sprong op de fiets naar Bar Oldenhof. Je waant je in een andere wereld, waar de Chesterfield de norm is. Whiskey is de specialiteit, maar we lieten ons toch graag verleiden door de Wintercocktailkaart. Penicilin en de zeer spannende Lucid Dream hebben we geproefd, verrukkelijk!

Onderweg naar de bar gebeurde iets grappigs, al fietsend over de Rembrandtplein-trambaan, bijna zwaaiend naar de agenten naast je, sla je af naar het fietspad om naar de Reguliersgracht te ontsnappen. Op het fietspad(!) manen de 'avondbegeleiders' je in een rood hesje tot stoppen, ik fiets (zowaar) netjes met licht en snap er even helemaal niks van, ik verlaat net de trambaan voor het fietspad?!. Wandelgebied is het antwoord, het hele Rembrandt/Thorbeckeplein is wandelgebied in de avond/nacht. Nergens mag je meer fietsen, zeker niet op het fietspad. Sja, Amsterdam wat doe je met me? Mijn advies, pak die trambaan, dwars door de Reguliers, want daar verwachten ze je niet en stoppen ze je dus ook niet!

Vanavond dan, de sneeuw van vanmiddag al lang gesmolten, is het tijd voor iets nieuws. Sexyland is inmiddels geopend (dank voor de tip, Parool), en Sexy Times is natuurlijk een eventnaam waarmee je de aandacht trekt. Tot 21:00 loop je gratis binnen, daarna beginnen de DJ's, en betaal je 7,50. Axel & Hylke die je misschien kent van de maandag in Sugar zijn erbij! Roosje Klap, Job Wouters en Christien Bax zijn verantwoordelijk voor de prikkelende expositie.

Vergeet verder de 50e verjaardag van Dimitri niet, in Radion. Daar schreef ik gisteren over.

Wil je dansen tot je voeten niet meer kunnen, dan ligt Konstantin in School voor de hand. Maar vergeet niet dat Shelter flink aan de weg timmert, meerdere DJ's die je zo kunt aantreffen in de Panoramabar draaien daar het dak zeker een etage hoger straks! Tsepo zorgt voor de Nederlandse inbreng.

Heb je honger als je dit leest en ben je in Oost, dan kun je nog even snel bij Chiel langs tot 23:00. Burgers & Beer.

Maar pak anders gerust een filmpje vanavond, want je portie dansen kun je ook gewoon morgenmiddag halen, Tambourine wacht op je tussen 3 en 6! We mogen eindelijk, de mooiste zondag van januari is daar, Met Hamer En Vork is druk bezig te zorgen dat je lekkere dingen kunt proeven morgen! Tot dan!x

De veggies voor de geheime soep werden hier geplukt!

http://i.imgur.com/978R9Gb.jpg

Nachtsnuiver delen met je vrienden & vriendinnen op facebook. Nachtsnuiver volgen via je oren op SoundCloud. Visueel genieten van Nachtsnuiver via Instagram. Nachtsnuiver op Twitter volgen voor de laatste updates. Of! Gewoon een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.

Supertip: Tambourine #1 - morgen, zondag 15 januari, Jungle Amsterdam (Tweede van Swindenstr, Oost) - Start 15:00 - Einde 18:00 - GRATIS