8 January 2017

Een ode aan de Zondag

Deze januari is er wat bijzonders aan de hand in de stad. Stel, je werkt zes dagen in de week. Kan het je niet aanraden, maar misschien heb je geen keus. Stel, je enige vrije dag is de zondag.

Dan, heb je nu, in januari 2017, écht geluk. Of je bent een held(in) in plannen. In elk geval, als je alleen de zondag pakt de komende tijd, ga je je heel goed vermaken - de line-up:

Zondag 8 januari

Lekker bubbelen op het dak van 't Volkshotel! Met Bobby Frank zit je morgen (of vandaag, als je dit zondag leest) goed, zonder sneeuw, dat wel, in de hot tub. Van 1 tot 6, singer-songwriter Bobby, morgen met band, akoestisch, en Storyteller Ogutu Muraya. Dit alles kost je niks, wel even je badpak mee liefjes!

Bubbelen is leuk, zeker midden in de winter. Maar, 2016 had weer een aantal prachtfilms voor ons in petto. Zeker aan het begin van vorig jaar had ik helemaal geen zin in films. Allemaal gemist dus. Morgen is Kriterion dan ook mijn snoepwinkel, en laat ik me lekker trakteren op in elk geval The Revenant. The Red Turtle (niet gezien), Hell or High Water (beeldschoon, en wát een treffend tijdsbeeld) zijn nog meer stiekeme tips. Bovendien, zelfs als je geen zin hebt in film, kun je gewoon taco's komen eten: Best Coast is erbij.

http://i.imgur.com/3nqTSTa.jpg

Zondag 15 januari

Je had misschien al een van de eerdere berichten opgevangen, maar volgende week is het moment eindelijk daar, de nieuwe Tambourine-fiesta zal neerstrijken in Amsterdam Oost. Ook hier loop je gratis binnen, tussen 3 en 6, en kun je jezelf verwennen met snacks handgemaakt met veel liefde door Met Hamer & Vork. Om in de stemming te komen zet je bijvoorbeeld deze plaat op, maar mis deze ook zeker niet! Host van deze nieuwe maandelijkse zondag is Jungle Amsterdam.

De echte fanaticus is ergens in de stad al de flyer tegengekomen:

http://i.imgur.com/PLhMJtt.jpg

Dus streep die zondag de 15e maar vast een goed kruis door je einde-middag-ritueel - je hebt een nieuwe afspraak!

MANIFESTO van Tambourine Amsterdam zoals gepubliceerd op 25 november 2016:

Gepassioneerd over de House & Disco clubcultuur, haar wortels, diversiteit, muziek & nalatenschap, zijn wij een kleine groep vrienden met LIEFDE voor dansen, samen delen, en onszelf verliezen in de muziek die we liefhebben. We hebben het geluk in een prachtige stad te wonen, met een rijke geschiedenis en een levendige muzikale & culturele scene; Amsterdam. Hoewel we graag uitgaan, ervaren we maar heel zelden de vrijheid & passie die we eerder voelden tijdens legendarische feesten als Body & Soul, Soul Summit, Libation (NYC) en Cheers (Parijs) - moderne muzikale heiligdommen waar ego naar de achtergrond verdwijnt en dans gevierd wordt als een ritueel, dat ons verbindt met het diepst van onze ziel, een gevoel dat we nooit zijn vergeten... Vrij als een tamboerijn binnen een melodie, willen wij experimenteren, creëren, delen en teruggrijpen op die vrijheid in de muziek waar we zo van houden, om haar boodschap & energie uit te dragen. Tambourine is geboren vanuit deze behoefte: te luisteren, lachen, dansen en te blijven dansen, samen. Niet gebonden aan een programma of individu maar met een constant ritme dat onze eigen wil & fantasie in zich draagt. We zullen maandelijks samenkomen, als het doek voor onze collectieve geest waarop we onze interpretatie schetsen van de muziek die we draaien. Een Sunday Tea Dance gedreven door beweging & passie: Yes, you can be HIGH on Music!

Wie mij kent weet dat bovenstaande in lossere woorden uit mijn mond had kunnen komen, ik hoop jullie dan ook volgende zondag allemaal te zien, heerlijk dansen!

Zondag 22 januari

De School doet iets nieuws, opeens uit het niets aangekondigd een paar dagen geleden, een eigen zondagsfeestje in Het Muzieklokaal, m.a.w. boven de grond, het zal dus langzaamaan donker worden! Met Job Jobse all day long. Vanaf 13:00 loop je binnen (het duurt tot na middernacht), en er zal 3,- per kaartje worden gedoneerd aan Syrische vluchtelingenopvang. Prachtig initiatief, en voor de dansers onder jullie, prachtig feestje!

Zondag 29 januari

Hier is het tijd om vals te gaan spelen. Het lijkt te vroeg in de maand voor iets echt moois deze zondag, dus hopelijk kun je zaterdagavond de 28e al op pad. Poëzie is te vinden in de Vondelbunker.

Michie Walzheimer, aka SlowMoBoy voor de oplettende lezer, zal een avond over de liefde muzikaal inleiden - wat wil je nog meer? In Studio K, georganiseerd door Love Foundation Amsterdam. Dat betekent dat je voor slechts 7 euro een goed doel sponsort en lekker kunt dansen, kom je vroeg dan is er om half negen al een korte film & discussie.

Wil je je feest het liefst Groots, zoek dan niet verder en duik de Marktkantine in deze zaterdag - Michael Mayer en al zijn beste Kompakt-vrienden zijn erbij. Je kent ze uit de DGTL-loods tijdens A D E - Snoepjes overal! Matias Aguayo, The Field, een vol spandoek!

Zo kun je je lekker gaan verheugen op januari, de nabije toekomst zit al weer propvol mooie feestjes, ik zie je dan ook vast snel!x

Nachtsnuiver op facebook. Nachtsnuiver op SoundCloud. Nachtsnuiver op Instagram. Nachtsnuiver op Twitter. Nachtsnuiver op WhatsApp.

Zondag 8 januari

Lekker bubbelen op het dak van 't Volkshotel! Zondag 8 januari 13:00 - 18:00 VRIJ ENTREE (Vergeet je badpak niet).

De beste films van 2016 volgens Cineville in Kriterion Arrival om 11:00 is de eerste film, de laatste is Captain Fantastic om 21:45. Gratis met Cineville, taco's in the back!

Zondag 15 januari - SuperSunday

Tambourine is eindelijk daar. House, Disco, van 3 tot 6 in Oost, VRIJ ENTREE, snacks door Met Hamer & Vork!

Zondag 22 januari

De School, bovengronds, in Het Muzieklokaal met Job Jobse all day long. 13:00 tot na middernacht, 16,- (incl. 3 euro donatie aan SYVNL).

Zondag 29 januari (nee, eigenlijk zaterdag 28 januari)

Poëzie in de Vondelbunker. Van 20:00 tot 01:00, VRIJ ENTREE. Met L-Deep.

Michie Walzheimer, in Studio K bij Studio Love. Korte film vanaf 20:30. Entree 7,- Muziek vanaf 22:00 tot 04:00. Victor Norman & Planty Herbs draaien tot de finish.

Michael Mayer in de Marktkantine deze zaterdag. Kompakt labelnight. Matias Aguayo, The Field & meer. Van 23:00 tot 05:00. 15,- VVK.

Op januari! Op Zondag!x