7 January 2017

Muziekgebouw aan 't IJ

Wat een spektakel daar aan 't IJ gisteravond. Het was niet voor iedereen, voor & na de pauze verlieten genoeg mensen de zaal. Daar zat veel grijs tussen, maar naast me bleef een prachtige heer met zelfs een grijze sik (in geel tracksuit) gewoon de volle rit zitten, en terecht. Ook al beschreef hij het als oorlog, en dat was het!

Een beetje oorlog op z'n tijd heeft de wereld hartstikke nodig, zo leek weer even bewezen, het eindigde vredig (tweemaal).

Ik heb wat geluidsfragmenten, maar ik denk niet dat die je veel opleveren zonder de bijbehorende beelden, er werd ons gevraagd geen video/foto op te nemen, dus daar heb ik me maar aan gehouden. Op SoundCloud stonden de opnames, maar die zijn op verzoek weer verwijderd! Kopen van een download kost minder dan de entree van de avond, Monteith - Qawwali Quatsch & Paul Jebanasam - Continuum.

Waar de eerste set nog wel vredig klinkt nu bij het terugluisteren vooral, begint de tweede set (Paul Jebanasam) echt ongelofelijk heftig. Bovendien zat ik flink achterin, en bleek er vlak naast me een extra surround set geplaatst. Die deed z'n werk wel, en m'n oordoppen lagen bij de garderobe, ik dacht ik ga een keer vrijdag netjes op een stoel zitten in het Muziekgebouw. OORDOPPEN MEE! Had er wel op een bord mogen staan..

Ik heb genoten, al was het intens, er was ook veel rust, kalmte keerde altijd terug na de storm, en stormen deed het! De beelden, daar zul je zelf voor moeten gaan kijken een andere keer. We Are Public, bedankt! De beelden van het eerste stuk leken meer door de natuur geïnspireerd, waar de tweede set toch een strijd moest verbeelden, op een gegeven moment dondert een soort blauwe flits telkens supersnel van boven naar beneden over het scherm, als was er een zwaard. Of LightSaber. Je weet het niet. Beangstigend, ja.

OK één plaatje dan, begin en einde van show nummer 1 was ruis:

http://i.imgur.com/pyFpgL3.jpg

Nog een mooi verschijnsel in de break trouwens, enorme rijen voor de bar, en een paar mensen die daar geen last van hadden:

http://i.imgur.com/PcvQon7.jpg

Want je kunt ook gewoon met TextFlow een beetje je website bijwerken vanuit de Lounge. Respect. En die sjaal.

De hittelampen deden hun werk, moest meteen terugdenken aan World of Food een avond eerder met De Journalist, daar is het toch verrekte koud in de veredelde parkeergarage zo midden in de winter, hoog tijd voor een paar warme lampen daar! Hier was het niet aangenaam geweest zonder, zelfs met goeie trui aan was het maar net aan OK.

Ook was er nog Merites die heerlijk spannende nummers liet klinken tijdens de pauze:

http://i.imgur.com/Y5LywBA.jpg

Een kort live fragment kun je bekijken op YouTube. Meer van zijn tunes beluister je op SoundCloud.

Fiber, The Rest Is Noise, Muziekgebouw, ga zo door, na een idioot spannende woensdag tijdens A D E werd hier goed doorgepakt met twee nieuwe wervelende shows, in een terecht uitverkochte grote zaal, op naar de volgende!x

Nachtsnuiver op facebook. Nachtsnuiver op soundcloud. Nachtsnuiver op instagram. Nachtsnuiver op twitter. Nachtsnuiver op WhatsApp.

VOORAANKONDIGING Volgende, niet komende, zondag is het moment daar, Tambourine, een project geïnspireerd door overdag feesten in wereldsteden, zal Amsterdam verwennen met een zoals ze dat zelf noemen Tea Dance. Zondagmiddag (eens per maand), denk tussen 3 en 6, zal er warme muziek klinken, in het Muiderpoort Theater. Hapjes zullen worden verzorgd door Met Hamer & Vork. Lekker dansen, ook voor mensen die op maandag op kantoor worden verwacht. Schrijf dus vast in je agenda, 15 januari! Welke muziek je daar kunt verwachten? Zo'n plaat bijvoorbeeld! Swing it!x