6 January 2017

Een nieuw weekend

We zijn er. 2017 is geopend. Wat nu.

Om eerlijk te zijn, ik weet het niet. Uitstel van executie is dit weekend gelukkig te vinden op een aantal fijne plekken.

Een kunstenaar die ook het artwork maakt van Shelter deze maand, Tarik Barri, staat vanavond in 't Muziekgebouw aan het IJ. Live visuals maakte hij eerder voor mensen als Nicolas Jaar, Thom Yorke. Dit keer gaat het om het nieuwe album van Paul Jebanasam. Deze ambientproducer presenteert live Continuum, zijn nieuwste plaat. Barri zou hierbij visuals moeten aanleveren waar je stoel flink van zal schudden, ik ben benieuwd! Dit schouwspel hoeft je dankzij We Are Public helemaal niets te kosten, lid worden kan zelfs onderweg op de fiets nog, gratis. Vergeet die twijfel dus.

Zo sta je op vrijdagavond al aan het water, en aan de overkant zie je die pompeuze ADAM toren zwaaien. Soms is de LED-verlichting lekker wild, maar daarboven hoef je helemaal niet heen. In de kelder, daar gebeurt het. Dikke korting als je ze een stempel laat zien uit het Muziekgebouw, om de avond lekker budget-vriendelijk te houden. Love it. Cosmin TRG is een oude held waar ik kennis mee maakte in Trouw. Matikk schijnt een goed bewaard Delsin-geheim te zijn, we gaan het van dichterbij bekijken & beluisteren. Nog tot 19:00 op Redlightradio LIVE on air!

Zo hobbel je vrolijk het weekend in, een weekend waar je ook nog kunt kennismaken met Van Onderen. Ja, Paradiso staat voor jou en de gehele Nederlandse underground open, van 12:00 tot 12:00, zaterdag op zondag. Paradiso een 24-uursfeest?! JA. Kost een tientje, zonder lidmaatschap, en je mag 24 uur blijven. Stempels? Hopelijk! (Zou voor het eerst zijn, maar met een reden). zZz, Zea, Yung Gwidetti, Yuko Yuko, yEs!yEs!, Wooden Horse Toy vs. Môgô, WOLVON. Boze Adelaar, Blue Crime, Black Wednesdays, Bert Scholten, BAKK, Baby Galaxy, Apneu, AB Soundsystem. Die komen, en dan heb ik de kleinst mogelijke greep uit het assortiment genomen. Indiestad weet ervan.

Tegen de tijd dat zondag komt, meer tips, tot dan!x

Nachtsnuiver op facebook. Nachtsnuiver op soundcloud. Nachtsnuiver op instagram. Nachtsnuiver op twitter.

VOORAANKONDIGING Volgende, niet komende, zondag is het moment daar, Tambourine, een project geïnspireerd door overdag feesten in wereldsteden, zal Amsterdam verwennen met een zoals ze dat zelf noemen Tea Dance. Zondagmiddag (eens per maand), denk tussen 3 en 6, zal er warme muziek klinken, in het Muiderpoort Theater. Hapjes zullen worden verzorgd door Met Hamer & Vork. Lekker dansen, ook voor mensen die op maandag op kantoor worden verwacht. Schrijf dus vast in je agenda, 15 januari! Welke muziek je daar kunt verwachten? Zo'n plaat bijvoorbeeld! Swing it!