10 March 2017

Nachtsnuiver stippelt droomweekend uit

De lijst voor je weekend staat al een paar dagen online.

Maar een lijst is ook maar een lijst. Een mens kan ook dromen. Dit is mijn droom:

Fraser Stewart heb ik ongetwijfeld voorbij zien komen op de Rijksakademie, waar hij resident was. Om m'n geheugen wakker te schudden ga ik vanavond naar Sudden Stop. Vroeger heette dat Pakhuis Wilhelmina, maar dat is is niet meer, geloof ik. Ik hou van een spannend begin, je weet dan meteen al niet hoe de avond precies zal verlopen.

Verplichtingen, aan sommige weekends kleven ze, maar dat maakt ze nog niet vervelend, Huisgenootje gaat op reis, en dus moet er geproost worden! Ik kan je wel verklappen dat dat in de Keu zal gaan gebeuren. Maar niet te lang natuurlijk.

Want Club Lederhosen zet de Cinetol in lichterlaaie vanaf 22:00. Dat klinkt voor mij als hét vrijdagavondfeest. Margie heeft mij volledig overtuigd. Al zullen we nooit weten of zij echt draaide..

In een ideale wereld zou ik dan een paar uur dansen in het piepkleine Cinetol, althans ik ken die 'gymzaal' als klein, vanavond weet ik meer. De OT lonkt vanavond ook, maar ik denk niet dat het mogelijk wordt het tijdsslot van TITIA in te schatten. Sommige dromen blijven ongrijpbaar.

Radion is vanaf vanavond het hele weekend open. Nooit meer naar huis geldt dus tot in de nacht van zondag. Yør Kultura zie je al om 01:00, Isis pakt door en Kraut trekt je de ochtend door. Als ik mezelf in oost en west kon splitten, wist ik het wel!

In hoeverre je Cinetol en Studio/K kunt combineren, hangt van je inlevingsvermogen af, of de staat van je fiets (of Abel-account). Maar dat Woody langskomt, is zeker. Een wonderlijk figuur, net toen ik ZeeZout verliet zaterdag, stond hij daar, zwarte jas, zwarte zonnebril, een paar maten om hem heen. Lees een mooi interview, met veel goede muziektips.

Een droom gaat zo een weekend lang door natuurlijk. Dus laten we niet stoppen bij de vrijdag, maar verder kijken.

Zaterdag begint rustig, en terecht, misschien ben je in je eigen droom wel tot 08:00 doorgegaan met een Ben UFO (van 2 tot 5) in De Grote Boze Kelder. Of heb een Japanse droom gehad met Powder in die kleinere minder boze kelder!

Om op adem te komen kun je vroeg in de avond mee naar de Collage Party. Laat je inspiratie de vrije loop, knip & plak tot je een ons weegt, drink er wat lekkers bij, en ga naar huis met een kunstwerk.

In hoeverre programmering in de Melkweg ooit op tijd zal lopen, nou laat ik eerlijk zijn, vroeger was het veel erger, en met de hoeveelheid aan events daar, is het ook knap als je de boel vlekkeloos op tijd zou kunnen laten lopen. Jagwar Ma staat in de oude zaal vanaf 19:30. Gratis voor leden. Hoewel Home of Art dichtbij is, weet ik niet hoe realistisch de combi is met de Collage Party.

Roda da Holanda staat in Gollem, ook vlakbij, en misschien nog gaande om 23:00? Het proberen waard, afhankelijk van je stemming. Lekker biertje op de zaterdagavond met goede muziek, wie zegt daar 'nee' tegen!

Waar ze wel lekker doorgaan, met Afrikaanse muziek tot ver na middernacht is aan de Amstelveense weg. Bij OCCII. Voor twaalf live, daarna dansen met dj's.

Maar de zaterdag is echt een wilde deze week, gelukkig ben je rustig begonnen, en kun je nu doorpakken: keuzes maken. Een heerlijke rug-tegen-rug-sessie in de OT lonkt, met Telephones & Beesmunt. Het wordt dat óf Claire in met in alle zalen feest.

Je hoeft deze maar aan te zetten om te begrijpen dat het een avondje wordt:

Luc's tips neem ik erg serieus, Juju & Jordash staan daarom met stip op één om te worden begluurd.

Kijken of de Claire wat vunziger wordt als mensen met hasj worden uitgenodigd:

Vroeg naar bed gaan, kun je dus vergeten.

Als je op zondag al bijna 48 uur aan het dansen bent, misschien een idee om langs de sauna te gaan.

Zelf denk ik niet dat ik de uitstap maak, omdat ik graag Lola & Mitchie wil meemaken in Radion. En ik zwijg maar over het feit dat zondag overdag natuurlijk prachtig moet zijn in Het Muzieklokaal op onze favoriete School!

Lola draait al om 19:00, Mitchie om 21:00, heerlijke SlowMotionClub! Lola heb ik pas vorig jaar bij ADE ontdekt, haar nieuwste mix kun je hieronder direct aanzetten!

Maar, slagroom op je taart zit 'm in het einde. Het is alweer maanden geleden, dat Marcel de OT helemaal gek wist te draaien. De hele avond lang werden hem peuken aangeboden, en elke keer na één hijs werden die strak achter hem weggelegd. Ook draaide hij zich telkens om, voor zo'n hijs. We mochten niet meekijken. En weigerde hij een joint! (Ik heb het geprobeerd, tevergeefs). Wat een slot op je weekend. Sandrien tot 2. Marcel tot 5. Daarna Stingray!

Gekkenhuis. Zacht uitgedrukt.

Sterkte & heel veel plezier gewenst!x

Op zoek naar het interview met De Cassettebaas? Lees alles over YIELD hier terug.

Nachtsnuiver kun je volgen op facebook.
Nachtsnuiver tipt lekkere platen op SoundCloud.
Snel op Insta naar de foto's.
Liever een tweet, tweet, tweet!
Of.. lekker intiem een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.

Nachtsnuiver tipt volgende week TAMBOURINE III:

19 maart is het de derde zondag, dus tijd voor TAMBOURINE 3! Dit keer editie: Jungle Roar. Een gratis feest om overdag de zondag door te dansen, met overheerlijke taart, warme beats, YES!

http://i.imgur.com/DVSl6WJ.jpg