27 November 2016

Lövestad in Canvas

Het hele huis aan de fiesta deze zaterdag. Ik liet jullie gisteren achter vanuit de RADION. Terugkeren zat er niet meer in, wel een lekkere theebreak in het Centrum met liefde en familia. De avond viel, op naar Oost waar een avond Catan begon, chocoladeletters en chips erbij, de maaltijd moest maar even wachten.

De Catanboys echter waren niet ready to party, dus een duidelijke crew voor de Canvasavond was nog niet bijeen. Gelukkig kwam een verse huisgenoot om de hoek kijken, biertje erbij, Catan uitspelen met de anderen, en naar de keuken. In de keuken kwam de meute samen die zin had in 't feestje. Dat begon er al gauw op te lijken, nog een huisgenoot sloot aan met een biertje, en er schoven wat vriendinnen van, aan bij onze bar, ik draaide de muziek een tandje omhoog. Huisgenootje kwam net terug van de nieuwe Harry Potter, en zowaar was bijna meteen om.

Zo begon het er opeens op te lijken, en de tijd vloog voort, het was al bijna 12 uur. Ze sluiten de gastenlijst hier vaak veel te vroeg, dus ik wilde geen risico lopen. Via via hadden we wel wat kunnen hosselen, dus dat maakte de drempel vanavond heerlijk laag. Even babbelen met de kassadame, zwaaien naar zuslief die al bij de BG-bar zat met vrienden, en de lift in!

Huisgenootje liep al bijna rechtsaf de lift uit naar een privé-feestje waar vuige plaatjes klonken. Canvasmeneer wees ons op dat feit, dus toch maar linksaf alweer door nieuwe klapdeuren, op naar de bar & dansvloer. Het was nog aardig vroeg, muziek liep nog niet zo, ook nog niet zo druk. Des te makkelijker om Jørgen te spotten, die was al hevig in gesprek met vrienden, en vertelde dat Olaf Stuut op het punt stond te beginnen, dan zouden de diepere tracks vanzelf volgen. Ook Sjors was gauw gevonden, Lövestad compleet, en zijn vriendin huppelde al door de zaal, fanatiek als altijd!

Bier & vodka vloeide rijkelijk, het uitzicht was in topvorm bij deze heldere nacht. De beats kwamen op gang met Olaf aan het roer, de menigte groeide langzaam & kroop wat dichter op de DJ. Ik heb het eerder meegemaakt en het gebeurde weer, die lichtman hier was echt zo overdreven aan de knoppen van z'n stroboscoop e.d. aan het draaien, zo wild, iets meer rust, balans en donkerte alsjeblieft zeg!

Olaf

Goed, het verheugen kon beginnen, er kwam meer vodka, Kornuit werd wederom hard afgekraakt, schenk dan gewoon Grolsch, dit is echt niks. Zusje, vrienden, huisgenoten, er werden wat voorstelrondjes al dansend en drinkend gedaan, de beste sferen. Het was bijna tijd voor de hoofdact, Lövestad, toen ik een berichtje zag, ja heel stout met telefoon op de dansvloer vanavond, van De Rapper die ik zo graag zie, omdat hij zo goed kan genieten maar overal ook scherp bovenop zit. Scherp ja, volgens hem hebben de boys zich voor een baslijn in een van hun topnummers laten inspireren door deze CB Milton track, zeg het maar jongens, klopt het?

Tijd om de bobslee-set te beginnen, die term verzin ik niet zelf, zo werd ie me ingefluisterd door Jørgen, de man links op de foto. Altijd druk sleutelend aan de set met zijn tempest, terwijl Sjors de nord te grazen neemt de hele avond. Ik vond de bobslee altijd prachtig om te bekijken op Eurosport lang, lang geleden. En nu vlogen we door die baan, en sloten zomaar nog wat huisgenoten van de verdieping boven ons zich bij ons aan, zo volgden er nog meer wilde voorstelrondjes, en voelde de hele linkerflank als van ons. Heerlijk.

Waar ze meestal een strakke opbouw erop nahouden die na een half uur, uur, naar totale explosie toewerkt, was de toon nu bij de eerste tracks al gezet. Lövestad kan de avond zeker voor je afsluiten, zo is vannacht keihard bewezen. De handjes vlogen door de lucht, luid gejoel, scherpe akkoorden, zwiepende bassen, het kon niet op. Ik kan je alleen maar aanmoedigen er een volgende keer bij te zijn, deze mannen zullen je niet teleurstellen, beloofd!

Zusje had ik getipt in elk geval nog een half uur mee te pakken ook al moest er gewerkt worden op de zondag, gelukkig begonnen ze stevig, dus werd er direct met volle teugen genoten, bovendien werd mijn advies in de wind geslagen, diep in de nacht zag ik haar opeens weer naast me staan. Ook andere mooie avonturen kwamen voorbij, huisgenoten werden opgepikt als flirt, er werd gefluisterd in mijn oor dat mensen pas naar huis zouden mogen na het uitwisselen van nummers, de viezige hotelschwung ten top.

Verbonden voor de nacht, bepaald niet langzaam werkten de mannen toe naar totale extase, ik raakte de booth uit het oog kwijt zoals dat soms gaat, maar ook uit de verte was de opzwependheid er geen haar minder om, en met zoveel bekende gezichten om je heen, is het heerlijk dansen. Bedankt mannen, fijn dat jullie mochten doordraaien tot ruim 4 voordat het licht aanging! Voor ik het wist stond ik met een fanatiekeling in DOKA onder de grond, waar bizar lekker werd gedraaid tot mijn verbazing, en met een tapijtje als ondergrond, altijd extra fijn.

De tijd totaal uit het oog verloren, is het zomaar midden in de nacht. Toen de negentienjarigen naast me kwamen staan met onzinvragen, en met lichtgevende schoenen (ja, die populair zijn op de basisschool) was het toch wel echt tijd om op de fiets te springen.

Wat een avond, lieve huisgenoten, lieve Lövestad-ers, aanhang, de bekende gezichten waarvan ik niet weet wie het zijn, maar duidelijk fanatieke volgers, wat was het weer mooi, ik ben zo benieuwd wat 2017 zal brengen!

En dan is het pas zondagmiddag. Een van de allerbeste DJ's op onze nederige planeet (Nobu, geflankeerd door Sandrien vooraf & Makam tot slot, gekkenhuis), volgens ingewijde Reza, staat vanavond aan kop van mijn lievelingsvloer. Maar er is een limiet aan energie, altijd maar meer is niet zomaar winst. Winst is niet zomaar plezier.

Toch, die twijfel. Twijfel is misschien niet de ultieme motivatie. De zondag is zo lekker ontspannen, koelkastje schoonmaken, liefde, breed ontbijtje als brunch. Je kunt ook gewoon nog even snel naar Naakt in Noord. Kijk maar! En tot snel,x