23 November 2016

Zomaar een beetje hypen

Om in de stemming te komen, voor morgen, zet je meteen deze video aan. Je ziet (en hoort) de Japanse band Goat, morgen voor nul euro te bekijken in De School. Wat zou ik er graag bij zijn. De reden dat dit kan, behalve het feit dat we in de mooiste stad van de wereld wonen, is dat Strange Sounds From Beyond (SSFB) morgen een nieuwe website lanceert. Vergeet daar dus niet een kijkje te nemen. Ze organiseerden in de zomer op de NDSM een van de fijnste festivals van dit jaar, waar ik enorm goede herinneringen aan heb, dankzij partijen als Ata Kak, Traxx, Awesome Tapes From Africa, maar ook bijvoorbeeld Acid Arab. Vanaf 18:00, donderdag 24 nov., is er al live muziek, ook eet je Ramen voor 7,50. De band, Goat, speelt om 9, en daarna komt Das Ding ook nog met een live-show.

Gratis muziek vanavond kun je al vanaf 18:30 vinden op het Westergasterras, een keur aan artiesten komt voorbij, jazz, folk, singer-songwriter, je weet ze te vinden.

Ook volle bak met gratis shows van Korfbal, Nouveau Velo & Froth aan de Overtoom vanavond in het immer feestelijke OT301 donaties welkom. Muziek start om 20:30!

Pak ze mee die feestjes, ik sta morgen in een uitverkocht Paradiso, voor niemand minder dan Michael Kiwanuka. Vrijdag hoor je er alles over.

Over feestjes gesproken, die jaarwisseling, komt als uit het niets weer rap dichterbij, facebook staat bol van de aankondigingen, en jawel, vandaag voegde De Nieuw zich aan de groeiende lijst toe. Waarom meld ik dit? Omdat het, hoewel deurverkoop mijn persoonlijke voorkeur heeft, morgen (don. 24 nov. om 12:00) zeker in minuten zal uitverkopen, dus laat dit een waarschuwing zijn als jij wel graag gewapend met ticket op pad gaat, 1 januari. De Nieuw? De School zul je bedoelen! Ja.

Even bijkomen hoor, wat een weekend was dat, Shelter, Dolly, School, en nog van alles meer, fijne mensen in alle hoeken en gaten van Amsterdam, goed gevulde dansvloeren die alle kanten op vlogen. Nog even en een nieuw weekend staat alweer voor de deur, niet te filmen wat ook dan weer meegesnoept kan worden, een keur aan artiesten, wow. Tipje van de sluier, de Lövestad-boys staan zaterdag in Canvas, en daar ga ik met een hele afvaardiging huisgenoten kijken hoe ze het dak eraf blazen vroeg op de zaterdagnacht, doe mee!x