17 December 2016

Last minute Zaterdagpreview

Een heftige zaterdag, en dat terwijl alle feestjes nog moeten beginnen. Maar eerst een hele hele kleine terugblik op gisteren. Eindelijk gaan eten bij De School. Ik dans er al sinds 3 januari, nu dan eindelijk de keuken getest. Wow.

Waarom je ooit nog ergens anders zou gaan eten. Dit is verwennerij van het allerhoogste niveau. Heb je iets te vieren? Laat het dan geen vraag meer zijn waar te eten, reserveer per direct die tafel voor volgende maand! Wow.

Zó mals was het vlees, zo perfect het visje met mosselen, zo mooooooi was het schitterende schaaltje soep. Amuses, desserts, er kwam geen einde aan. En dan zou ik bijna de wijnen vergeten (of het kaasplankje, precies op het perfecte moment), alle kleuren op onze borden en een port. Waanzinnig. Dit móet je proeven.

Red Light Radio vierde een fantastische verjaardag in de kelder, we kwamen laat en voldaan binnenlopen, de maaltijd bleek een ingewikkelde combi met de dansvloer. Wel weer wat nieuwe taferelen waargenomen daardoor, nog niet eerder hing ik wat langer in de ruimte achter de bar, waar rijkelijk werd geflirt.

Ook de kunst boven hebben we flink de tijd gegeven, niet dat dat in alle gevallen echt hielp.

Je tips voor de zaterdag!

Liefde zingt vanavond in Crea, ergens tussen half tien en elf. Kom dus zeker (en een beetje snel) langs als je je wilt laten kietelen door een paar uitdagende, zelf geschreven nummers.

Dialoque ondertussen organiseert een grote release party in Radion, waar je Lövestad kunt vinden tijdens de after party. Dit wordt er eentje om in te lijsten, om acht uur wordt er al een docu gedraaid, en vanaf tien begint de visual show van Dialoque. Lövestad draait pas later lekker in de nacht. Go Sjors & Jørgen!

Yung Internet doet een release feestje in de Kopstootbar (waar eerst Cox zat, in de Stadsschouwburg). Tot drie mag je voor niets naar binnen.

Ook opent er een waar SkateCafe aan het Gedempt Hamerkanaal, veel is er niet over bekend, ik zou zeggen: op je skateboard erheen te find out!

Een hele lastige: favorieten Beesmunt in Ruigoord. Mathew Jonson in Shelter(!) & Solar, uit San Francisco, in de Marktkantine. Ik stond nog met hem te dansen in Trouw op de avond toen hij zelf voor het eerst in Amsterdam kwam draaien. Een onmogelijke keuze eigenlijk.

Maar Beesmunt staat volgende week in Shelter! Solar is niet vaak in Amsterdam, maar de Marktkantine is meteen weer zo groot. Jonson in Shelter vind ik ontzettend veelbelovend klinken, heb heb deze zomer moeten missen toen hij midden in augustus opeens neerstreek met zijn live project. Bovendien presenteert Eric de Man (ja een ontzettende baas die al draaide toen jij nog niet wist wat dat was), een nieuwe imprint: Capsule. Wat een avond in Shelter. Zijn nieuwe nummer staat op Nachtsnuiver SoundCloud, die ga je ook zeker horen vannacht.

Succes! En dans lekker.x

Setje van Solar toegevoegd op SoundCloud voor de nieuwsgierigen.