18 December 2016

SuperSunday

Na een lange nacht verjaardag vieren bij Econometrist, zo toch even een korte blik vooruit op de zondag.

Thijs de Lange (foto) stond gisteren ook op het podium, voordat Liefde enkele nummers speelde. Hij opende met wat heerlijke observaties over het (Amsterdamse) leven. De opgewekte presentatie maakte het feest compleet. Beluister Thijs op YouTube!

Als je snel bent kun je nu nog naar Doka, waar je op de meest geweldige installatie mag luisteren naar Stevie Wonder. Cocktail erbij? Even de kater wegrammen met een Bloody Mary bijvoorbeeld, zeer recent bij Gs in de Jordaan getest als bijna perfecte strategie.

Heb je vanmiddag gewoon zin in wat falafel, of andere hapjes vindbaar bij de Westergasfabriek, spring dan meteen op de fiets! Je kunt er vast ook een cadeautje vinden.

De hoogste Kerstmarkt van het jaar is zonder twijfel op het dak van Ramada. Je kunt er cadeautjes shoppen, maar ook gewoon genieten van het uitzicht met een warme (spiked) choco.

Ben je benieuwd of je die verloren jas van een dronken avond nog ergens kan terugvinden, dan neem je een kijkje bij de Kerstmarkt aan 't IJ. Voor het goeie doel, verloren objecten een nieuwe plek geven. Kerstmuziek (brrrrrrr) incluis.

Ook Zaal 100 viert al Kerst, met de Jazz Warriors! Voor vijf euro doe je mee aan dit festijn, maar mag je ook je eigen taart mag meenemen om te laten keuren. Tot half zeven duurt het!

Acrobaten melden zich met drie euro aan de poorten van Roest vanmiddag. Daar gaat de beruchte Sporthal een dagje open voor een Circus Jam. Workshops, of lekker laten zien wat je kunt, mag allemaal.

Ajax kijken kan natuurlijk ook als je durft. Inclusief klein pils en af en toe een pikketanussie.

Tussen 4 en 6, de OVB Jazz Allstars bij Noorderlicht. Trompet, gitaar, bas & drums.

Celine Cairo presenteert haar nieuwe album om vier uur in Concerto. Kom niet te laat!

Snert, soulmuziek, en toegegeven, af en toe een Kerstnummer, vandaag tijdens het korste dag feest in Maxwell.

Tussen 4 en 6, feestelijke afsluiting van de expositie op de Elandsgracht: Jacques Meijer - 62 jaar archief 1953-2015. Jacques Meijer zal er zelf zijn, een hapje en een drankje, midden in de Jordaan.

Liefhebbers van Korte Film melden zich, liefst met Cineville-pas, om 17:00 in de Balie. 7 Shorts zijn genomineerd, nu de kans ze te bekijken! Uiteraard mag je ook zelf stemmen, voor de publieksprijs.

Studio/K organiseert het Nederlands Kampioenschap Yahtzee. Ojee. Voor een tientje doe je mee, aanmelden kan nog! Vanaf zeven/acht.

Talib Kweli staat vanavond in Bitterzoet. Het is uitverkocht, maar wil je graag, dan moet het nog wel kunnen lukken door even te Swappen!

Geniet van je zondag, pak een filmpje, drink een cocktail op de zeventiende verdieping, of duik lekker onder de dekens!x