15 December 2016

GEFELICITEERD Red Light Radio! & Sorrindo concert

Sorrindo, de verrassing van de donderdagavond!

Toch even langs de Foam-opening gefietst gisteren, waar één expositie veel indruk maakte bij een korte vogelvlucht: Harley Weir. Intieme, extreem sensuele shots, tussen andere rake portretten, soms grappig, of gek.

Hoewel het een avond van net niet leek te worden, veranderde de keus voor de Kompaszaal alles. Iets te laat binnen, de kinderen van bandleden deden de kassa, het was meteen een liefdevolle bedoening, en er stond een bank pal vooraan, helemaal voor mij.

Dat duurde niet lang, er kwam een ranke Muzikant (niet van Sorrindo) naast me zitten, net terug van een tour door China van tien dagen, tien concerten, met tien keer duizend Chinezen in de zaal! Selfietime na elk concert, oei. Hij bood me direct een biertje of thee aan, en hoewel het avondeten nog moest komen, vond ik dat toch een te vriendelijk aanbod om af te slaan.

Flink achter op schema begon de band dan toch, blazers, strijkers, ze waren met veel, ook alle leeftijden stonden voor ons neus. Om een indruk te krijgen van de avond kun je een aantal live opgenomen nummers op SoundCloud beluisteren.

Hoewel het donker was, en dus lastig filmen, is er ook wat videomateriaal geplaatst op YouTube.

Heb enorm genoten, is al weer lang geleden dat ik een Carnaval vierde in Rio, de mooie anekdotes die werden gepresenteerd tijdens het concert, deden terugverlangen naar een bezoek aan de warme straten, ook midden in de nacht!

Wie alweer wat langer aan de weg timmeren inmiddels, en bepaald niet zonder resultaat, zijn de jongens van Red Light Radio. Je kunt er altijd terecht voor een nieuwe hit, of een obscure ambient track, of een synth uit de jaren tachtig, je hoeft niet eens op play te drukken!

Op de volgende zes jaar dus! Maar vanavond geven ze een groot feest. Precies als ik met Liefde aan ons grootse diner zit, spelen verderop in het gebouw Marie Davidson, Toresch & Firestone al live ter gelegenheid van deze prachtige verjaardag. Ron Morelli was gisteren al in de uitzending, en speelt de club plat diep in de nacht, als je de kans hebt, kom langs om met het mooiste radiostation van de moderne tijd te proosten!

Er is meer, grote man Jeff Mills is in town, en zal de Marktkantine afsluiten vannacht, zo werd reeds verklapt (verder geen timetable, maar als ik moet gokken draait ie van 2/3 tot 5). Er zijn wat kaarten aan de deur. Er is nog VVK. Maar de lucky one kan ook nog echt scoren op Ticketswap.

Dansvloeren in totale overvloed vanavond, de Detroit Swindle-mannen zetten de Claire straks op haar kop! De nieuwe hit Future Imperfect moet wel voorbijkomen. (Met out of tune piano om van te smullen). Kaartjes met een vriendelijk prijsje ook nog.

Wat zou het toch leuk zijn om op 6 plekken tegelijk te zijn. Wordt lastig. Proberen staat vrij, bijvoorbeeld om ook nog even de Lövestad-jongens bij de klauwen te grijpen, die vanaf half drie oaK onveilig maken (jeweetwel, waar vroeger die geile Zebralounge zat). VVK bestaat niet, deurprijs is onduidelijk, maar de tent sluit niet voor acht uur!

Zo loopt je vrijdagplanning, net als de mijne, alweer volledig uit de hand. Hoe te kiezen! Gewoon een vriend of vriendin op sleeptouw nemen, je kunt niet fout.

Misschien wil je gewoon kijken hoe de avond loopt, dan kun je bijvoorbeeld binnenlopen bij Oosterbar. Waar ze funk, soul & hiphop beloven, en er geen stoere meneer of mevrouw geld vraagt aan de deur. Tot 4 uur mag je met je voetjes van de vloer, en dan kun je dus nog even aanbellen bij Claire of oaK!

EDIT/LAST MINUTE TOEVOEGING De vrijdag begon een beetje laat leek het wel, dus we proppen er nog even een proefsessie bij Oedipus in! Vanaf 16:00 (tot acht) ben je welkom in Noord, om HOSANNA te proeven, jawel een negen procentje met extra veel hop. twee euro voor de versheid, PROOST!

Zaterdag, tja dat voelt nog even ver weg, tot snel!

Je killer-overzicht voor 16 december!

Vrijdag 16 december, 16:00 (tot 20:00), HOSANNA 9% proeven @ Oedipus brouwerij - 2,- (per glas)

Vrijdag 16 december, 20:00, Marie Davidson, Toresch & Firestone voor Red Light Radio bday @ School - 15,-

Vrijdag 16 december, 23:00, Ron Morelli & meer voor Red Light Radio bday part 2 @ School - 15,-

Vrijdag 16 december, 23:00, Jeff Mills & meer @ Marktkantine - 15,-

Vrijdag 16 december, 23:00, Detroit Swindle & meer @ Claire - 12,-

Vrijdag 16 december, 23:00, Lövestad & meer @ oaK - UNKNOWN

Vrijdag 16 december, 23:00, funk, soul & hiphop @ Oosterbar - FREE

Dansen & feliciteren!x