13 March 2017

Wonderlijke zondag

Een weekend vol ambitie.

Daar kwam minder van terecht dan gehoopt. Wel was er De Ontmoeting.
De Nachtwerker stormde de keuken in vroeg op de zondagmiddag. Opgetogen vertelde hij over de ontmoeting zojuist aan de rand van het Oosterpark.

Hij had net De Politicus ontmoet. In het stralende zonnetje, de lente is o zo dichtbij! Wat een toeval, na het lezen van wat krantenpagina's einde ochtend, had ik Buitenhof nog even aangezet, normaal slechts vast programma bij De Ouders thuis. Zo ver weg van ons wordt dat natuurlijk niet opgenomen, zodoende kon de wandeling in de buurt makkelijk worden verklaard. Ben snel naar buiten gerend om hem de hand te schudden. Hij voelde zich moe, niet onterecht natuurlijk.

Tijdens deze stralende zondagmiddag was heel Amsterdam te vinden in De Tuin.

http://i.imgur.com/EFlJRoN.jpg

Dank Lennart, voor dit beeld.

Ik verheugde me op de nacht, beginnende met een vroege avondsessie in Radion.

Lola & Michie waren de Slowmotionclub-geweldenaars die de grote zaal zouden afsluiten. Tijdens A D E had ik ze gemist, dus dat moest even worden goedgemaakt. De vriendelijke kassa/garderobe-dame heeft me vermoedelijk niet goed verstaan, want ik hoorde zoveel gedreun uit De Bovenkamer komen dat het leek alsof er elders niets meer gaande was. Ze zei dat ik het geluid moest volgen, zo kreeg ik het idee dat er buiten de Bovenkamer niets meer gebeurde.

http://i.imgur.com/96Thzbf.jpg

Gelukkig ben ik later toch even op onderzoek gegaan, maar niet voordat ik een prachtige ontmoeting had op de dansvloer-met-trap. Een jongen met een cowboyhoed fluisterde in m'n oor dat hij mijn moves wel eens even zou nadoen. Maakt je opeens heel bewust van je gekke danspasjes en armzwaai-acties. Maar toen begon het pas, hij zakte vlot naar de vloer en zat daar opeens in split! Trots gebaarde hij dat er nog één aankwam. Pirouette cadeau voor mij! Heerlijk.

Toch maar even kijken of er in het gebouw nog wat gaande is, ik kwam tenslotte voor Lola & Michie. Bij de wc de gortdroge constatering dat deze pisbak echt rete onhandig is gemaakt, doordat ie 'massief' naar beneden doorloopt, sta je verplicht op afstand. Zonder straal onder hogedruk sta je dus lekker de vloer te bedwelmen. Gek genoeg zag de wc er verder helemaal niet uit zoals je na bijna 48 uur feest zou verwachten.

De deuren van de grote zaal zaten helemaal niet op slot. Erachter waren gewoon niet zoveel mensen te vinden. Wel liep je direct tegen het bordje shoeless aan. Dat beloofde veel goeds!

http://i.imgur.com/XGXxjDi.jpg

De trap af, naar Lola! De rust hier had veel te bieden, de paar overgebleven zielen hadden blote voeten, en dansten op de Perzische tapijten die waren gespreid voor de booth. Schoenen uit, dansen maar!

Verwennerij voor oog en oor hier, de visuals waren oogstrelend, de lome tracks verrukkelijk. Michie leek zo onder de douche vandaan te komen. Hij mocht om 9 beginnen, even draaien tussen het Gieglingen in De Tuin door:

Er mogen dan weinig figuren zijn geweest, die paar zwierende mensen op de tapijtjes hier hadden het heerlijk naar hun zin. Lola kwam na haar set met ons dansen, toen zij zelfs haar schoenen uittrok was het voor mij een teken om het toch ook eens zonder sokken te proberen. De kleden waren zacht en warm, er werd niet met glas gesmeten, dus daar gingen we!

De tijd vloog, mensen raakten dan weer kwijt en er kwamen later weer andere blijaards voor terug. Het einde van een weekend lang dansende mensen in Radion naderde. De aankleding was zo mooi, het voelde als een warm bad, en ik begon in te zien wat De Bootcamper bedoelde als hij weer eens begon te praten over Fusion. Genoten van de visuals, de kunstwerken, en natuurlijk de muziek!

Michie aan 't werk, visuals by Radion:

Vrijdagavond was ik bij Margie in Cinetol. Ook daar was het niet druk, dus ze kon vrij experimenteren. Wat was ik blij toen ze Grace Jones door de zaal duwde:

De routeplanner gaf aan dat het 35 minuten fietsen zou zijn naar Shelter. En laat die fietsroute nou precies langs Liefde leiden. Ze belde precies tijdens het laatste nummer van Michie, well informed!

Zo kon het gebeuren dat ik Marcel Dettmann aan me voorbij heb laten gaan, in the name of love. Als iemand wel is geweest, hoor ik graag hoe het was!

Vergeet ik je bijna te vertellen over de Collage Party zaterdag. De Econometrist kwam ook nog even langs. Zo zag dat er ongeveer uit:

http://i.imgur.com/m3kcvRg.jpg

Zelf kwam ik tot:

http://i.imgur.com/ERX6oJt.jpg

Beginner, dat ik ben. We zijn van daaruit doorgegaan naar Gollem, waar Roda da Holanda de temperatuur flink deed stijgen. In de galerie Het Estse Massagemeisje overgehaald om mee te gaan. Een ware danseres, zo bleek! Daar stonden we, tot het bittere eind.

Laten we hopen dat dit vroege lentezonnetje ons de komende tijd blijft vergezellen. Komende zondag, zijn jullie er hopelijk allemaal bij. Als Tambourine weer feest viert in Jungle Amsterdam, of het Muiderpoorttheater. Naast de Dappermarkt, naast het Oosterpark, gratis entree, heerlijke taart & meer!

Op zoek naar het interview met De Cassettebaas? Lees alles over YIELD hier terug.

Nachtsnuiver kun je volgen op facebook.
Nachtsnuiver tipt lekkere platen op SoundCloud.
Snel op Insta naar de foto's.
Liever een tweet, tweet, tweet!
Of.. lekker intiem een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.

Nachtsnuiver tipt zondag TAMBOURINE III:

19 maart is het de derde zondag, dus tijd voor TAMBOURINE 3! Dit keer editie: Jungle Roar. Een gratis feest om midden op de zondag te dansen, met overheerlijke taart, warme beats, YES!

http://i.imgur.com/DVSl6WJ.jpg