6 November 2016

Een APENBAL 3.0 & een Vondelbunker

Wat een weekend schatjes! Het mag dan herfst lijken, dat maakt die dansvloeren nog fijner en warmer, heerlijk dat contrast.

Vrijdag lekker naar de Vondelbunker waar Heleen aka Mother Goose alweer een labelavondje deed, nou dat hebben we geweten. De RaveCave onder de brug werd weer geopend verklaard, de IPA'tjes bleek ik nergens te kunnen vinden, m'n jas gooide ik op goed geluk in de hoek, en links voor zocht ik een stekkie!

Niet lang duurde het voor ik Jørgen een klop op z'n schouder kon geven, die meteen begon met cable jungle uitpakken, foto! GIFje van de dansers

Jørgen ontmoette ik nota bene bij hem thuis, alweer anderhalf jaar geleden, hij vierde z'n verjaardag, met maat Sjors aan de decks, aan het water in zijn eigen drijvende disco. Zonder lieftallige Loes was ik daar nooit geweest, en had dit energieke duo zo nog een tijdje aan me voorbij kunnen zijn gegaan. Gelukkig is het gelopen zoals het moest lopen, vorig jaar zag ik ze opnieuw deze bunker platspelen, en dit jaar waren ze al om de hoek, in Canvas, waar ook Sander zag dat het goed was.

Terug naar de bunker, waar geen enkele scheiding was tussen de boys en het publiek en dus een aantal zaken konden worden waargenomen wat op een groter feestje ondenkbaar zou zijn, na een kwartier klonk het al dat niet alles soepel liep, daar had het publiek gelukkig niets mee te maken, die dansten alsof het de laatste nacht was, de handjes vlogen door de lucht. Zo'n uur is maar kort, laat mij daarom de nacht afsluiten met een tip: komt allen einde maand naar Canvas voor L'amour Toujours Hier wil je bij zijn!

De zaterdag was er eentje vol van plannen, met een concentratie op de avond die ik niemand zou aanraden. Gelukkig een ontspannen stuk taart (of 3) uit de verrukkelijke keuken van Rum Baba en een dampende schaal nachos thuis, voor de hectiek begon. Even die huisvergadering door, filmavondje aka Krepvest bij David waar ik even een korte cameo mocht doen, en door naar de hoofdmaaltijd met Job als DJ en Irmin als geile opzwepende host & DJ!

Lang geleden dat ik een huisfeestje als het APENBAL 3.0 mocht meemaken, Irmin en dan vooral je ex-huisgenoten, bedankt!

Als er mannen met hondenkettingen voorbijkomen, vrouwen die de lijn daarvan mogen vast houden, teksten als 'lick me' op de rug van krullende dames, leren rokjes, waarvan sommige korter dan ik wist dat ze gemaakt werden, er op een gegeven moment een man met handdoek om z'n nek (en z'n jas nog aan op de dansvloer) voor je staat die aan het typen is aan z'n vrienden 'kk leipe after', die dus geen idee heeft waar hij is, en locatiesharing op iPhone moet gebruiken om dat door te vertellen, dan weet je dat de avond goed loopt.

Maar dat er midden in de nacht mensen met verse kaas-uienbroden rondlopen, dat er aan de bar praktisch onbeperkt humus gegeten kan worden, meerdere dansvloeren met alles van afrobeat tot disco, vodkashots voor een euro, nee hier hoef je niet vroeg naar huis! Wat een gastvrijheid, het perfecte huisfeest!

Dan slaap je wat langer op zondag, de werkweek schijnt er weer aan te komen. Irmin, en de rest, een buiging!