4 June 2017

Nachtsnuiver bedankt, blikt terug en kijkt vooruit

Wat een weekend, zaterdag met Esa, KAMMA & Masalo in Studio/K was zo mooi. Ik kon het toen nog niet verklappen, maar gisteren was het de dag (eigenlijk avond) van De Lerares. Haar liefdesfeest staat voor de deur en zodoende hadden we een Bachelorette-nacht bedacht. We hebben haar kunnen verrassen, een badjas aangetrokken, en haar meegenomen naar De Ruimte.

Al vaak heb ik op het punt gestaan erheen te gaan, eindelijk een goede reden om door te zetten. Het werd een zeer atypische avond met mannen én vrouwen, passend bij het aanstaande liefdesfeest (lees: géén huwelijk). De Ruimte at De Verkeerstoren viert elke zondag saunafeest in de open lucht. Ik waande me op vakantie, heerlijk buiten, van alle gemakken voorzien, alles lijkt mooi handwerk, compleet met sauna in oude caravan, en ook nog meloen als snoepgoed! De taco's hebben we niet kunnen proeven, voor het eten kwamen we iets te laat met teveel trek.

Ik ga je niet vermoeien met allemaal naaktfoto's, die snuif je maar lekker zelf!

Daniel Z.

Ik wil Daniel bedanken, bij jullie misschien beter bekend als Kraut. Zijn tip bracht dit weekend nieuwe lezers en ik wil jullie graag van harte welkom heten. Nachtsnuiver is niet bedoeld als een solo-missie, je kunt me altijd bereiken om tips te geven over feestjes, muziek, theater, exposities, je kunt een stukje schrijven over je belevenissen. Eerder dit jaar was ik al erg gelukkig met poëtische bijdragen van bastiaan, teruglezen doe je hier en hier.

Koning G.

Sinds kort heeft Nachtsnuiver ook een heus eigen logo (en avatar). Daarvoor wil ik mijn grafische koning en webmaster G. hartelijk bedanken, zonder jou was deze site sowieso slechts een droom.

Guus H.

Guus, een van de programmeurs bij Studio/K - je hebt het goed aangevoeld, de trots op je collega is volledig terecht, hij heeft afgelopen zaterdag een moordavond neergezet, thanks voor de support! Ik weet nog goed dat ik in januari een berichtje van je kreeg of ik niet eens kon komen kijken wat jullie bij Studio/K allemaal ondernemen om mooie feestjes neer te zetten.

Tip vooruit (Roots festival)

Binnenkort, om precies te zijn: 16:30 op zondag 25 juni, staat een Chileense vriendin van mij, voor het eerst in Nederland op het podium. Dat ze dan in mijn achtertuin, het Oosterpark, op een prachtig gratis festival staat: Roots - het lijkt te mooi om waar te zijn. Gelukkig is Strange Sounds From Beyond, het festival, op de NDSM op dezelfde dag (idiote planning) - er gaat dus ook op zulke mooie dagen wel iets mis. Goed, hopelijk schijnt de Chileense zon op onze bolletjes, en dans je lekker met me in het gras!

Onafhankelijkheid

Ik hou niet van facebook, ik kan me ook niet voorstellen dat facebook over tien jaar nog is wat het nu is (een hele grote reclamezuil). Nou klinkt dat uit mijn mond misschien wat grappig, tegelijkertijd ben ik verslaafd, en wel degelijk afhankelijk, ja. Wat ik bedoel is, ook al is WhatsApp ook eigendom van facebook (wat een wereld), daar ben je wel baas over eigen (encrypted nog wel) informatie. Wil je dus weten wanneer er wat geplaatst wordt op Nachtsnuiver, dan kun je je ook aansluiten bij de WhatsApp-groep, moedig mensen aan met je te dansen, laat ons weten wat we niet mogen missen, het kan er allemaal.
Maar je mag me ook mailen, Instagrammen, tweeten, natuurlijk.

Hoewel ik hou van mysterie, is soms een beetje helderheid ook wel lekker. Proost op deze mooie lente!

Tijdens mijn korte gesprek met Esa op de dansvloer van Studio/K afgelopen zaterdag vertelde hij over zijn waanzinnige schema dit weekend. Radioshows, optredens, soms wel drie per dag, sinds vrijdag. De hectische dagen zijn hopelijk voor hem even over, maar hij vertelde me ook over zijn show vandaag, in London bij Worldwide FM. In de studio stond hij daar met de Braziliaanse in NYC woonachtige Renata Do Valle. Zij is frontvrouw van label Hello Sailor. De show wil je zeker terugluisteren, maar voor nu vond ik een plaat die ze alweer twee jaar geleden uitbracht.

Tips deze week

Als je durft te RSVP-en zie ik je woensdag graag bij Hotel V.

De after is woensdag iets verderop bij Cinetol. 45ACiDBABIES staat dankzij de nieuwe samenwerking met Paradiso opeens voor een tientje in deze oude gymzaal van een Franse vriendin van me. Framework genoot dit weekend van een van de jongste Kleine Clubs van de stad, kon ik maar overal tegelijk zijn.

Donderdag kun je op zoek naar een nieuw geil pakje voor op de dansvloer bij de vrienden van Emporium of Wonders.

Vóór het weekend is kom ik bij je terug met meer tips!

Lente Kabinet opende het festivalseizoen officieus en op hoog niveau, herbeleven doe je hier.

Tips van de maand

Zondag 18 juni de laatste Tambourine voor de zomerstop!

Vrijdag 23 juni mede georganiseerd door Met Hamer en Vork.

Zondag 25 juni Roots Festival, GRATIS, in het Oosterpark. Een Chileense vriendin, Pascuala Ilabaca, en haar Fauna voor het eerst op het podium in Nederland! KOM! Haar nieuwste nummer staat sinds vorige week op Spotify.