3 December 2016

Rainbow Disco Nocturnal Animal

Hoog tijd voor de decemberschoonmaak. Daardoor was het even stil, maar nu vliegen we weer door natuurlijk. Gisteren met liefde en familia naar Nocturnal Animals, een bepaald niet onterechte Cineville-tip van de week, die zowaar niet eens uiterkocht was in Kriterion, er lag wel een rode loper voor ons uit. Gewapend met extra veel chocolade, pepernoten, whiskey, werden we getrakteerd op een visueel spektakel. Goedgekeurd voor Nachtsnuivers. Thema: Revenge is a dish best served cold..

Een knap tempo, duidelijk gevoel voor surrealisme, speels met de factor tijd, koeltjes, maar toch ook aangrijpend. En die heerlijke hoofdrollen. Maar vooral de bijrol van Michael S. zul je echt van genieten. Gaan! Trek je Cineville-pas uit de kast en hop, naar EYE (zaal 1!) of de FilmHallen etc.

Op de Pekmarkt heropenen ze vandaag oude favoriet Il Pecorino, ook De Ceuvel is recent flink aan het timmeren geweest. Wel racen voor het donker is.

Ondanks dat de geluiden uit Utrecht gisteren niet onverdeeld positief waren, hoi Nuno, kun je vanavond nog naar Nicolas J. in Paradiso, moet je wel goed kunnen klikken.

Aanstormend DJ-talent kun je vinden in de Reguliersdwars bij die gekke olifant, waar tegenwoordig TWSTd de kampioenschappen organiseert.

Ga je liever eens naar een moderne opera voor minder dan een tientje? Kan deze zaterdag gewoon in De Brakke Grond. Om de hoek kun je ook naar het Compagnietheater, slachtoffers zijn daders en andersom, voor luttele euro's een mooi stuk.

Dat is je vroege avond, dan is het nog lange niet voorbij natuurlijk. Sambafeest is het weer, Femke is terug uit Brazil, met daarbij de heerlijke biertjes van Oedipus. Roda da Holanda. De band speelt vanaf 11.

Legende Rob Manga staat de hele avond in Roest, hiphop till you drop. Tip voor wie in de kou Oost liever niet uit wil. A Tribe Called Roest.

Een hele lekkere line-up kun je vinden in de Bovenkamer van RADION vanavond, Reza, Tsepo & Gilb'r kunnen die boel best wel eens totaal uit de hand laten lopen. Mannen die weinig geloven in beperkingen van genres, luister bijvoorbeeld mee met Gilb'r op SoundCloud.

Gooi je het roer liever op techno, dan heeft Shelter je helemaal te pakken vanavond in het ondergrondse. Met Carlos V., TITIA, en meneer Pagliara voor de rollende donder.

En dan moet Rainbow Disco Club morgen nog beginnen! Tot de volgende, x