27 February 2017

De eerste keer met Nina

Thomas mocht opwarmen en deed dat met verve. Het was nog niet eens half één en hij dreunde er al een track in die de lichtman kon bewegen om de stroboscopen in 'De Machinekamer' (achter de booth) in lichterlaaie te zetten. Een remix van Plastic Dreams volgde, en om in het roadtrip-thema te blijven - ik was een paar dagen op stap met De Journalist, De Poëet & De Autokoning - knalde ook Windowlicker later opeens door de kelder.

Maar even terug naar de aanloop. Nooit eerder stond ik oog in oog met Nina. Verheugen deed ik al toen werd aangekondigd dat er een dikke zondag zat aan te komen, maar dat Nina zou draaien bleek pas een paar weken geleden. Heerlijk die aankondigingen op korte termijn. Gewapend met een kaartje, toch een zeldzaamheid voor mij, trok ik erop uit met De Slee.

De Cheerleader was zo stoer om me te vergezellen na haar werkdag. In één moeite door. Gelukkig kon ze nog even een stoelmassage genieten, terwijl we uitkeken op de mensen die zich al bleken te melden voor het uur elf daar was. Duidelijk dat ik me niet in m'n eentje heb zitten verheugen op deze avond! De goedgeïnformeerde (want vroeg aanwezig) toeristen mochten als eerste afdruipen, ik gok een Italiaan of 9 waarvan 2 vrouwen, netjes in het Berghain-zwart, het mocht niet baten.

Vroeg hoogtepuntje volgde iets later, het zal kwart over elf zijn geweest, er stond al een leuk rijtje voor de deur. Naast ons ronkte opeens een dikke vette Porsche. De velgen waren zo over-de-top dat ik er wel weer om kon lachen, de bubbeltjes-jas en het gladde krullende haar dat naar buiten kwam. Oh oh, als dat maar goed gaat. Hij deed netjes de deur open voor z'n lady die op witte stiletto's uit de auto kwam zetten. Toen bekroop mij het gevoel dat deze dame misschien niet helemaal had begrepen hoe De School er van binnen uitziet. Niemand ziet je stiletto's, je tenen (of voetzolen) zullen nooit meer hetzelfde zijn, hoe ga je dansen dan, om de toon van Arjen L. aan te houden. Ze waagden het er op, en dat duurde dus even, want een kleine rij, en toen kwamen ze uiteraard terugwandelen, madame al druk aan de telefoon, waar is het backup plan? De Porsche vloog nog sneller weg dan ie gekomen was, hij zwaaide nog wel naar ons, leuk, zo'n slee.

Ticketscript en ik zijn niet de beste vrienden, maar na enig speurwerk vond ik toch m'n tickets terug. Uurtje of half twaalf, helemaal ready to go! De rechterrij was nog onbestaand, mijn favoriete man in bontjas aan de deur bleek blond sidekick gezelschap te hebben, ze controleerde wel even of we wisten dat dit een gay night was. Yes baby, cannot wait! Gay night staat wat mij betreft voor openheid, en ik weet niet hoe een dansvloer er uit zou moeten zien zonder dat heilige ingrediënt.

Het begon alweer bij de garderobe waar het o zo hartelijke team altijd weer voor je klaarstaat, aan die heerlijk ruime balie, de banken om je comfortabel bij om te kleden, de klanken die al van beneden komen bovendrijven en verraden dat het een wilde boel wordt. Een flink geprop om alles in m'n tas te krijgen, shorts weer aan, een van m'n kleinste shirts erboven, klaar om te stuiteren!

Met Cheerleader aan mijn zijde huppel ik naar de nu al drukke de wc, nee ik overdrijf, maar je voelt dat het een echte wordt vanavond. Gelukkig drijven er dit keer geen lens-stickers all over the pee, dus dat viel mee. We spurten de trap af naar de bar. Cheerleader neemt vast een biertje, ik doe straks ook mee, beloof ik.

Thomas (Mister Dekmantel) is gehuld in rook al flink aan het headbangen, en terecht, ondanks het vroege tijdstip is ie het feestje duidelijk al volledig begonnen. Zo komen we terug bij het begin van het verhaal, hij draait een flink aantal verrassende nummers, en wisselt af met een paar zeer bekende bangers, de menigte beweegt alle kanten al op, het is nog lang geen één uur als ik het hartstikke warm heb, en dat in m'n zomerse kloffie!

Om ons wakker te maken knalde Thomas een andere Thomas (Bangalter) door de zaal, je wist dat er nog zoveel moois zou komen, een plaat vol belofte.

Zo van het Rotterdamse Clone geplukt, een release van vorig jaar, ging hij verder met Randomer.

Without Makeup is de zeer toepasselijke titel van deze track. De muziek, samen met hard dansende mensen overal, stemt intens gelukkig. Het is nog niet eens één uur denk ik als er twee kale heren naast ons komen staan dansen. Op dit moment is de kortere van de twee gehuld in wat doorschijnends, de ander heeft een dikke gouden ketting om de nek, bloot licht gespierd bovenlichaam en een mooie broek aan. Het zal nog geen half uur duren of ik spot ze opnieuw bij ons in de buurt. Inmiddels heeft ontbloot bovenlijf ook geen broek meer aan, wel strak wit ondergoed, prachtig om opeens een dansend naakt lichaam naast je te hebben. Zijn moves inspireren, je ziet de scharnieren die velen verbergen. Het duurt niet lang voor Cheerleader me toevertrouwt dat de huid van deze meneer zo ongelofelijk zacht is! Als een babybilletje!

Genot zit in details, het duurt lang om tussen de dikke rookpluimen zaken te ontwaren, en dat is maar goed ook, houdt het lekker spannend, zo merk ik pas na uren draaien dat Thomas een schitterend glas witte wijn heeft staan, en slechts minuten na die ontdekking neemt ie een enorme slok, welverdiend, want hij heeft ons volledig in z'n greep. Hij kijkt veel het publiek in, voelt aan waar de zaal heen wil, verrassingen en bekende nummers, het tempo zakt zelden weg, er klinkt een gierende Afrikaanse vocal, de lichten zwoegen boven ons.

Knallen doet ie ook met weer eentje van Clone van een paar jaar geleden.

Een Acid Arab edit doet de rest.

Gaandeweg drijven we natuurlijk af, Thomas staat ergens in de donkere verte. Het publiek is van alles wat, de gemene deler is dat er geweldig wordt gedanst, met of zonder kleren. De temperatuur schommelt naarmate je door de zaal verhuist flink, zweet neemt de overhand, glas ligt overal op de grond, hoe zeer de werkers ook hun best doen. Cheerleader doet een wc break en komt terug met grote ogen. Ze vertelt dat ze eindelijk wat lesbische dames heeft gevonden onderweg, mannen samen zijn er genoeg, de meisjes vielen op, slechts voorzien van een leren harnasje! Tieten & vagina bloot. Iedereen doet waar ie zin in heeft.

Een biertje erbij om het zondagsfeest te vieren, de tijd kruipt verder, bij de pisbakken vraagt een rookie wild om zich heen, of iemand weet hoe laat NINA begint! Natuurlijk kan ik hem vertellen dat dat vast rond drie zal zijn, maar het is bomvol hier, en wat verrast, is dat hoewel hij er meerdere piemels om hem heen op aanspreekt, er geen antwoord volgt, ogenschijnlijk heeft niemand een idee. Toch weer een aantal ontmaagdingen vanavond?

Nadeel van bier is dat geplas, voordeel is de wandeling door het licht boven, Cheerleader zoekt haar basketballer, en waar is die nou beter te vinden dan in het rookhok waar we even doorheen struinen. Weglopend bots ik bijna tegen een vrouw van Mars, in een volledig zilver glimmend pak, met een soort grote zachte stippen erop, en hoewel het hele lichaam wordt bedekt, ongelofelijk geil, en heel erg mooi!

Beneden is het helemaal vol aan het lopen, er dansen mensen op plekken helemaal achterin, in de buurt van de lichtman, zo heb ik het zelden gezien, misschien met Dixon vorig jaar, of A D E, maar het is echt packed, overal dansende schimmen, de lichten gaan op standje wild, iemand is zich aan het uitleven vanavond! Pas als Nina direct na drie haar geheime vinylkoffer over ons uitstort gaan de mensen nóg harder joelen, en de spanning blijft maar stijgen.

Platen als ∆ÇÎ∂ H∆MM€R, maken logischerwijs belachelijk veel indruk op de groep zondagse fanatiekelingen. Cheerleader heeft er een volle dag werk opzitten, en dat bepaalt haar eindstreep, ze heeft nog wat zaakjes in mijn tas verstopt, dus ik loop even mee naar boven om me gauw, alleen, weer in het geweld te gooien beneden, en nog eens van dichterbij te gaan kijken bij de booth.

Mijn vakantie zat ook nog mentaal in de benen, bovendien dreigt er een helse werkweek met slechts een maandagochtendje vrij. Ergens na twee voelde ik een dipje in energie, maar nu Nina de wheels heeft gegrepen, met haar platenkoffer from hell is het feest weer overgeschakeld op dansen, dansen. Fantastisch voordeel van School is dat je achter de DJ langs kunt, anders was ik er bijvoorbeeld nooit achter gekomen dat het kleine meisje (na Thomas lijkt ze klein, wat een onzin natuurlijk) onder dat mooie witte tshirt met roos & vinyl(?) gewoon een gouden rok draagt! Met witte gympies. Haar houding is ook interessant, voorovergebogen over de decks, constant aan alle knopjes. Daaronder, in die rok, staat ze keihard te swingen, haar benen werken hard, net zo hard als haar ongenadig beukende platen. Bepaald geen Deception.

Wel een deceptie is moeten werken op maandag. Het was zó niet de bedoeling. Maar vakantie heeft gevolgen, natuurlijk. Hoe pijnlijk ook, dat terwijl ik sta te genieten van de T R A N C E die ze weet te creëren hier. ZES uur blijkt ze te hebben geknald, facebook was zelden zo complimenteus. Zelf bedankt ze na afloop terecht de helden op de dansvloer, unstoppable. Adrian op facebook verzorgt een volledige playlist op YouTube, voor als je met ogen dicht nog eens de kelder in wil duiken.

Ik kan slechts uitkijken naar de volgende nacht met Nina.

Deze week wachten veel uitdagingen tijdens kantooruren, ik spreek jullie dan ook vast weer in het weekend. Zoek je een verkleedfeest zaterdag, stuur me dan even een berichtje!x

Geniet van je week en vergeet Orbital niet! Ik maak een buiging voor Koningin Nina.

Nachtsnuiver kun je ook volgen op facebook.
Nachtsnuiver tipt lekkere platen op SoundCloud.
Lekker op Insta kijken naar de foto's.
Spaar je liever tweets? Kan!
Of.. een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.

Nachtsnuiver tipt alvast TAMBOURINE III van 19 MAART 2017:

TAMBOURINE DERDE EDITIE! - Jungle Amsterdam - Taart & meer van Met Hamer En Vork - GRATIS ENTREE

http://i.imgur.com/oTdbe2F.jpg

Cadeautje voor als je durft te scrollen tot hier. I-F. 1998.