21 January 2018

één jaar Tambourine

Laten we nog even kort terugkeren naar vrijdag, ik ging langs bij de Soul Searchers in Claire (3)! Claire drie zeg je? Ja, als je binnenkomt is er aan je linkerhand in de gang al gauw een loket voor tosti's gevonden. Dáár draaien Maurice en zijn vrienden. En ja, de vers gegrilde (maar uit plastic gekomen) broodjes vliegen voorbij en dat is op een dansvloer niet alleen maar goed nieuws!

https://imgur.com/XLBn9c9.jpg Het plafond in Claire 3.

Wel goed nieuws is de selectie. Ik vroeg Maurice om een favoriet, en kreeg er drie, voor elke dj één.

Rein

Quincy

Maurice

Zaterdag was een dag vol lekker eten en verjaardagsplezier bij De Schrijfster, maar voor de muziek vergeten we de Mark Anthony-sessie snel en vliegen we door naar Tambourine-zondag!

Tambourine #11

Tambourine in 2017 klonk ongeveer zo:

Tipje van de sluier voor een nieuw nummer vanmiddag, dank Harvey.

Een feest vol snoep. Tafels vol.

https://imgur.com/51oNBT6.jpg

Ook niet-eetbaar snoep. Namelijk de muziek. Een van de eerste nummers die me opzweept terwijl we nog publiekloos aan het opwarmen zijn is van Simon Grey.

Voorlopig de laatste zondagmiddageditie

Een uitgelaten laatste editie. We verlaten na een jaar van zondagmiddagen de Jungle. In gesprek met nieuwe locaties, op zoek naar de mooiste dansvloer om ons Tambourine-avontuur voort te zetten. Dat wordt nog een competitie, want die houten vloer van Jungle is er één om in te lijsten. En op te dansen, vooral.

Buurtborrel

Meestal lopen er om 16:00 pas echt mensen binnen, zo niet deze keer. Het is nog geen half vier als er al flink wat bezoekers onze dansvloer hebben weten te vinden. Wel maken we er een halve buurtborrel van, omdat ik met Familia vertrek naar de zon komende week. Tot ergens in maart geen updates van Amsterdamse feestjes en avonturen.

Nu vieren we met onze vrienden de winter in Oost. We halen de warmte naar binnen onder het genot van de beats. Bier, snoep en water wissel ik af deze middag. Een merkwaardige combinatie, maar het werkt. De Canadese komt gelukkig binnen met een teveel aan halloumi, mijn powerlunch had ik gemist vandaag. Bekenden stromen binnen, maar zelfs deze elfde editie heeft gasten die voor het eerst komen.

Martin Solveig

Zij nemen eerst maar eens een biertje, later volgen de losse heupen. Aan de inspirerende muziek zal het ook vandaag niet liggen. Veel nummers die je al in de playlist kon vinden vullen de zaal. Eentje die ik nog niet had vastgelegd is bijvoorbeeld deze van Martin Solveig. Je wilt eigenlijk de nasty version, maar die lijkt YouTube niet te bieden.

Dat love ons zou redden, ook vandaag, stond natuurlijk allang vast. Maar dat kunnen we best benadrukken met wat extra nummers. Bijvoorbeeld Terry Hunter en Greg Winfield in de mix!

Voor je het weet is het allang zes uur geweest, sommige mensen hebben opgebiecht bij de Biertuin te willen gaan zitten. Dat we daarvoor worden ingeruild... Alles kan vandaag. Maar na half zeven gaan we echt bijna naar huis, met een plaat die je zult moeten aanschaffen (doen!) om ervan te genieten.

Vrijdag 30 maart zijn we terug. Ja, je leest het goed. En nee, niet op vrijdagmiddag! Tot dan!

Volg Nachtsnuiver

Nachtsnuiver op facebook.
Nachtsnuiver op Instagram.
Nachtsnuiver op WhatsApp [Altijd op de hoogte met een berichtje in de Nachtsnuiver-WhatsAppgroep bij een nieuw stuk].
Nachtsnuiver op SoundCloud.
Of nog leuker, stuur een mail!

Tambourine #12

Vrijdag 30 maart. We houden je op de hoogte! Volg Tambourine Amsterdam voor alle hints. Foo 23:00 Tambourine #12