20 November 2017

Herfstweekend vol dansvloeren

Donderdag: FAC

https://imgur.com/yqd0gxN.jpg De nieuwe winkel aan de Jodenbreestraat is geopend. Geile broekjes, zonnebrillen, tuigjes, het is er allemaal te vinden. Niels draaide deze klassieker waarvan ik me afvraag hoe lang het geleden was dat ik 'm hoorde.

Vrijdag: Studio/K

Gelukkig kwamen we voor twaalven binnen. We betekent vanavond De Econometrist, De Journalist en ik. De Reizigster nam afscheid van ons in Crea. Vroeg komen loont met KUMA in vorm, funky is de name of the game vanavond! Het is ook hartstikke druk, wat me totaal verrast om deze tijd. De prachtige verbouwde begane grond met enorme nieuwe bar bij binnenkomst bevalt heel goed. Behalve dan die lange tafel die te dicht op die lange bar staat waardoor het een beetje gewurm is om de dansvloer te bereiken. Eenmaal aangekomen is het feest!

Halverwege de set wordt iets prachtigs gedraaid afkomstig uit deze hoes, wat ik sowieso nog nooit heb gehoord. Gezien het aantal plays op YouTube ben ik niet alleen.

De discodansvloer bevalt weer zo ontzettend goed, een slokje dj sponsored vodka erbij en zwieren maar!

Zo krijg je mij wel warm. We proosten, in de verte lonkt die vrolijke fles Bols. Als deze trommelsessie wordt aangezet, ben ik klaar. Al die waanzinnige platen nog voor het eerste uur voorbij is. Het is nog zo vroeg, het is pas vrijdag!

SHMLSS begint stipt om één en maakt ons een half uurtje later blij met een hit uit mijn geboortejaar.

De volgende klinkt voor mij als Oceanic, of verzin ik dat nou?

EDIT: Inmiddels heeft Mr. Tambourine me op het origineel gewezen! Don Ray uit de seventies.

IN LOVE zijn we zeker vanavond (zet de volgende plaat maar vast aan). De Journalist constateert een hoog #MeToo-gehalte op de dansvloer. Ik wens het niet te zien. Of ben ik teveel gewend? Staan er teveel (rode) lichten aan? Zijn studenten gewoon gelukkiger als ze aan elkaar zitten? Dan is er de houdgreep van een jongen. Ik vraag het meisje of ze hem tenminste kent. Ze schudt haar hoofd, maar lijkt niet helder genoeg om ervan te balen.

Ontevreden zit ik later starend in de verte op een barkruk. De vrienden zijn er al een tijdje vandoor. Het is half drie. Maar een Griekse klopt op mijn schouder en zegt dat ik heb verloren als ik zo blijf zitten. Ik geef het laatste half uurtje nog even gas rechts vooraan. Als cadeautje horen we een wat oudere parel op de rand van de finish.

Ik maar denken dat we tot 4 uur door mochten. Dit werd de laatste om iets over 3. Tot de volgende /K!

Zaterdag: Clubhuislevie

Ik kan niet wachten tot de aankondiging van editie 9. Maar Emma gaat op vakantie dus wanneer wordt dat! De video kijk je hier terug.

https://imgur.com/CsdypvG.jpg Het stilleven. Fristi & banaan powered dancin'.

Een fijne playlist uit het Clubhuis van Emma.

Zaterdag: Roest

Laat in de avond kom ik thuis en die heerlijk vrolijke huisgenoten van mij zijn allemaal in partystemming. SkateCafé valt af door een enorme regenbui, op naar Roest! Daar wordt fijne Rock 'n Roll gedraaid blijkt, en achterin draait Phil Horneman een meesterset tot sluit. Geen huisgenoot haalt de finish maar dat maakt niks uit.

Zondag: Tambourine

True Tambourine Spirit! Zonder twijfel was dit de editie waarbij geen vriend meer komt opdagen. Prachtig om te zien dat we een geweldige groep dansers lijken te hebben gevonden die niet weg te slaan is van de dansvloer. En een dikke knuffel aan De Econometrist, die zo uit zijn verloren voetbalwedstrijd danst op een glaasje limonade. Held.

Een plaat die je vermoedelijk nog niet hebt gehoord en die mij deed zweven deze zondagmiddag was een nieuwe van Juan Hoerni en Keith Jone!

Wat er allemaal gebeurde op die dansvloeren, ik heb vooral gebabbeld om de word over Tambourine te spreiden, het was een extreem internationaal weekend, dansers uit alle oorden sprak ik. Komend weekend heeft alweer zoveel moois staan, je hoort er gauw over! Dikke kus.

Zondag 17 december is de volgende TAMBOURINE

Foo

Volg Nachtsnuiver

Like Nachtsnuiver op facebook.
Spannende nummers beluisteren via SoundCloud.
Lekker swipen met Instagram.
Wie gebruikt er nog Twitter?
Altijd op de hoogte met een berichtje in de Nachtsnuiver-WhatsAppgroep bij een nieuw stuk.
Of stuur een mail!

Woensdag 22 november

Subbacultcha heeft Kaitlyn Aurelia Smith uitgenodigd voor een concert onder het dak van de Melkweg. Met We Are Public loop je zo binnen! In september danste ik bij Emma met Fenna Fiction, zij neemt de muziek voor haar rekening zolang mevrouw Aurelia achter de schermen opwarmt!