19 November 2016

In full swing, Vondelbunker!

Daar is de zaterdag dan, de regen van vanochtend is gelukkig voorbij, het is bijna tijd voor Cumbia! Dat zegt misschien niet iedereen wat, de makkelijkste manier om het uit te leggen is vermoedelijk; de dansmuziek uit Centraal-Amerika. Voor velen van jullie met een voorliefde voor dat deel van de wereld natuurlijk bekende en dansbare koek, oftewel, come out to Vondelbunker & dance! DJ Rodrigo ken ik al bijna m'n hele leven, jaren en jaren organiseerde hij Fiesta Macumba in de Melkweg, een feest wat nog steeds steady doordraait. Laten we hopen dat broer Erasmo ook komt, dan wordt het nog feestelijker!

Je bent al vanaf 20:00 welkom in de Vondelbunker, het kost je niks, Quesadillas eet je al voor 3,- en een cocktail met rum of tequila tik je weg voor 3,50!

Dus, kom dansen op het feest van je vroege zaterdagavond: LLECA's Cumbia Carcelera!

Leuke van zo'n vroeg feestje om je heupen mee warm te draaien, is dat er nog zoveel after-mogelijkheden zijn!

Voor de Subbacultha-leden, loop langs de Tolhuistuin voor mooie Internationale beats all night long SC doet meer vanavond, je mist er het begin van de Cumbia door, maar Huerco S. is dat waarschijnlijk waard, hij bracht een onalledaags album uit deze zomer, en staat vanavond dus live in 't Muziekgebouw!

Ben je de cumbia zat, of pak je sowieso liever een avondje Leidseplein met Hip Hop in de oude Cox, oftewel de Kopstootbar.. dan is het Vondelpark nog steeds dichtbij als je je bedenkt, bovendien kun je het ook omdraaien, en na de cumbia nog even door.

Late night wordt het allemaal nog veel spannender. Joy Orbison staat in School. Awanto 3 in Claire. DJ Bone in Shelter. Ouderwetse Matjesdisco in OT301. Maar een personal favorite, de Beesmunt boys, staan vanavond in de Dolly. Laat de Dolly nou al eeuwig op het virtuele programma staan, zonder ooit te zijn getest. Misschien is dit het weekend van de nieuwe clubs, vanavond Dolly, gisteren Shelter!

Als we het toch over gisteren hebben, na wat biertjes met oude vrienden, en een koffie-kampioenschap-oefening van Job (gogogo boy!), had Pascal een stoofschotel klaargezet zoals je niet elke vrijdag krijgt voorgeschoteld, allemaal te danken aan het Braziliaanse bezoek. We namen ze mee naar Roest, niet voor het wegtikken van een killing ginger-shot made by Pasquale.

In Roest werden goeie platen gedraaid, bij vlagen, maar het werd niet heel sfeervol aan elkaar geregen. Door naar de Djoko dus, waar we later ook nog Teun tegen het lijf liepen. Soulful als altijd draaide hij de tent lekker warm. Helaas was ik niet erg onder de indruk van Kornel die het overnam daarna, weinig verrassend, niet echt funky, niet zwoel. Wel een fijne kennismaking met een club waarvan ik kan begrijpen dat sommigen het omschreven als 'kaal', maar toch, de belichting, het geluid, de mooie zaal, alle ingrediƫnten aanwezig voor mooie avonden in de toekomst, mocht je trek hebben in de funky(!) sounds van DJ Bone & friends, dan vanavond al!x