18 January 2017

Nachtsnuiver verheugsessie

Wat een week alweer, vliegend ook!
De Balie maandag, KNSM-eiland-diner dinsdag, MediaLAB gisteren - debat, muziek, diner, studenten, een beetje van alles.

Gisteren de eerste gastbijdrage met jullie gedeeld, onversneden poëzie van -bastiaan.

Het debat maandag, of het #kenniscafe zoals ze dat noemen aan het Leidseplein, was niet zo spannend als gehoopt. Wel gingen er lekker (heel) veel handen in de lucht op de vraag of er drugs, harddrugs, werden gebruikt door mensen in de zaal. Mooi.

Maar veel meer dan wat informatie over paddo's, MDMA, ayahuasca, bleek er niet in te zitten. Buren fluisterden over 4FMP, de sprekers hadden er weinig mee. Vooral benadrukt werd hoeveel we nog niet weten. Dat is dan wel weer veelbelovend. Er valt nog genoeg te ontdekken!

Dinsdagmiddag opeens een uitnoding voor een diner op de eilanden binnen. Met dank aan Liefde, en specifiek haar zangkunsten. Een Syriër zette een waanzinnige maaltijd op tafel. Mocht ik de link naar zijn facebookpagina ontvangen dan zal ik die zeker nog plaatsen, bij deze man wil je zeker een workshop volgen. Het was belachelijk lekker. Heerlijk gekruid, je vergat dat het vegetarisch was.

We werden door Liefde verwend met een klein concert, eigen nummers en covers, en deze loft bood ook nog eens waanzinnige akoestiek, dit was genieten. Natuurlijk zou ik jullie graag laten meegenieten, kom dus vooral naar het volgende optreden!

Gisteren einde middag op bezoek bij de Braziliaan, in het Kohnstammhuis met als host MediaLAB demonstreerde hij het project waar hij de afgelopen maanden aan gewerkt heeft voor Eneco. Dat er helaas op het laatste moment (nog) geen brood in zag. Vet jammer, maar wel een heel mooi idee, mobiele energie! Nooit meer een lege accu. Ooit lees je er meer over, en dan weet je dat de Braziliaan dichtbij is.

Maar nu, verheugen.

Gisteren werden eindelijk de eerste namen bekend gemaakt. Welke namen? Vorig jaar op een van de mooiste zondagen van juni, was ik op de NDSM. Daar was een van de fijnste festivals gaande van de hele zomer. Lekker onbekende programmering, Luc mocht de main stage in het zonnetje vast lekker laten wennen aan de obscuriteit, en dat lukte erg goed, Shazam had er geen enkel antwoord op. Mijn track ID-vraag, kreeg ik ook nooit antwoord op. Maar genieten, dat was het, tot laat op de avond toen Traxx de boel totaal deed ontploffen, met het laatste beetje energie in het lichaam nog één keertje dan.

Al schrijvende luister ik RBMA Radio. Zet even aan voor Chicago-vibes. Woorden van het festival waar ik het natuurlijk over heb: Strange Sounds From Beyond ga ik niet herhalen, dus lees de aankondiging lekker zelf, en geniet vooral van de muziek daarbij.

Nou is dat natuurlijk verheugen op de lange termijn, dit weekend is alweer zo vlakbij, en er is zoveel moois op komst!
Om meteen met de deur in huis te vallen, Acid Pauli staat in de Marktkantine zaterdag, heel Amsterdam wil erheen. Deze tip komt dan ook rijkelijk laat, maar op het moment van schrijven is er nog een enkel kaartje te koop. Echter, wanneer jij dit leest, kan het zomaar uitverkocht zijn! Wacht in elk geval niet, bij twijfel, doorhakken die knoop! Net alsof je naar School gaat, zal je telefoon in Berlijnse stijl worden afgeplakt bij binnenkomst, zo werd mij verzekerd door de organisatie. En doe mij nou een lol, laat dat hele ding lekker achter na de garderobe, dansvloeren en mobieltjes zijn gewoon niet lekker gemengd!

Acid Pauli staat op het punt een nieuw album uit te brengen, dus dit is toch wel een uitermate geschikt moment om de heer eens live te gaan beluisteren.

Met een kleine korting deze donderdag naar de Deen Trentemøller, is mogelijk dankzij Ticketswap. Met band kun je hem zien, de man zelf begint om 21:00 in de Melkweg.

Kriterion organiseert een Comedy Night, je loopt gratis binnen en er is lekker bier, zoek je meer op je donderdag?

Met je We Are Public-pas ga je vanavond zonder te betalen naar School, Yves Tumor staat op het podium. Klik op z'n naam om een idee te krijgen van de klanken van de avond. Opgegroeid in Tennessee, waar ik vorig jaar voor het eerst zelf heb geproefd van de omgeving, heeft deze man zeker wat te melden. Antwerpse DJ MU warmt op. Dit is het Event. Vanavond is ook ideaal om nog even in het Kunstlokaal bij Donna Verheijden te gaan kijken, ik schreef er vorige week kort over.

Vrijdag begint het vuurwerk. Lola Lik opent, aka de oude Bijlmerbajes als nieuwste broedplaats.
Favela Painting doet mee, natuurlijk is er muziek, een taalschool, kindercircus, rondleidingen, eten & drinken, kunst! Gezien de aanwezige vluchtelingen, die gevaar kunnen lopen bij het delen van foto's, het vriendelijke verzoek de camera thuis te laten. Vanaf 15:00.

Voor alle tech-buzzers, hoewel TNW wil doen geloven dat het vol zit, kun je het er gewoon op wagen, een open bar met hippe boys & girls, daar wil je wel even bij zijn toch?

Kornuit en andere sponsors zorgen voor een open bar verderop aan de gracht, bij Kollekt.fm mag je until de music stops dansen! Selosoda, drink je er met een extra mooi rietje!

BOYS BAR one night only.. De kenners weten dat dit alleen maar mis kan gaan. Durf je het aan, dan snel je naar de Van Wou voor een vrijmibo op niveau (kan zoiets?)

De Trumpocalypse wordt niet alleen in Amerika gevierd. Kan ook lekker Sexy, op de NDSM.

Meer bier is vrijdag te vinden bij de Ceuvel in Noord. Vals Nat proef je er gratis, voor onbeperkte snacks betaal je een tientje.

Het is pas vrijdagavond, hoe ga je het ooit redden! Sterkte dus, meer tips op komst!x

Nachtsnuiver delen met je vrienden & vriendinnen op facebook.
Nachtsnuiver volgen met fijne platen op SoundCloud.
Visueel genieten van Nachtsnuiver op Instagram.
Nachtsnuiver op Twitter volgen voor de laatste updates.
Of! Gewoon een berichtje op WhatsApp ontvangen bij een nieuw stuk.

Vroege vogeltip: Tambourine #2 - zondag 19 februari, Jungle Amsterdam (Tweede van Swindenstr, Oost) - Start 15:00 - Einde 18:00 - GRATIS